Poradna duly
Jana Čurdová
My máme klasickou zavinovačku po manželovi (i s péřovou vložkou) a asi tři různé krajkové potahy. Koupila jsem si i rychlozavinovačku na suchý zip. Tu si vezmu sebou do porodnice - zdá se mi praktičtější a na toho pinďu to bude myslím stačit.
Igina: to mě se taky aspoň jednou za den zamotá hlava, je to nepříjemné a občas mám strach, abyxh sebou také nešvihla. Taky nevím jestli to je tlakem nebo jak tu bylo psáno zhoršeným krevním obrazem
![]()
Igina : no pane jo, ještě že se vám ani jednomu nic nestalo
Do kdy hodláš pracovat ? Nepomýšlíš už pomalu na mateřskou ?
Danda : já mám ty rychlozavinovačky na suchý zip dvě, fusak mám starý po mně. Tu rychlozavinovačku určitě beru do porodnice, protože jak tady někdo psal, s dítětem v zavinovačce je opravdu lepší manipulace, když je takhle malinké. Drží pěkně pohromadě
. Vyzkoušela jsem si to na neteři - když byla v zavinovačce, nebála jsem se jí vzít do rukou, ikdyž jsem neměla žádnou praxi s držením miminka, ale když mi jí dali bez zavinovačky, tak se kroutila jako žížala a já měla hrozný strach, že mi upadne z náručí. A taky jsem četla, že se děti v ní líp cítí, když nemají tolik volného prostoru.
Danda: ja si to totiz vubec nepamatuju…jen jsem slysela fotak jak sebou praskl o zem a pak me zvedaly holky z dispa…
ja nevim co s tou zavinovackou…je tak pekna…,ale ta petistovka??? jen pro prevoz v autosedacce…tam se da mimis pripnout i v klasicky zavinovacce ne???
a co uz mate zbalyno?? ja si vcera koupila ty vatovy vlozky do porodnice, mam dva baliky…bude to stacit?? nic nam tam pry nedaji, no je pravda, ze kdyz jsem tam v sestym mesici lezela, tak jsem si kupovala i vlastni toaletak ![]()
jo a konecne taky nocni kosilu na rozepinani … na nocni kojeni.
podprsenku koupim az pristi mesic…porad mi prijde, ze se ty prsiska zvetsuji…
igi
Já mám zimní overálek, je to vel.62, tak pod něj narvu ještě další hadříky - asi dupačky s bodyčkem, ponožtičky, svetřík, rukavičky a tenkou a pletenou čepičku. To snad bude na převoz domů stačit. V overálku ho lehko připnu do autosedačky a navrch ještě deku, tak snad mi nezmrzne, musíme taťkovi nakázat, aby pořádně vytopil auto.
Krti:
ja se na materskou chystam az tak kolem 4.rijna a pak jeste musim nachystat na inventuru ke konci rijna........bohuzel to tady nikdo nedelal…krome kolegy, ktery to delal prede mnou a vyhodili ho…od ty doby ho nikdo nevidel…takze ja to proste tem dvoum hochum, co tady po me zustanou musim aspon ukazat. Doufam, ze nebudu driv v porodnici, to by byl peknej mazec..........
uz me z toho jeb…jeste ted sedim v praci od rana od sedmy…, ale zitra nam budou montovat garazovy vrata, tak mam bejt pred treti u predavacky....., tak to tady zabalim driv.
holky taky mate chut porad neco delat, ja bych hackovala, pletla, uklizela, stehovala - to nejradsi do naseho novyho domecku…a hned jsem u vseho ufunena jak lokomotiva ![]()
igi
Igina : já jsem doma od půlky dubna a na mateřské jsem už týden. Tak jsem se těšila, jak si to doma užiju a místo toho bych šla do práce, až bych brečela. Dneska jsem se byla podívat za holkama v práci a úplně mi bylo líto, že tam nejsem. Doma se blomcám od ničeho k ničemu, protože, jak píšeš, když se do něčeho pustím, funím jak sentinel a okamžitě mi začne tvrdnout břicho. Uklízím pozvolna, ale co má člověk doma pořád uklízet ? Chápu Nico, která má kočičky, ale my máme zviřátko venku a sami doma moc bordelu teda nenaděláme, když nemáme ještě ani dětičky. Tak pořád nakukuju na e-mimino a štve mě, že nikdo nepíše a já si tu pořád třepím pysky, protože nemám, do čeho bych rýpla…chjo, mě to doma už nebavíííííííí
.
