Poradna duly
Jana Čurdová
valíku: tehdy v prvním těhu jsem s manželem ještě nežila, takže to na mě vůbec nepoznal. Teď jsem mu to taky řekla, když jsem objevila //, protože má velmi dobrý přehled o mé MS, a když už měla týden zpoždění, tak se pořád vypával, jestli jsem si dělala test ![]()
Když jsem to říkala mým rodičům v prvním těhu, tak jsem matce řekla, že bude babičkou, a otci, že bude dědou. Vlastně ani nevím, jak jim to řeknu teď - asi taky podobně. Tchánovci dostanou dárek a moji rodiče jen nějaké strohé slovní oznámení.
Někde jsem četla, že v druhém těhu roste břicho sice rychleji, ale pak je prý období, kdy třeba moc neroste, a dost holek mělo na konci stejně velké břicho jako v prvním těhu. Já jsem v prvním těhu měla docela malé břicho, tak doufám, že teď bude taky.
Dobré ránko:)…tak kamaradka si byla jista ze ceka chlapecka..dokonce mela pocit ze videla pindika:)A vcera ji na 3D ultrazvuku rekli ze je to stoprocentne holcicka:)…No jo no…:)Taky uz to chci vedet i kdyz vcera mara zacal jako ze bysme si to rikat nemuseli nechat..ze by to bylo super prekvapko:)ale nevim jestli bych to zvladla:)
Ahojky všechny, kde jste? Napište nějaké novinky ať víme, co se děje jinde. Nakashi , já jsem byla děsně zklamaná, když mi doktor řekl ve 20. týdnu, že tam nic nevidí, že by si musel vymýšlet, myslela jsem, že se to na tuty dozvím, byla jsem z toho tak zklamaná, že jsem si neřekla ani o fotečku a o to víc mě to pak mrzelo. Jinak já bych ani toho pindíka na UTZ nepoznala, jsem ráda, že tam vůbec něco rozeznám, ale na 3d už je to vidět asi dobře. Taky jsem přemýšlela, jestli na něj mám v prvním těhu jít, ale mně se z toho nějak nelíbí ty fotky, ty děti tam vypadají jako mimozemšťani.
Ahoj holky,
téééda jste se rozjely:-))). U nás všechno v pohodě, akorát včera a předevčírem jak se měnil tlak před bouřkama, tak mi děsně tvrdnul pupík, měla jsme strach jak blázen, dneska už naštěstí dobrý.
S tím řeknutím příbuzným, to je krásný. Deimosko myslím, že do 14 tt bych to nevydržela ani náhodou. U nás to bylo přesně to neromantický koukání na těhu test: jsou tam dvě čárky nebo to nejsou dvě čárky a přitom ta druhá byla jako dálnice:-D. Pak jsem seděli u netu a hledali jak vypadá poztivní těhotenský test
, se musím dneska děsně smát:-).
Moc Vás zdraví a přeju jen zdravííííí
Ahoj holky,
tak mam po UTZ. Od minule se mimco pekne zvetsilo. Uz ma 7 cm, rucicky, nozicky, ledviny, mocovy mechyr. No je to krasa na nej koukat. Porad se vrti, strka ruku za hlavu.
Takovej mrnous a takhle zivej. Cca za tri tydny jdu na dalsi UTZ a taky na ten triple test. Docela me to desi. Jedny znamy ted nasli u mimca rozstep patra. Hruza, ale pry to neni mc casty. Uz aby to bylo za nami.
Chtela jsem se holky zeptat na ty vase jmena ci prezdivky. Valík je jako Valerie, Deimoska podle prijmeni a Nakashi, to me nic nenapada, jen ze by sis vzala cizince.
A jak se jinak mate? Valiku, jak jsi na tom? Kdy mas UTZ a ostatni testiky?
Nemate holky nejaky odkaz na informacni sms, kdyz se mimi narodi. Vzdycky mi chodi, takovy srandovni sms od kamaradek, tak si vzdycky rikam, kam na to chodi. Tak jen tak pro zajimavost.
A jeste jeden dotazek, jak si mam udelat taky nejaky metrik?
Mejte se krasne. Preju hezky vikend. Papa
marcelo: to je fajn, že UZ dopadl skvěle. Můj mrňous teď má 15 cm
Moje přezdívka nepochází z příjmení, ale od slova „deimos“, což je latinsky „hrůza“ a taky to je jeden z měsíců Marsu. Jen jsem si to slovo poženštila přidáním koncovky.
