Poradna duly
Jana Čurdová
broskvičko- no já vzpomínala na první těhu .o))) ty chodíš k doktrovi až tak dlouho? mě zve každých 14 dní, a co ostatní? taky máte kontrolu jen občas? nebo pravidelnou jako já?měla jsem to i u aníka a poslední měsíc po týdnu,no děs ale co se dalo dělat.o)))
Já chodím k dr. jednou za měsíc. I v prvním těhu jsem to tak měla až do 34tt. Pak jsem byla za 3 týdny, pak za 2 týdny, pak za týden a pak po poslední kontrole byl za 4 dny porod. Teď to bude asi stejné.
broskvicko: Na ten test na cukrovku se chodí až od 24tt, takže v tomto těhu jsem tam taky ještě nebyla.
deimy tak to se máš, mě zve opravdu pravidelně po 14ti dnech-šílené, na půl8 takže ráno brzo vstát a přes celé město , no to léto bude asi hrozný ale možná že je to ráno nejlepší,moje švagrová chodí odpoledne to ji vůbec nezávidím-
holky já tu ted mám peklo, kámoška mi dala 3 tašky po dětech s oblečením a aník se v tom ráno přehrabovala a chtěla neco zkoušet a bum něco po ní lezo a ona BLECHA no už vše peru ale bojim se že mi to skočilo do matrace, to by mě přítel asi zabil, nevíte jak je vyhubit? pomůže to vyprání? nejsou to žádné extra věci ale na donošení na ven super než ničit ty nové co kupujeme my. ach jo to jsem si zase naběhla.o/ a to máme dva psi tak jen doufám že to na ně neskočí. no bude asi perný víkendík. achjo.
Stejo: s blechama bohužel neporadím
Ale buď ráda, že to byly „jen“ blechy. Mnohem horší by byly štěnice - něco jsem o nich četla na netu a úplně jsem se zhrozila. Je skoro nemožné se jich zbavit ![]()
Jinak já k dr. chodím taky odpoledne - je to fakt hrůza, protože jedu v tom největším pařáku v narvaném autobusu, kde navíc většinou stojím, přes celé město.
Dneska jsem se konečně vrhla na mytí oken. Ale je takový hic, navíc tam do mě celou dobu praží slunce, že si to asi rozložím na etapy jednu místnost denně.
deimy okna? jejdanánku ty jsi ale horší jak já! tady to vypadá jak když vybuchla bomba-postel rozložená,matrace nastříkaná, peřiny jdu už taky prát a 5 pračka od rána a jen věším sundavám věším sundavám a těším se až dorazí rodinka z venku a dám si s nimi v klidu ledovou kávičku a dortík. myslím že blecha předemnou nesmí nikdo ldouho vyslovit a ještě nevím zda mám vyhráno, ložnice je „zapečetěná“ a nikdo než já tam nesmí.takhle jsem si dnešní den vůbec nepředstavovala .o))) ale okna by umýt potřebovali taky, počkám na chladnější počasí.o))))) tak jdu znovu vystříkat pokoj dokud jsem tu sama. to budou rušný sny. pápá ![]()
Ahoj holky,
já chodím k Dr. taky cca jednou měsíčně, vždycky v úterý má poradnu, takže tak přibližně, jak to vychází, budu v nějakým 20 týdn, takže ta cukrovka až při další kontrole:-). Ono to myslím stačí, když je všechno OK. Stačí ty další prohlídky co musí člověk absolvovat:-))). Naštěstí chodím ráno. Deimosko, chodit odpoledne si neumím představit. Zrovna včera jsem strávila v autobuse v zácpě půl hodiny a byla jsem úplně vyřízená:-/. Úklid jdu provádět teď a zítra to dorazim, štvát se nebudu. Řikám si, co nějaqká hygienická čistota když tím akorát ohrozím Bublíka, jak budu uštvaná. Naštěstí skoromanža pilně pomáhá. Akorát jdeme na netru vybrat prstýnky, pak Vám hodím odkaz.
Jo Stejo s blechama je potíž, ale myslím, že při prani na 60 by měli spolehlivě pochcípat. Ale pejsky určo ošetři proti blechám, nejlepší jsou takový ty ampulky za krk. Naši kocouři jsou jenom v bytě žádný zvířata k nám nechodí a měli tuhle blechy a než jsem se jich zbavili, to byl porod!