Krti užívej klidu
Za 50dní už se nezastavíš. A to už nafurt
. Takže vychutnávej a vychutnávej.
Holky musím se přiznat: u nás teď pršelo a jak voní mokrá hlína, já bych se šla normálně tou hlínou nadlábnout
Stejné chutě mě držely i u Katky, to jsem z nouze normálně olizovala při loupání hlínu z brambor. je to šílený to vydržet
Kamarádka zase požírala uhlíí ![]()
Máte některá takové brutální chutě?
Promiňte že Vám sem lezu, ale nedá mi to.
Benjulka tak hlíny se ti zachtělo??????
![]()
To mě fakt rozesmálo…
Benjluko: a to jsem si myslela, že jsem tady v tom jídle nejzvrhlejší ![]()
Danda: Tak to je docela náhoda, že píšeš o těch slevových kuponech , mě totiž zrovna dneska dorazily. Zaregistrovala jsem se na http://www.dm-drogeriemarkt.cz/ plus jsem tam musela poslat nafocenou těhu průkazku, jsou tam docela zajímavý slevy na dětskou kosmetiku atd. , pokud budete mít možnost tak si to určo objednejte.
Ellhana : jen klidně polez, aspoň nás bude víc
.
Benjulka : no tak ty seš hustá
.
Já mám chutě normální, hlína mě nebere, teď jsem sprdla talíř krupicový kaše. Ale uklidním tě, nemám sice žádnou zkušenost s jedením takových věcí, ale už jsem slyšela lecos. Mamka se cpala mletým kafem, taťka ho musel schovávat, protože dokázala denně spořádat 15-ti dekový pytlík. A kolegyně v práci vykládala, že její ségra se mohla umlátit po chlebu se sádlem a na to si krájela jahody. Sousedka zase olizovala zdi, protože měla děsnou chuť na omítku
.
Tak s těma omítkama to mám odmala. Já pravidelně okusovala doma rohy. jsem prostě nějaká ujetá, ale ta hlína mě nepustí, dokud si nedám ![]()
Verun : to jsi ofotila celou průkazku nebo stačí jen ta první stránka, kde jsou moje osobní údaje ?
Benjulka : tak ti přeju dobrou chuť, ale pořádně to prokátruj, ať si nevylámeš zuby na kamení
. Nechtěla bych teda pak vidět tvojí stolici
.
Ahoj holky,
tak dnes jsem si fakt uzila doktoru. Rano kontrola u gyndr. Dobry az na ten muj tlak 155/85. Citim se docela dobre, az na to toceni hlavy. Taky mi rikal, ze mam nizky cukr. Hodinu po sladke snidani (2 kolacky) 2,76. A to se pritom sladkym pekne cpu. No a nejvetsi bomba dnesniho dne, ze jsem za tyden pribrala 4,5 kila. Dr. rikal, ze to neni mozny, ze je to vsechno voda, kterou moje telo zadrzuje v tele. Aby ne, vzdyt ja mam nohy jako balony. Prestavam jist a pit, protoze jestli budu pribirat takovym tempem, tak budu mit navrch 25 kilo. ![]()
U internisty jsem vyfasovala takovy pristroj, ktery mi co 15 minut meri tlak. Takze dnesni noc bude dost husta, protoze je to dost neprijemny.
A pak jsem sla jeste do nemocnice na utz. Dobry, ditko roste, odpovida 34 tydnu, takze je vetsi a vazi porad stejne 2300 g. Akorat neni hlavickou dolu, ma sikmou polohu, presneji cituji"hlavicka nad levou lopatou kycelni", no a k tomu jeste ten muj tlak, takze uz mi rekli, ze je to na planovy cisarsky rez. Tak nejak jsem s tim pocitala, ale i tak me to zaskocilo.
Benjulinko - mas naprosto uzasny chute. to by me vubec nenapadlo. Ja dnes. Dnes jsem mela na svacu chleba s marmeladou, a k tomu jsem se cpala tvaruzkama. Ale co je to oproti hline. ![]()
Tasku do porodnice jsem jeste ani nevytahla. Hlavne musim nakoupit veci v lekarne, protoze ty taky jeste nemam. Ach jo, kdyz me prijde, ze mam porad spoustu casu.
Holky, ac uz mam jedno ditko, poradte mi kde jste koupili hranice bradavek na kojeni, protoze Danula byl desnej hlodavec a chtela bych tomu predejit.
Marcela