Nějaký odkaz na vtipné informační sms by se mi taky hodil ![]()
S metříkem určitě pomohou diskuse jako např.
https://www.emimino.cz/modules.php?…
ahoj holky, dlouho jsem se sem nedostala, je krásně tak jsme pořád venku a musím odpočívat, máte někdo zkušenosti když vám dr. řekne že je placenta nízko? mám hodně odpočívat ale s tou naší cácorkou to jde těžko, do toho nám onemocněl tatka tak jsme se snažili nebýt skoro doma, tak nevím zda nemám spíš ležet jen s nohama na"stole!"? no nevím jak bych to dlouho vydržela .o)))
jinak teda jak jsi to deimy vydržela tak dlouho neříct to obdivuji! já hned jak byli dvě čárky metelila za přítelem a volala koukej koukej jsou TAM! njn ty 3 roky čekání byli znát.o) ale ostatním jsme to taky tak nějak dávali k svátkům a narozkám.o)) a k velikonocum.o)))
jinak taky rosteme jak z vody, už máme přes 12 cm a opět mi posunuli termín o týden do předu.o) tak jsem zvědavá na velký ultrazvuk co mi nakonec poví.o) tak se těším na další příspěvky, koukala jsem jak jste se hezky rozpovídali.o) a také zdravím nováčky.o))) J.
Ahoj holky, teda já vám závidím, ty míry mimísků. Já vůbec nic nevím, jak jsem již psala, tak můj doktor dělá jen tři UTZ za celé těhu, takže mi řekl míru pouze na začátku a teď až v tom 20. Ani ve dvanáctém mi nedělal UTZ a to ani v prvním těhu ach jo. Jinak na další kontrolu jdu až 10.6. a to předpokládám že budě dělat rovnou ty triple testy. Tak já se tedy můžu jen domnívat.
Stejo placentu přímo na děložním hrdle měla jedna známá a musela být opatrná, měla rizikové těhu, ale myslím, že byla v pohodě, asi nejvíc vadí prudké vstávání a zvedání těžkých věcí, takže veškeré pohyby vykonávej pomalu a s rozvahou.
Stejo: placenta nízko je pro toto stádium těhotenství normální nález, tak nevím, proč Tě dr. straší
To, jestli je nebo není nízko, se uvidí časem - měla by se s rostoucí dělohou vytáhnout nahoru.
valíku: tady na těch stránkách hezky píšou, jak je mimi v jednotlivých týdnech velké - je to ale v angličtině: http://www.3dpregnancy.com/…regnant.html
Valík: děkuji za info, no s tím zvedáním nic moc teda, malý je 2,5 a to víš maminka je maminka, ne že bych ji nosila to ne,ale občas si přijde a když se uhodí tak mazlík jsem já, no budu se snažit ještě víc být bystřejší. jinak s tím ultrazvukem si hlavu nelámej, já měla ted druhý a nebýt srdíčka za 4 týdny tak ho pořádně ani neuvidím,ani fotečku nemáme, musím si počkat až do nemocnice. tam mi už i můžou říct co to je,ale já pořáááád nevím zda to chci.o) tak nesmutni, určitě se brzo taky dovíš víc.o) holky taky vám to tak strašně utíká? já si připadám jak když jsem si aninku ani neužila bum bude tu druhý mimísek a bojim bojim že mi to uletí ještě rychleji.o/
deimy: dneska jsi byla rychlejší.o))
myslíš že je to tedy normální? já si to u aničky vubec nevybavím že by něco takovýho říkal, spíš že ted mám odpočívat, tak nevím. tak budu trošku klidnější, děkujiii
Stejo: nebezpečné by bylo to, jak psala Valík, kdyby byla placenta někde u děložního hrdla, ale pokud dr. řekl, že je „jen“ nízko, tak by to mělo být v podstatě normální - ukáže až čas, ale ve většině případů by se opravdu měla vytáhnout nahoru s rostoucí dělohou (to říkal dr. Koucký na www.porodnice.cz). Někdo ji má nahoře už od začátku, někomu se pak nahoru s rostoucím bříškem vytáhne.
Taky mi to strašně rychle utíká - ani ne to, že synek rychle vyrostl, ale spíš tohle těhotenství mi utíká, vůbec nemám čas si to připouštět. Hlavně nevím, jak to budu všechno zvládat, až se mimi narodí, protože už teď věnuju synovi veškerý svůj čas a když spí, tak dělám domácí práce ![]()