Poradna duly
Jana Čurdová
já přibírám jen na váze doma. Jakmile příjdu na gyndu, tak mám stále stejně 54 kg, ale zítra už to možná bude o kilčo víc, uvidíme
Moje mamka přibrala do 6 měsíce 2kg a za celé těhotenství přibrala jen 7kg, ale pak nás taky nekojila, jelikož se jí nedělalo žádné mléko. Když nás porodila, tak váhu, kterou nabrala měla hned dole. Myslím, že není dobré se přejídat, ale vzít si něco k jídlu až je hlad nebo malá, hladová chuť
Taky mám kamarádku, která se diví, že ještě nepřibírám. Ona byla pravý opak, za své těhotenství přibrala 40kg, před porodem vážila něco přes 100kg. Do teď to nemá ještě všechno dole a to už má skoro 5 let po porodu. Myslím, že to co přibrala až není zdravé, jak pro maminu, tak pro mimčo. My se budem držet a jíst jen když nám to poručí žaludek nebo mimísek, viď. Jsem zvědavá, kolik přiberu ![]()
Ja jsem taky zvedava…koukala sem mace do tehu prukazky a ta pribirala tak nejak hned od zacatku a pribrala 15 coz myslim ze jeste de…Ale i tak mi to pride dost…rozhodne se netrapim hlady jak si kazdej mysli a prave me to i rozciluje..mamina do me taky porad huci at se poradne najim atd..ale kdyz mam dost tak prece se nebudu nutit jist vic kdyz to nepotrebuju ja myslim ze by si mimco nejak reklo..a hlavne ono si veme co potrebuje…!! Ty jo 100 kilo je dost..to ani moc nedoporucujou aby zensky meli deti..aby spis nejdriv nejak zhubli ne?…Ja mam taky kamaradku…a ta teda ma nejakych 70 a ted je ve dvacatemtydnu a ma nahore pet kilo a jeji doktro je na ni dost hnusnej a rek ji ze by vubec takovy silny jako ona nemeli mit deti coz je teda hnusny!!A nemyslim si to…ale urcite ta nadvaha neprospiva ani malymu ani ji no:( Moje mamka neni zadnej hubenour a po druhym porodu uz ji toho taky dost zustalo…tak nevim co jednou ceka me…ale myslim ze kdyz clovek ji zdrave neprejida se…a trochu se pohybuje tak se to da nejak uhlidat:)
Ahoj holky,
vy jste toho nakecaly. Ani jsem nestihla dočíst.
Vítám Denisu_O .
broskvicko: moje mimi taky mělo (a stále má) období, kdy se hýbalo míň. Třeba několik dnů asi v 16tt se hýbalo jen 1-2× denně, pak zase skoro celý den, teď se zase hýbe trochu míň (ale má aspoň 3× denně aktivní období). Můj dr. na to říkal, že to asi do 19tt nemám moc řešit, že pohyby jsou ještě slabé a třeba si jich ani nevšimeš. Teď už mám pohyby silné, tak je vnímám častěji.
Nakashi: taky mi minule nedělal UZ. Za necelé 2 týdny jdu na velký UZ, tak snad mimíska zase uvidím a nechám si ho nahrát na video. Můj dr. dělá UZ jen 4× za těhu. Naposledy mi ho dělal v 13tt. Nevím, proč Ti vynadal kvůli váze - můj dr. váhu tolik neřeší, jen pokud těhotná zhubne několik kg. V prvním těhu jsem cítila pohyby (první náznaky) asi od 17tt, ale jistá jsem si jimi byla až od 20tt. Takže se vůbec nestrachuj, máš ještě měsíc čas!
ona byla štíhlá. Při výšce kolem 178 vážila 68kg, ale při těhotenství to dotáhla až na 108kg
Nějak se nehlídala. Před těhotenství byla fakt kus, že se o ní kluci prali, ale teď už to má trošičku složitější. Ona je pro mě velkým příkladem, že se nemám tak cpát. Stejně ani nemám moc na jídlo pomyšlení. Někdy když se najím, tak mi bývá taky špatně. Jaké máte vybrané jména pro mimčo? My máme pro kluka Lukáš a holčičku Anetka, ale nevím, jestli to dívčí jméno ještě nezměníme. Když mi doktor oznámil, že jsem těhotná, tak jsem byla 100% jistá, že to bude kluk, ale teď si už tak jistá nejsem. Budete se s přítelem brát nebo už jste se vzali?
