Poradna duly
Jana Čurdová
ahojky, já jsem taky ted stále víc a víc unavená, nevím jak vy ale u Aničky jsem za celou dobu přibrala jen 9kg,ted už mám 3 nahoře a je to na mě vidět jak kdybych byla v 6,nevím proč jsem tak „nafouklá“ moc nejím ale stejně jedu nahoru rychle, mimi vypadalo taky nějak cvalitě a má prý větší hlavičku,takže jak jsem se těšila že si užiju malé miminko bude to ted ještě asi větší dítě než byla Aník.tak snad to bude kluk jak buk ![]()
No to mě vykládej.. já jsem prcek (155cm) a břicho mě vylezlo hned. Přitom jsem až teď nabrala naštěstí jen necelé kilo. Ale teď jsem 4 dny trávila mezi babičkama, rodičema a skoro tchýní, takže mám pocit, že prasknu…
Jinak mě už taky není špatně, akorát jsem pořád unavená. No, ale do práce musím a teď mám ještě zkouškové, takže SRANDA. A pes chce taky pořád venčit jako vždycky, tak mě aspoň vytáhne, jinak bych se nehla z gauče.. ![]()
Ahoj Stejo, tys byla ještě rychlejší než já. Zdravíme ![]()
tyjo, 9 kilo, tak to byla pohoda…
Ahoj holky,
já jsem doteď přibrala asi 1 kg. V minulém těhu jsem celou dobu jedla tak, jako celých 10 let předtím, kdy jsem nepřibrala ani deko, a stejně jsem v těhu přibrala 17 kg
- což na mou výšku 158 cm a váhu 43 kg byla katastrofa a ke konci jsem to už fyzicky špatně zvládala (kostra mě už skoro neunesla a byla jsem strašně oteklá).
Bylo to tak, že asi do 15tt jsem přibrala 1 kg (to mám stejné jako teď, jsem v 15tt a mám o 1 kg víc). Ale pak to každý měsíc rostlo skoro po 3 kg (až do 30tt, pak se to trochu zpomalilo).
Nevolnosti mi už trochu ustupují - jsou jen ráno z hladu, a pak někdy po jídle, když se víc přecpu. Začínám pozorovat, že mě tlačí žaludek na žebra a už se do mě tolik jídla nevejde - to dost brzy, minule jsem to cítila až v 3. trimestru
Těhotenství zatím taky tajím pod vytahanými mikinami - musím to utajit ještě měsíc.
Začínám trochu cítit pohyby!
Nečekala jsem, že to bude tak brzy - sice zatím jen 1× denně malé ťuknutí (a jen v jedné poloze), ale jsou tam. Dneska jsem je cítila dokonce 2× a už i v jiné poloze.
leno: to zkouškové Ti nezávidím - já jsem byla na škole těhu v posledním ročníku, takže jsem musela i odpromovat asi v 22tt (k tomu psaní diplomky apod.) a únava byla příšerná, učení mi trvalo 2× dýl než normálně …
Ahoj holky, zdravím Vás po delší době a hektických časech.
Já už jsem přibrala skoro 3 kila:-(, docela hrůza a břicho už mám teda pořádný. Těhu kalhoty nosím od poloviny 2. měsíce, protože když jsem se mačkala v normálních, tak mě to bolelo.
Jinak 30. jsme byli na utz a vyhodnocení trippl testů z krve a dopadlo to dobře. Máš obřík má 6,7 cm - je to macek:-)). Krásně sebou házel, mával nám a cucal si ručičku. Krásný. Byli jsem z toho se skoromanžou naměkko..
Ahoj holky, teda nestačím ani číst. Já teda přibrala zatím kilo, ale už jsem ho zase nějak sundala, po tom týdnu u tchýně se fakt divím, šestkrát denně strava, no možná to bude tou pravidelností, ale měla jsem to tak i u prvního, ke konci jsem pak nabrala 16 kilo,prý šlo nejdřív břicho a pak já, jsem taky prcek, ale z porodnice jsem si nesla 7. na původní váhu jsem sice zhubla, jenom to břicho, i když jsem se snažila trochu cvičit, tak mi to nějak nešlo posílit a teď už je pozdě, tak až po těhu. Jinak necháte si říct pohlaví? Já jsem u prvního byla přesvědčená o klukovi a taky se to potvrdilo, ale teď vůbec netuším a radši bych se nechala překvapit. Jelikož je to už asi poslední těhu, tak bych chtěla zažít ten pocit překvapení. Manža by to rád věděl, přeje si samozřejmě holčičku, ale mně je to zatím tak nějak jedno, hlavně ať je vše v pohodě. Oblečků máme dost a pokud to bude holka, tak přikoupíme pár růžových drobností.
