Poradna duly
Jana Čurdová
Jo a taky už jsem pročítala seznam dětských lékařů, co se dostává u nás v porodnici a vedem doma trochu boj. Já bych chtěla hrozně moc jezdit do Pelhřimova (20 km) k doktorce, ke které jsem kdysi chodívala i já. Pamatuju si, že byla moc milá, hodná, sympatická, měla jsem jí fakt moc ráda. No a Pavel do Pelhřimova jezdit nechce, prý je to daleko, chce chodit do Pacova (7 km), ale já vůbec nevím, jaké tam ty doktorky jsou
. Tak jsem zvědavá, jak to ještě dopadne.
Nico koukám, že mám taky doma „Haničku“ jen černobílou. Ludra jedna, všechno mi vyšňupe a sežere. Dokonce mi teď tajně chodí na granule PROPLAN pro psy, co mám pro kámošku. A já proč tak stloustla, nenasyta jedna.
Manžovi nedávno ukradla jedním skokem přez talíř horkou klobásu. pak samo kňučela, protože si spálila frňák, ale dobře jí tak, otesánkovi.
Gratuluji ke sporáku a myčce, ale hlavně k tak báječnému manželovi ![]()
SEZNAMEK: BEE matka pluku (76,rak) Praha Zbraslav (Vrchlabí) Filip/Daniela TP 1.11. Qeebo ?!? DK 3.10.
KACULA (79,rak) Praha 4 Chodov (Krč) Lukáš/Tereza TP 1.11. Mimčula ?? DK 25.9.
IVETT (81,váhy) Praha 10 H.Měch. (Bulovka) Jan/Kristýna TP 1.11. Kulíšek ?? DK ??? PAMAVLA (78, beran) Frydek-Místek Natalie/Jakub TP 1.11. ?!? DK 29.9.
MEOWTH (83,beran) Praha (Apolinář) Ema/David TP 1.11. ?? DK 3.10.
DOMI (77,střelec) Olomouc Vojta/? TP 3.11. kluk DK 25.9.
LINDUSA (79,beran) Německo (AFB Bitburg) Boo/Brat TP 3.11. holčička DK 28.9.
ANNI (76,váhy) Ostrava Filip/? TP 3.11. kluk DK 2.10.
LIDUNKA (79,beran) Chrudim (Litomyšl) Tomáš/Anna TP 6.(25.)11. ?? DK 5.10./11.10.
MARCELA_F (75,štír) Koměříž (Obilňák) Tobias/Sofie TP 7.11. holčička DK 26.9.
KRTONOZKA (78,štír) Věžná (PE) (Pelhřimov) Ondra/Tereza TP 7.11. kluk DK 27.9.
MARTA77 (77,býk) Brno (Obilňák) Vít/Nela TP 7.11. holčička DK ??? VERUN (84,kozoroh) Praha 7 Letná (Apolinář) Ema/Vojta TP 7.11. kluk DK 2.10.
BENJULKA (74,byk) Orlova (Ostrava) Richard/Eliska TP 8.11. holčička DK 5.10.
JANAK (83, vodnář) Brno Ema/? TP 8.11. ?? DK ??? JITKA123 (76,střelec) Praha 4 (Krč) David/Karolína TP 9.11. kluk DK 3.10.
ILJU (78,panna) Liberec (Vrchlabí) Matěj/Sofie TP 10.11. kluk DK 25.9.
PAJINA (77,beran) Praha 10 Hostík TP 11.11. holčička DK 26.9.
SMARR (75,blíženec) Praha 5 Radotin (Podolí) TP 12.11. kluk DK 21.9. MAKOŠ (77,kozoroh) Zlín (Zlín) TP 12.11. Bobánek ?? DK 5.10.
TINES (81,beran) Brno (Ivančice) TP 12.11. kluk DK 21.9. MILI (r.71) Praha 4 Michle TP 13.11. Bambulka ?? DK ???
JANDULA1 (83,štír) Roudnice n.L Vojta/Nikola TP 15.11. kluk DK ??? IGINA (78,štír) za Brnem Vanda/? TP 16.11. ?? DK 26.9.
NICO (79,panna) Praha (Podolí) Dan/Laura TP 17.11. kluk DK 25.9.
MIA (74,beran) Praha (Bulovka/Vrchlabí) Mia/Hugo TP 17.11. kluk DK 9.10.
BEINKA (77,ryba) TP 17.11. Piciríkos ?? DK ??? SIFA (85,blíženec) Teplice Kristina/Matěj TP 19.11. kluk DK 2.10.
DANDA+BRUNO (76,býk) Most (Most) TP 22.11. kluk DK 25.9./27.9.
PETULINKA (82,rak) okolí Brna TP 23.11. Bubišáček ?? DK 4.10.
SYLVAH (76,lev) Brno (Obilňák) Anička/Marek TP 26.11. ?!? DK 10.10.
LORIN (76,beran) Plzeň Jiří TP 28.11. kluk DK ??? LIBORINKA (83,býk) Pelhřimov Matyáš/Bára TP 30.11. kluk DK 26.9.
MEDICKA (80,váha) Praha- Žižkov (Motol) Erik/Victorie TP 30.11. holčička DK 5.10.
Zatím: 18 klučíků 8 holčiček 10 překvapení 3 tajemství
Delší dobu nepíše:
Lucajda, Stramplicka, Beru, Kami, Jagiska, MilkaK, Welinka, Hiki, Maya, Tynka85, Ivana
HOSTÉ:
MARIEE, KA-TKA, EDIK, DENDULKA, RADULKA1, KASIA
Ahojda budoucí maminy a mimískové!
