Listopad 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13.8.09 13:07

Ahoj holky,
Kykoušku, hodně zdaru s tím stěhováním. To je síla prasklá trubka ve zdi :? . Drž se!!!
Holky, tak náš Matu si začal znova klekat k nábytku. Je to síla. Bojím se, aby nespadl a zase nepřestal. Ten bude na sebe opatrný… Nejlepší je, že se vydrápe nahoru, klečí, nekdy, když je to nižší kousek, tak si stoupne a přesune se k vyššímu místu, ale neumí slézt dolů, tak ječí jako siréna, abych ho zachránila a to samý s klečením. Naštěstí ještě neobjevil, že může klečet a stát i v postýlce :wink: .
Jak se máte? Já už se modlim, aby skončili ty vedra. Dost nás to ubíjí.

Máte nějakou zkušenost s oblečením pro děti z merino vlny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
19.8.09 00:52

Ahoj holky,
taky pravidelně koukám na vaše fotečky, všechny děti jsou krásné a už tak veliké - strašně to letí. Za chvíli budeme slavit první narozeniny.
Přidám pár fotek Moniky:

http://www.baby-cafe.cz/…ruzovem1.jpg

http://www.baby-cafe.cz/…ruzovem2.jpg

Kykoušku: snad stěhování bez problémů zvládnete. V novém bude určitě líp.

Deniso: už aby u vás otevřela ordinaci ta nová dětská dr., protože ta stará paní to má v hlavě už asi popletené.

broskvičko: z merina doma nic nemáme, tak bohužel neporadím. Pořád Maty nestojí v postýlce, nebo už na to přišel? Monika je taky opatrná oproti Lukymu, který padal neustále, z pádů se nepoučil a padá dodnes :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.09 09:42

Ahojky,
Deimosko, Monča je krááásnááá holka. Taková okatá princezna :wink: .

Tak Matík si stoupá velmi pilně, ale stát v postýlce ho naštěstí stále nenapadlo. Aspoň je klid s usínáním :P . No ale on na to přijde. Včera už se sápal na šprušle, ale nedosápal, protože ho zaujala nějaká hračka. Uf :lol: . Jedeme o víkendu na týden k babičce, tak jsme zvědavá, jestli ten týden zvládnem a nepohjedem zase po 3 dnech domů :?
Mě jte se krásně a pááááá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
19.8.09 14:11

Ahoj maminky,

Deimy, teda to je princeznička modrookatá :D :D , sluší ji to :wink:

Taky jsem začala přemýšlet, jaký dáreček tomu nezbedničkovi koupim. Ale máme tady všeho dost, takže asi nějaké to autíčko odrážedlo.

Broskvičko, tak to už má malej za pár s tím stavěním. Ale docela jsem to vychytala, že ho ukládám hodně vyčerpanýho a většinou mi usne u mlíka, nebo si ještě tak 20 minut poskakuje až usne. Už ani v postýlce neprotestuje.

Tak at se Vám na návštěvě líbí a odpočinete si :wink:

Nám ted lezou 4 zuby najednou a koukala jsem, že špičáky se začaly prořezávat, tak opět máme dvě noce hrozný. Ale snad už bude brzy klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
19.8.09 14:14

Jo a stím stěhováním to bude teda děs. Už máme tak nejak nábytek nakoupený, ještě koupelna se musí pořídit, kuchyn je objednaná, ale pořád nějaké problémy se vyskytují. Dnes a zitra jdeme na koberce. Já než si vyberu ty nej, tak prolezu všechny prodejny v okolí. Dnes jedu pro jeden do vedlejšího města, pro další, kterej se super, tak do Prahy a ten třetí ještě nevim, kde. Přítel už se mi směje, že jsem fakt moc náročná :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
19.8.09 23:24

Ahoj,
Monička děkuje za pochvaly ;) Ještě jsem zapomněla jednu fotečku - Moničina oblíbená činnost na zahradě:

http://www.baby-cafe.cz/…houpacce.jpg

Taky nevím, co koupit k narozeninám. Už jsem jí koupila nějakou chrastící látkovo-plastovou panenku a plyšáka. Ale u nás je to s hračkama tak, že Moniku zajímají bráchovy hračky a Lukyho Moničiny hračky. Tak bych jí spíš asi měla koupit nějaké autíčko :)

broskvičko: myslím, že už nebude dlouho trvat a bude si stoupat i v postýlce. Monika už to provozuje téměř 2 měsíce, ale není to tak strašné, jako to bylo u Lukyho. Nejhorší je to pro mě ráno, když si v 6 hodin stoupne a dává najevo, že už si nehodlá znovu lehnout a spát nebude.

Kykoušku: teda 4 zoubky najednou, chudáček, vůbec nezávidím. Snad se brzy prořežou. Monice se teď zrovna vklubaly dva horní. Ten nový byt je větší než ten starý? A s vybíráním tě naprosto chápu. Vždyť vybíráš něco, co vám bude sloužit dlouho, budete to mít na očích každý den a musí to být něco, co se tam hodí a co se líbí. Taky mi trvá strašně dlouho se rozhodnout. A pak, když se nakonec rozhodnu a něco koupím, tak mám pocit, že jsem vybrala špatně a že se to tam nehodí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
21.8.09 21:03

Ahoj, také naše velmi oblíbená činnost a to je houpání, akorát sourozenci ho chtěji pořád houpat a je to pro zlost :? .