lena33
jj pohodička to byla-porodila jsem a do měsíce byla na svém,ale jsem boubelka,tak jsem myslela že to s holkou vyběhám a ono prd, zato ted no to bude mazec, holky jak já to pak dostanu dolu to teda nevím .o))) taky máme pejsany -dva a do toho divošku Aničku, jestli budu kojit jako u aninky tak se první rok nehnu s váhou dolu ani náhodou.o))) já snad pak zamknu ledničku hihi mám chut na zmrzku .o/
jinak pohyby mám už od neděle.je to pěkný šídlo, už i tatka si ošahal, nečekala jsem to tak brzo ale slyšela jsem že podruhé je to vždy dřív a jestli je i větší tak si asi užijeme .o)
poprvé jsme měli překvapení, všichni si tipovali kluka a až posledních 14 dní před porodem jsem takovým zpusobem otekla že už to bylo jasné i mě že nás klu mine.o))) ted bych chtěla překvapení zase,je to krásný pocit do poslední chvíle to nevědět, ale tatínek to asi nevydrží a obě babičky toho kluka tak chtějí že by mi snad i bimbáska nechali ještě přišít .o))))))
jo a k těm těhu kalhotem se asi už taky přidám, najednou mě vše tlačí takže koukám nebudu sama-ten pocit pohodičky juuu. holky jdu se natáhnout k manželkám, mímo si začalo poskakovat takže sedět mi už moc nejde, teda sedím skoro celý den tak musím rychle zabrat gauuuuč ![]()
dobrou noc všem! Janča
Stejo: o té zmrzlině mi ani nemluv
Já teda absolutně nemám chuť k jídlu, ale hodně špatně snáším v létě vedra - a ještě těhotenství k tomu
- asi to pežiju jen tím, že se budu cpát zmrzlinama a bude ze mě koule.
Pohyby mám asi už týden, takže cca od 14tt, což mi taky připadá dost brzo - zvlášť když v prvním těhu jsem je cítila asi od 18tt a jistá jsem si jimi byla až v 20tt. Ale zatím je cítím málo - jak jsem psala jen 1×-2× denně, mimi se moc nehýbe - asi lenoch.
Těhu kalhoty nosím od 2. měsíce (mám je s nízkým pasem), jinak nosím ještě normální džíny s nízkým pasem a dost elastické tepláky (ty mi budou až do konce těhu). Začínám nakupovat na léto oblečení v levnějších butikách - ale netěhotenské, jen třeba nabrané pod prsama, takže mi budou dlouho.
Já bych taky ráda překvápko, ale manžel je zvědavý a pohlaví chce vědět. V prvním těhu jsem si byla jistá, že to bude kluk, už od začátku - a byl. Jenže teď si nejsem jistá vůbec a připouštím možnost, že by to mohla být i holka. Takže pohlaví si necháme říct, ale před ostatními to budeme tajit až do porodu.
Deimy: taky jsem si říkala že by jsme to věděli jen my ale bojim se že moje maminka to na mě pozná kdy kecám a kdy ne hehe, nevědět nic mám jistotu že nic nikdo neprokoukne hehe já se hned červenám a kdyby to byl vážně kluk tak tu jejich radost bych asi dlouho neudržela a chtěla je vidět, já nevím je to těžký, mám ještě chvilku čas tak se uklidnuji protože pojedeme na svatbu švárovi a pak menší dovolenka tady v čechách že se zabavím tím vším a ostatní nás nechají, u aninky nám nikdo nevěřil že to nevíme, mysleli si že to vážně nechceme říct, já schválně všude říkala první aničku protože její jméno bylo rozhodnuto už pár let před tím a kluka do poslední chvíle jsme vymýšlely,stejně měli za to že to bude kluk a já asi taky, mám doma sportovce tak jsem si říkala jakou by měl radost a on je z té naší holky tak prdlý jako kdyby to byla kluk.o)))) taky tak řádí hihi. a sport? jooo ta nebude po mě.o))))
no na léto se taky moc těším, poprvý jsem měla velikánský štěstí bylo skoro pořád ošklivo, zato ted už to pocituji, v neděli jsme byli celý den v zoo a hned 3 nanuky padly .o)))) ![]()
Holky s těma pohybama, to je skvělý, moc Vám gratuluju
. Já se na ně budu těšit až za měsíc:-). Zatím jsem teda cítila asi 2× takový ďuchnutí v podbřišku, ale nevím estli to nebyli střeva:-D.
