Poradna duly
Jana Čurdová
Dievcatka stretla som sa s jednou zaujimavostou - jedna tehulka na fore pise, ze je v 12tt a ma skupinu RH+ a vraj sa jej robia protilatky proti miminku. Je vobec takato kombinacia mozna? mne to pripada ako lekarsky omyl......
luli píše:
Dievcatka stretla som sa s jednou zaujimavostou - jedna tehulka na fore pise, ze je v 12tt a ma skupinu RH+ a vraj sa jej robia protilatky proti miminku. Je vobec takato kombinacia mozna? mne to pripada ako lekarsky omyl......
Tak to nevím, já mám A negativní a po porodu Martínka mě museli píchat injekci s nějakou protilátkou.
tak zkousim seznamek
. ale nekde mi to nesedelo prostym pripocitanim s tim, co je v metrikach. tak nevim. snazila jsem se to delat podle metriku. jeste jsem si rikala, ze by bylo fajn tam doplnit, odkud kdo je. koho jsem vedela, napsala jsem, ostatni doplni, ze jo
?
** Seznámek **
Těhulky Ravena Česká Lípa, nar.80, vodnář, svobodná, TP 26.10. , ko 20.7., těh. 24+3 holčička Viktorka Miiri Praha, nar.70, lev, vdaná, TP 28.10. , ko 12.7., těh. 24+1 chlapeček Oliver kaccherie Uherské Hradiště, nar.82, vdaná, TP 30.10. , ko 17.7., těh. 23+6 , holčička Deniska lumi nar.83, kozoroh, vdaná, TP 30.10. , těh. 23+6
Baboon nar.77,blíženec,vdaná, TP 30.10. , těh. 23+6 holčička Krisulka Brno, nar.83, býk,svobodná, TP 30.10. , ko 1.8., těh. 23+6 chlapeček Hilda Třeboň, nar.80, váhy, vdaná, těh. 23+3 chlapeček Honzík Kat-ka Jablonec n/N., nar.80, ryby, vdaná, TP 2.11. , těh. 23+3 holčička Jituška Zuzajdik nar.80, ryby, vdaná, TP 5.11. , těh. 23+0 chlapeček Napoly Olomouc, nar.84, panna, TP 9.11. , ko 16.7., těh. 22+3 chlapeček Filípek Siamina Praha 4, nar.73, střelec, vdaná, TP 10.11. , těh. 22+2 holčička Sofie Gabriela Luli Bratislava, nar.79, rak,vdaná, TP 10.11. , ko +UZV 23.7.,těh. 22+2 chlapeček Jakubko Marťásek Náchod, nar.81, rak, vdaná, TP 13.11. , UZV s manžou 13.7., ko 18.7., těh. 21+6 chlapeček Jana24 nar.82, lev, svobodná, TP 15.11. , těh. 21+4 holčička Foxik nar.78, vdaná, TP 16.11. , těh. 21+3
adelina77 Hradec Králové, nar.77, beran/býk, vdaná, TP 20.11. , ko po amniu 16.7., další ko 25.7., těh. 20+6 chlapeček kamm3 Kroměříž, nar.82, rak, svobodná, TP 21.11. , UZV 9.7., těh. 20+5
petule26 Uherské Hradiště, nar.81, lev, vdaná, TP 22.11. , UZV 12.7., těh. 20+4
Jarouch nar.78, štír, svobodná, TP 22.11. , těh. 20+4 překvapení Kačik nar.81, blíženec, vdaná, TP 26.11. , ko 12.7., těh. 20+0
Mína Česká Lípa, nar.67, ryba, rozv., TP 26.11. , UZV 23.7., těh. 20+0 holčička Sofie
holčičky : chlapečci = 7 : 8 překvapení 1
Maminky Jana79 Dominik 7 let, Milan 3 roky
Marťásek Martínek 3,5 let
Kat-ka Honzík 1,5 roku
Baboon Kuba 2 roky
Hilda Anička 3 roky
Siamina Davídek 3 roky
adelina77 Adélka 2 roky
Mína Péťa 18 let, Kubík 11 let
Kačik Natálka 3,5 roku
Miiri Veronika 14 let
Foxik Bára 2 roky
Snažilky Jana79 nar.79, střelec, vdaná Těhulka Kikija nar.81, panna, vdaná
//
1. měsíc 4+3
2. měsíc 8+6
3. měsíc 13+2
4. měsíc 17+5
5. měsíc 22+1
6. měsíc 26+4
7. měsíc 31+0
8. měsíc 35+3
9. měsíc 40+0 //
Marťásku,
dakujeme,
no ja som chcela Mattiaska, ale manzel povedal, ze tak sa vola jeho blby kolega, ktory je dva metre vysoky a meter siroky a je to este aj nemecky vy:,–(kar a tak ze teda nase mimi sa tak volat nemooooze
.