Achooj Deimosko,
děkuji za přivítání
Jaké je u vás počasí?
U nás svítí sluníčko
Za chvíli se vzbudí synek, tak ho zkusím nechat do večera bez plínky (včera se to povedlo, tak uvidíme, jak se na to bude tvářit dneska).
Deniso: u nás taky slunečno, pařák, ale teď to v dálce trochu hřmí. Uvidíme, co se z toho vyvine.
Nakashi, já se taky nepřejídám a když tak ovocem, dnes jsem snědla půlku melouna, ale jakmile sním něco těžkého, tak je mi pak pěkně blbě, takže jím radši lehčí jídla a menší porce víckrát denně. Taky nechápu, jak někdo může zdlábnout dvě večeře, mně ze začátku je po všem šoufl a pak už mi zase mimís tak tlačil na žaludek, že jsem se vůbec nenajedla, ale přibírala jsem sama. Nakonec jsem skončila asi na patnácti kilech, ale šlo to dolů kojením, to jsem se zase cpala až hrůza, JELIKOŽ MÁ ČLOVĚK POŘÁD HLAD. Jinak nezapomenu, jak jsem v prvním těhu stláskala smažený květák a obalované houby a chytl mě tak žlučník, že už nikdy více houby v těhu.
Ahoj holky,
vítám Tě Deniso:-) mezi námi. Holky, děkuju, hodně jste mě uklidnili, co se těch pohybů týče. Teď ráno je docela příjemně. u nás v noci pršelo a je super vzdoušek, akorát se mi špatně spí, protože jsem zvyklá ležet na břiše a s pupíkem to nejde. Furt nemůžu najít tu správnou polohu:-D.
Já se taky v nepřejídám, a snažím se jíst 5× denně. Ovšem kolikrát se mi stane, že je mi těžko i po jablku… Vůbec nemůžu špagety, knedlíky a podobně, protože je mi po nich strašně zle. Pořád je cítím a krkám. Dr. mi řekla, že je to normální, no tak jí teda věřím:-D.
Deimosko, jak jde učení na nočník, je to hodně složité?…Teď z Vás holky co už díťátko máte budu tahat rozumy:-)). Včera jsem usušila vypraně věcičky na Bublíka a u půlky nevim jak se nosí, teda poznám že je to na horní polovinu těla, ale nevím, jestli se to oblíká na holý tělíčko, nebo se pod to něco dává a pak mi taky není jasný jestli se něco oblíká pod ty dupačky bez nožiček, taková ta bodíčka. Dávaj se k tomu nějaký punčošky? V listopadu s holýma nožkama by dost mrznul co?
Ahojk kočky:)Tak jak se vam dneska stavalo?Ja měla docela krizi..Deni tak ted teda se budu snazit jeste vic jist spravne pravidelne a zdrave..protoze pribrat 40 kilo to je fakt mazec:(
Jinak ja vdana nejsem a zatim se ani brat nebudeme…neplanovali jsme miminko a tak bych chtela alespon tu svadbu naplanovat tak abysme si ji uzili..a hlavne se nechci rat kvuli tomu ze si kazdy mysli ze se vezmem…proste az bueme chtit my…:)
Ja mam taky strach ze nebudu vedet jak to male oblikat aby mi nezmrzlo ale ani aby nebylo moc nabalene:(
Ahoj holky, Deimosko , dofám, že malý to také do té doby zvládne bez plínky aspoň přes den. Přeci jenom kupovat dvoje plíny. Spoléhám na léto až budem na venkově a bude běhat hanbatý, že se to naučí, jinak nočníkujeme asi od roka a většinou se to podaří, ale ještě si sám neříká.