Jsem tu zpět po kontrole a musím potrvdit,že jsme vzorňáskové.Tlak a všechno okolo v pořádku.CS 1-2, takže prý taky dobrý a jedna dobrá zpráva na závěr +4 kg.
Jinak váha miminka je prý v pořádku, takže nechápu co se doktorovi včera nelíbilo.
Kaculko oficiální termín porodu mám opravdu až 25.11.
Jinak DK 5.10. a od 14.10. nastupuju na MD.
Mějte se krásně.
Lidunka : to je super, že je všechno, jak má být. A na váhu miminka se vykašli, však už tady holky kolikrát psaly, že je to hodně nepřesné a každé miminko se vyvíjí jinak. Jak by potom bylo možné, že některé nemá při narození ani 3 kg (a je naprosto zdravé) a některé má i přes 4 kg ? Však my lidi taky nejsme všichni stejní, z toho bych si hlavu fakt nedělala
.
Jé Kačulo, koukám, že máte pro kluka Lukáše.. Mooc hezký, moje nejoblíbenější klukovský, ale k našemu příjmení Tomáš se bohužel moc nehodí ![]()
Jinak holky, začínám si zamrazovat nějaký jídla. Dneska dělám hovězí na rajčatech, tak dvě porce rovnou šoupnu na mrazák. Minule se mi to takhle super osvědčilo.
Pajina : s tím já si hlavu nedělám, pro sebe nevařím a Pavel se nají v práci. No a k večeři se vždycky koupí něco studeného. Ale ty máš Ondráška, tak se starat musíš, že ?
Já jsem jen zvědavá, jestli mi tady Paja neumře, až budu v porodnici. Taky mu musím něco nachystat nebo ho vyslat k babičce, ta ho nakrmí. Jenže když ona je furt v práci…to je děs, mít takovou babičku, která si ani v 76 letech nedá pokoj a pořád nemá čas, protože musí do práce
.
O Ondráška, ale i o sebe
Uvidíš, jakej budeš mít hlad, až budeš kojit. I když ty možná ne, ty jsi zvláštní případ, když za celé těhu přibereš dvě kila ![]()
Pajina : no já sice v těhotenství hlad nemám, zato když nejsem těhotná… ![]()
zdravim holky,
tak jsem vcera byla na drbech, prisla jsem domu v 00:14…no hamba. Jenze sousedka ma dva maly spunty a hafo zkusenosti........takze jsme pily pecenej ovocnej caj a drbaly. Sprdla me, ze jeste nejsem zbalena, proc chodim do prace atd…pak z ni vylezlo, ze jeste 6tydnu pred porodem chodila pomahat do jedny restauracky do kuchyne …a pak porodila o 4tydny driv a lezela na chodbe a rvala na svyho chlapa co ji ma zbalit… at ji pomuze…no amerika.....prijeli do porodnice a za 5minut (ani nedosli na porodni sal) byl malej Matej na svete.
dneska si jdu jeste neco dokoupit.
zatim nevim co vezmu pro miminko do porodnice …nemam ani zavinovacku
jo a dneska jsem si vybrala kocarek…konecne od HOCO http://www.kocarky-ruzovypanter.cz/produkt.htm?…
co na nej rikate…porad v tom tapu...........u nas mi nutila jedna pí v obchode kocarek myslim jerry za necelejch pet tisic…jenze ma 18kg a ja ho budu tahat po silenym terenu ke stavbe…tak hold budem muset priplatit.
jinak jsem se rozhodla pro kyblik, pristi rok budeme delat koupelnu v podkrovi a bude tam i rohova vana, tak se vyblbneme tam.
igi
Ahoj holky, tak já jsem taky po kontrole a další 19.10. Všecko je v pořádku, hlavně je už hlavou dolů ![]()
Igina : kočárek je moc hezký
Na to, co ti radí paní, že vykašli. Je sice o polovinu levnější, to je pravda, ale ty sama musíš nejlíp vědět, co ti bude vyhovovat, co potřebuješ a kam s ním budeš jezdit. Já třeba mám TAKO, který má skoro 18 kg, ale já s ním nepolezu nikam do tramvají ani autobusů a tady k nám do divočiny je potřeba mít pořádný kočár-tank
. Jakou barvu jste vybrali ? Mně se moc líbí
.
Já mám tento :
http://www.kocarky-ruzovypanter.cz/produkt.htm?…
barva třetí odspodu - COL 07 (zelená).
Tines1 : gratuluju ke kontrole, teď už můžem rodit, viď
.
Krti, moc pekne kocarek........ja porad nevim . Zase takovy prachy za kocarek se mi nechcou davat. Co bych usetrila,tak bych mohla investovat do šatku na miminko........hmmm musim to jeste promyslet.
Holky je normalni, ze mi porad posouvaji termin??? Ja vim presne na hodinu, kdy jsem otehotnela…a
TP vychazi na 18.11. Podle utz v porodnici v Trebici mam
TP na 22.11 , podle utz v Brne - Heliosu je
TP 25.11 a minulej tejden na utz u dr. v miste meho pracoviste mam
TP 29.11 Takze kdyz budu prenaset napr. 14 dni po posledni terminu, tak muzu rodit skoro az na vanoce
to je doufam jenom scifi myslenka…tak uvidime
igi
Igina : no abych pravdu řekla, mně by se taky nechtělo dát 10 tisíc a více za kočárek
. Já spíš plánuju, že v tomhle odjezdíme rok a příští zimu a na další léto (2008) bych si koupila nějaký pěkný a kvalitní sporťák. Stejně musí pak Ondřej uvolnit místo v hlubokém kočárku sestřičce
.
Krti na tu sestřičku si objednej šablonu. My ji neobjednali a koukej jak jsem dopadla ![]()
Ale naplánovaný to máš hezky ![]()