broskvicka6791 píše:
Holky s těma pohybama, to je skvělý, moc Vám gratuluju. Já se na ně budu těšit až za měsíc:-). Zatím jsem teda cítila asi 2× takový ďuchnutí v podbřišku, ale nevím estli to nebyli střeva:-D.
neboj poznáš to, mě to připadalo jako když stále škytá.o))) až se tak rozbubnovala že jsem celý den polehávala a čekala kdy to zase přijde a ona lumpice až když jsem něco dělala byla akční .o)))
Jé holky, ty pohyby vám taky závidím, ale jelikož jsem asi měsíc za vámi, tak si musím taky počkat. U prvního jsem je cítila od 16tého týdne a malý byl a je pěkný čipera. Jinak u nás by zase udělala radost holčička, kam se podívám všude samý kluk. Jinak já ani nevím, po čem jsem poprvé nabrala, jedla jsem celkem normálně, spíš míň, jelikož jsem měla pocit, že to prostě do sebe nedostanu a teď to mám taky tak, když vidím ostatní těhule, jak si dají dvě večeře, tak skrytě závidím, já sice jím malý porce, ale zase častěji, ale stejně je mi furt těžko. A co cvičení? Zkoušíte něco? Já jsem poprvém chodila hodně plavat, ale teď na to s malým nějak není čas a ani chuť, ale cítím, že tělo si o to doslova říká, tak uvidíme.
Stejo: my jsme i v prvním těhu věděli pohlaví, ale ostatním jsme to neřekli. Manžel se začal červenat okamžitě, když se o tom začalo mluvit, tak stejně nikdo nepoznal, jestli to bude holka nebo kluk, protože se červenal u obojího
Podle břicha to tipovali na kluka a trefili se.
V prvním těhu mi začaly pohyby taky škytáním
- asi v 17tt - měla jsem dost uškytané mimi, škytalo mi v břiše celé těhu cca 3× denně. Ale to jsem ještě nevěděla, že to jsou pohyby, myslela jsem, že mám nějaký tik
Teď začaly pohyby trochu jinak - nejdřív kopance (malé ťuknutí), a teď se přidalo i vrtění (asi tam dělá salta).
valíku: já necvičím ani normálně, tak s tím v těhu neplánuju začínat. Stačí mi cvičení s názvem „rodičovská dovolená“
- i tak mám dost pohybu (lítání za synem …) a posilování (zvedání a nošení syna např. ze schodů - do schodů nahoru umí sám, ale ze schodů se bojí). U nás by taky udělala radost holčička, taky je to u nás samý kluk.
Čau holky,
jsem si skoro jistá, že u nás to bude holka. Hlavně proto, že všichni okolo teď měli kluky a dědíme klučičí věci, tak to bude sranda ![]()
Taky gratuluju všem vám, co už cítíte pohyby. Neumím si to vůbec představit…
Taky mám úlet na zmrzlinu. Nechci vidět to léto.
Už se mi doma smějou, že budu mít malého Eskymáčka.
Ahoj holky, tak jsem tu zase po delsi dobe. Cely minuly a predminuly tyden jsme se stehovali, takze na internet nebyl cas. Ale koukam, kolik toho posledni dobu pribylo :-ú) To jsem si teda pocetla.
Ja ted koncim prvni trimestr, pristi tyden me ceka opet poradna a UTZ. Doufam, ze bude vse ok. Na poslednim jsem byla mezi devatym a desatym tydnem. Tak vam pak pisnu, jak jsme dopadli(y):-)
Jo chtela jsem se zeptat, kdyz mluvite o pohybechm kdy je mam asi tak ocekavat? Budu prvorodicka a vubec si to zatim neumim predstavit. Jinak mam termin 21.11. a 23.11., je tady nekdo s podobnym datem? Abych to mela s kym konzultovat. Mam pocit, ze jsem pozadu. Jinak se citim stale dobre, nic mi neni, az na obcasny vykyv tlaku, to pak mam pocit, ze omdlim. Ale toje fakt zridka.
Taky vahate, zda si to nechat rict nebo ne. Ja mam uplne stejny dilema. Asi bych to chtela vedet, ale zase bych to rada udrzela v utajeni
Co myslite, da se to?
Samozrejme manzilkovi bych to rekla.
Holky mejte se krasne, piste a informujte, at mame co srovnavat.:-)
Jinak zdravim vsechny prichozi. ![]()