Takze bude Jakubko, xixixi.
sakrys, na ten seznamek jsem asi kratka
. co s tema ctvereckama??? martasku, tys je tam nemela, vid?
luli, mne matyas taky neprosel, a manzel to oduvodnil uplne stejne, ze se tak jmenuje jeden jeho znamy magor…
Adel, některé metříky poskakují až později. Já jsem dneska 21+6. Ale nevím, co znamenají ty otazníky? Asi nějaká chybička
Ahoj holky,
všechny vás moc zdravím.
Adelin nám můžeš připsat do seznámku jméno Deniska. Nejprve to bylo jenom pracovní jméno pro holčičku, když se nás někdo ptal na jména, protože jsme počítali s chlapečkem, tak jsme to dopředu neřešili, ale nějak jí to už zůstalo a celá rodina si na to zvykla a ostatně já taky.
a už si nedokážu představit, že by se malá měla jmenovat jinak ![]()
Jinak všem, co dojely z dovolené a jsou na dovolené, tak tiše závidím
![]()
Já doufám, že zítra neodputuji na dovolenou do nemocnice. V pátek jsem musela na pohotovost, protože mě hrozně moc bolela ledvina a chtěli si mě tam nechat, nějak jsem se bránila, tak jdu zítra do rizikové poradny, tak se rozhodne tam. Pan doktor mi říkal, že bříško tlačí na vnitřnosti a může tu ledvinu utlačovat nebo močovod a pak to dělá takovou neplechu, horečku naštěstí nemám, tak to asi žádný zánět nebude
Ahooooooooj vsem,
nejak se nemuzu dostat z ty mizerny nalady a to jeste dneska musim uklizet:(
Luli takovy strarosti
prejeme at to dopadne co nejlepe!!! A Kubik je krasny jmeno ja uz doma jednoho mam
A Matysek u nas taky neprosel, ne kvuli znamemu, ale kvuli tomu ze tak obcas reknu Mafii (nase kosiska)
Kaccherie tedy Deniska je asi peknej lumpik kdyz takhle zlobi!! Tak budeme drzet palecky at to neni nic vazneho a brzy to prejde…
Tak se opatrujte jdu nastartit vysavac a trochu se proletet po byte ![]()
kaccherie, tak se drz, snad to bude ok a nebudes muset do nemocnice…
martasku, s tou aktualizaci metriku me to nenapadlo, ja jsem to tak nejak brala, ze se vsechny zaktualizujou hned rano. no, ctverecky uz jsou taky pryc, tak by to snad melo byt v poradku ![]()
Kacheriii,
neboj nic to sa spravi. Ja mam choru kostrc a este aj rozdrtenu platnicku v krizoch, takze ak sa mi tak Kubko upelesi, akoze urcite sa to stane, tak si uzijem mozno aj nemocnice. Ale som si povedala, ze ja to prezijem, hlavne nech je on v poriadku.
Inac baby, ja si pripadam ako slon, mam vecne hlad, naberam na kilach, ale hlavne teda mam vsetko na zadku a nohach, proste celulitida jak hrom. Neviem ci si mam hodit dietku, alebo sa na to vykaslat a riesit to az po porode. No a musim na diabetologiu asi v stredu, tak som zvedava ci nemam cukrovku, lebo zeriem sladkosti ako najata ![]()
Luli, tak s těma protilátkama je to nějaké divné…to jenom v případě, že matka je Rh- a otec Rh+, tak dítě může být po otci plus a tak si matka proti němu vytváří protilátky. A v tomto případě se po porodu píchá protilátka tuším antiD. Ale opačně to neznám!
katcherie, snad to bude OK s těma ledvinama. je fakt,že mě taky někdy chytnou, ale dá se to vydržet. Já mám zse problém se slepákem, který stále mám a sem tam mě začně docela dost bolet. Ale musí to vydržet!!!
Jinak holky kdy jdete na OGTT test? To se chodí nějak ve 24. týdnu ne? To bude síla vypít po ránu ten sladký hnus! A ještě k tomu napovel!
petule, prosim te, odkud jsi? tusim ze nekde dole z moravy, ale nevim prese. at to muzu dat do seznamku ![]()
jinak ja zatim na ten cukr.test objednana nejsem, ale sestra rikala, ze po 25. tt me tam poslou. uz ted se desim, ze se jim tam pozvracim ![]()
holky, nevite nektera, jak ta kikija? dneska mela jit k dr., nebo se pletu?