Tak jsem se zasejc rozkecala. Holky šetřete se, na práci je děsnej hic ![]()
Ahoj holky, tak mám po dlouhé době zase trochu času. Dnes jsme byli skoro celé odpoledne venku, manža měl nějakou akci, tak jsme se za ním vláčeli přes celou Prahu, v tom vedru, ale zase lepší, než se péct doma. Takže jsme všichni totálně utahaní.Jinak to bylo v Krči, takže jsem si představila, jak se tam budu na podzim vláčet do poradny s kočárem. To si fakt neumím představit, co si pamatuji, tak jsem byla ráda, že jsem vždy dorazila domů a ještě teď přitom řešit kočár s prckem, no to bude záhul. Zvažuji možnost jezdit přes celou Prahu autem, ale jelikož jsem dost sváteční řidič, tak se vidím, jak pak s pupkem řídím. Jinak já chodím do poradny tak jednou za tři týdny až měsíc, taktéž v úterý, naštěstí na půl desátou. Dřív bych asi nebyla schopná se vypravit. Jinak ještě k té cukrovce, nevíte někdo, proč se to dělá tak složitě a nestačí jim normální test z krve? Mně teda na tom nejvíc vadí ten sladký blivajz, ale vydržet se to dá a pak ta hodina čekání, i když teď možná budu za ni ráda, odpočinu si od prcka, tak si tam vezmu něco na čtení a třeba si to ještě užiju. Tak se opatrujte, ty vedra moc nemusím, ale červen prý má být docela OK.
valíku: já to chápu tak, že na tom testu cukrovky se zjišťuje podle hladiny cukru v krvi, jak se Tvoje tělo vypořádá s cukrem. Takže nejdřív se bere krev nalačno a zjistí se glykémie (hladina cukru v krvi). Pak musíš vypít tu břečku a po nějaké době (u nás za 2 hodiny, jinde třeba 2 odběry s hodinovým odstupem) se odebere další vzorek krve a zjistí se, kolik je teď v krvi cukru. Pokud by bylo v krvi cukru moc, pak je to ta cukrovka a jsou to pak pro těhu různá rizika.
Stejo: u mě to byla dnes jen jedna pračka a polovina oken v bytě. Zítra se chystám na víc praček, ale docela mě děsí pak to žehlení. Já si nechávám na žehlení kupu prádla asi z šesti praček a pak to žehlím 2,5 hodiny
A teď v těch vedrech se mi vůbec nebude chtít. Máme doma přes 29 stupňů i v noci ![]()
deimy: jj ja to taky tak dělám, jedu 5-6 praček a jeden večer si k tomu stoupnu a žehlím, doma mi říkají že stavím potěmkinovy vesnice .o)))) no aspon mám veselo. jinak holky já mám prostě pech, včera ta blecha a dneska hned po ránu takový smrad tak si říkám že asi dělají před barákem silnici a ono prd, sousedce vyhořela pračka,takže načihcnul celý náš byt, mě odvezou rodit o půl roku dřív nebo nevim. takže co jsem vyprala bych mohla dneska zase. smrdí všechno. a do toho bude zase pěkný pařák. ![]()
Ahoj holky,
mně za poslední týden tak vyrostlo břicho, že jediný způsob, jak to můžu maskovat, je se schovávat nebo jen rychle míhat před osobami, před kterými to chci utajit
Vypadám jako v 7. měsíci v prvním těhu
Ještě to potřebuju utajit týden, takže to nechci vzdát skoro před cílem.
Ahojky,
Deimosko, proč to chceš tajit tak dlouho? To si neumím představit. Já jsem si myslela, že to tady v práci nikdo netuší a opak byl pravdou:-D
Ahoj Deimosko, já to raději už řekla, jelikož jsem taky jak v šestém a docela se mi ulevilo, už to nemusím maskovat, ani to už nejde, když už mě pouštějí i v tramvaji sednout, tak to už musí být pořádně vidět. Jinak neřekla jsem to celé rodině, ale jen těm, s kterýma se vídám a pak to budu postupně říkat všem až je uvidím. Jo a já ráno vypadám, tak na konec čtvrtého a večer jsem jak meloun. Závidím holkám na kterých není do pátého měsíce nic vidět, ale zas je to pak pro ně asi větší šok, když jim pupík vyroste doslova přes noc.
broskvicko: už jsem to tu několikrát psala, ale potřebuji těhu utajit ještě do soboty - tchánovci mají narozeniny a chci jim dát mimi jako dárek.
valíku: v prvním těhu to na mně začínalo být vidět asi až od 20tt, ale v tomto těhu už od 8-9tt ![]()
Deimosko, to já mám pocit, že mi bříško začalo růst hned, jak jsem zjistila, že jsem těhu, druhé děti bývajíé prý větší, tak asi potřebují více prostoru.
valiku: já jsem na tom stejně,kdokoliv mě vidí myslí že jsem jak v půl roce, včera jsme byli u vody a tolik lidí se mě ptalo zda nepotřebuji s něčím pomoct.o) jsem docela koukala. .o)