Broskvičko já jsem taky zvyklá spát na břiše, ale zatím to nějak jde, mám ruku mezi prsama , takže jsem trochu přizdvyhlá a nic mě zatím netlačí. Jinak já taky ze začátku řešila oblékání, kord když člověk dostal nějaké věci a nevěděl k čemu to je, a i v porodnici jsem měla docela problém nacpat prcka do těch hrozných zavazovacích košilek, které tam měli, bodýčka tam byly nadstandartní zboží, ale nebojte vše se naučíte, vlastně mám pocit, že to přijde tak nějak samo samozřejmě. Taky se bojím, že už toho mimíse nebudu umět ani chytit, přeci jen si člověk odvykne. Jinak já byla v porodnici s dvouma druhorodičkama, takže oni byly dost zkušené a já takové tele nezkušené, vykulené, vše jsem řešila, na vše se vyptávala, ale nakonec jsme na tom byly všechny stejně. Takže žádné strachy, ono to přijde samo. A navíc zjistíte, že vás neustále bude něco překvapovat, každá nová situace bude poučením.
Ahoj holky, Deimosko , dofám, že malý to také do té doby zvládne bez plínky aspoň přes den. Přeci jenom kupovat dvoje plíny. Spoléhám na léto až budem na venkově a bude běhat hanbatý, že se to naučí, jinak nočníkujeme asi od roka a většinou se to podaří, ale ještě si sám neříká.
Broskvičko já jsem taky zvyklá spát na břiše, ale zatím to nějak jde, mám ruku mezi prsama , takže jsem trochu přizdvyhlá a nic mě zatím netlačí. Jinak já taky ze začátku řešila oblékání, kord když člověk dostal nějaké věci a nevěděl k čemu to je, a i v porodnici jsem měla docela problém nacpat prcka do těch hrozných zavazovacích košilek, které tam měli, bodýčka tam byly nadstandartní zboží, ale nebojte vše se naučíte, vlastně mám pocit, že to přijde tak nějak samo samozřejmě. Taky se bojím, že už toho mimíse nebudu umět ani chytit, přeci jen si člověk odvykne. Jinak já byla v porodnici s dvouma druhorodičkama, takže oni byly dost zkušené a já takové tele nezkušené, vykulené, vše jsem řešila, na vše se vyptávala, ale nakonec jsme na tom byly všechny stejně. Takže žádné strachy, ono to přijde samo. A navíc zjistíte, že vás neustále bude něco překvapovat, každá nová situace bude poučením.
broskvicko: nočníkování je dost individuální a každé dítě je na to zralé v jiném věku. Nám to zatím jde hezky - teda až na bobek, ten dělá jen do plíny.
K oblečkům:
Bodýčko (případně tričko nebo košilka, o které mluvila Valík) se dává na holé tělo. Na bodýčko (nebo na tričko) se dávají buď klasické dupačky (ty budu dávat já), nebo pak punčošky (ty se doporučují až pro starší děti, protože mají gumu v pase a mimčům by vadila, protože mají ještě slabé břišní svaly a škrtila by je). A pak navrch na dupačky se může dát ještě nějaký kabátek.
Nakashi: taky jsme čekali se svatbou, až bude synek větší. Brali jsme se, když mu bylo 15 měsíců a to si pak svatbu užil i on ![]()
valík: já jsem začala s nočníkem radši později, ale zato máme co se čůrání týče 100procentní úspěšnost (nesnese na sobě počůrané oblečení). Ale sám si taky neříká, musím se ptát. Zato bobek chce dělat jen do plínky ![]()
Ahoj holky,
jsem tady poprve, i kdyz na emiminu nejsem az takovy novacek. Chodila jsem sem asi pred rokem a pul, kdyz jsem byla prvne tehotna. Ted jsem tehotna zase a tak jsem rada, ze se muzu zase podelit o info
Chtela jsem se zeptat, jestli jste se jiz byli zaregitrovat k porodu v nektere z prazskych porodnic a kdyz jo, tak kde. Ja jsem v roce 2006 rodila v Podoli, ted jsem tam chtela znova, ale na muj termin porodu -26.11. - tam zrovna maluji, takze ted resim kam, protoze plno ma i Apolinar a Motol. A tak mi zbyla jenom Bulovka, kde jeste berou. A jak jste na tom vy? Jo, musim si jeste udelat metrik, ale dnes jsem 15+1 tt.
Ahoj Skritku , já jsem evidovaná v Krči, rodila jsem tam i poprvé a byla jsem spokojená. Akorád to cestování přes celou Prahu. Vítej mezi námi.
Jo jsem ráda, že je zde konečně někdo, kdo má termín koncem listopadu jako já.