Stěhujeme se do menšího bytu. Ted bydlíme v 4+1 a tam je to 3+1. Ale je to byt rodiču, takže defakto náš. Ted paltime 10 tis měsíčně a jinak budeme platit 2500 měsične, což je velký rozdíl. Je to novější byt a v lepším dostupnějším městě. Vedle budu mit mamku a velkou zahradu. Ted to tam celé budujeme a až to bude (asi za měsíc :roll: ), tak nafotim a dam fotky na rajče.
A máš samozřejmě pravdu. Vybírám vybírám a když to tam dám, tak se to vubec nehodí. No asi jde o zvyk a taky až se to zaplni nábytkem. Zařizujeme vše nově od nábytku po koupelnu až kuchyn a je to teda práce hrozná. Docela se bojim toho uklidu, stěhování, rovnání do skřínek. Ted má každá věc svoje misto, ale v tom novém vubec nevim kam co přijde a kam se co hodí. Já jsem hroznej puntičkář a než mi něco někde sedne, tak je to těžký. Děti vyšlu na dovolenou s tatinkem a budu mit klid :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
25.8.09 21:33

Ahojky,
Kykoušku , teda to stěhování s tolika dětmi ti vůbec nezávidím. Přeju ti pevné nervy a hlavně mnoho krásných chvil v novém :D Na fotky jsem zvědavá :)
Deimosko , Monička je moc roztomiloučká :) Moc krásné fotky.
Vy už kupujete dárečky k narozeninám? To já ještě o tom ani moc nepřemýšlím :oops: Jen máme naplánováno, že Anetce koupíme autosedačku.
Broskvicko , gratuluji k tomu, že si Matýsek už kleká, je šikulka :potlesk:
Minulý týden jsme byli na návštěvě u Anetčiny prababičky v Šumperku. Z Prahy je Šumperk blíž než Ostrava, ale my jsme tam jeli 7 hodin (cesta tam trvá kolem 4hod). Hned za Prahou jsme zjistili, že máme prázdné levé přední kolo, tak manžel ho vyměnil za rezervu a jeli jsme hledat pneuservis. Jelikož byla sobota a jsou prázdniny, tak se nám podařilo najít pneuservis až po hodině a půl :? Pak když už jsme měli pneu v pořádku, tak jsme s lepší náladou jeli teda do toho Šumperku. Do Šumperku se jede přes Hradec Králové, tam nás chytla první kolonka :? Chtěli jsme se ji vyhnout, tak jsme odbočili na nějakou vesnici a jelikož ženská s mapou nejde dohromady, tak jsme krapet zabloudili :oops: Pak, když jsme zjistili, že jedeme špatně, tak jsme se s manželem za volantem vyměnili a navigoval manžel (to už jsme pak jeli správně :) ). Když už jsme mysleli, že už jsme z nejhoršího venku a začli se radovat (předčasně), tak jsme spadli do další kolony :( Zase jsme to otočili a jeli přes nějaké vesnice a po několika hodinách jsme s velkou slávou dorazili k babičce. Návštěva to byla pěkná, ale ta cesta byla děsivá. K babičce jsme vyráželi brzy ráno s tím, že tam před obědem budeme, s kolonama v sobotu ráno jsme moc nepočátali. Anetka tu cestu zvládla skvěle, jednou jsem ji nakojila a pak pořád spinkala :)
Po Šumperku jsme jeli na dvě noci na Sázavu do Kácova. Bydleli jsme ve srubu, který byl dost odpudivý, ale jinak tam bylo moc hezky. Manžel jeden den jel se známým a jeho synem na vodu a já jsem zůstala sama s jeho manželkou a dvouročním chlapečkem. U hotelu jsme si dali sladkou Fantu v pet láhvi a ten malý rošťák si s tou petkou začal hrát a ta mu spadla a Fanta z ní začla stříkat a bohužel i na kočárek, kde byla Anetka. U toho hotelu bylo mooooc vos. O tom, že mám postříkaný kočár jsem nevěděla, protože jsem byla zaplatit to pití. Pak když jsem šla s Anetkou k bazénu, tak jsem si všimla, že kolem kočárku je hodně vos a začly přilítávat další. Naštěstí jsem měla na kočáru moskytiéru, tak Anetka byla v „bezpečí“ Jak jsem tam ty vosy viděla, tak jsem nevěděla, co mám dělat, protože když jsem se k ním přiblížila, tak na mě začaly nalétávat :( Tak jsem vzala všechnu odvahu co jsem měla a letěla jsem s kočárem do srubu. Po cestě jsme ty vosy ztratily. Anetku jsem z kočárku vytáhla a s kočárem jsem zajela do sprcháče, kde jsem ho celý osprchovala. Ještě, že bylo teplo a kočár na sluníčku rychle uschnul. Teda byla to bojovka, ale naštěstí zvládly jsme to. A já jsem si myslela, že když manžel bude na vodě, tak, že se budu nudit. Myslím, že malý rošťák a vosy se mi o zábavu postarali :)
Taky mám novinu - minulé pondělí se Anetce vyklubal první zoubek :D Jelikož jsem ho objevila já, tak se pěkně oháknu :D
Teď tak koukám, že jsem se docela rozepsala. Tak snad to není nuda :wink:
Mějte se krásně. Dobrou noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
25.8.09 21:47

Ahoj Deni, teda to jste měli zážitku vice než dosti. S tím kočárkem jsi to vyřešila velmi šikovně :potlesk: . A z toho navigování si nic nedělej, já taky nejsem zrovna moc velkej umělec co se týče silnic. V okolí jo, ale mimo už ne. Takže my se k tomu kolikrát hádáme. Jojo děkujeme tomu, kdo vymyslel navigaci :lol: .
Jsi mě připoměla s tou Fantou, že před 2 týdny dal tatinek Domikovi colu novou ještě neotevřenou a když milému dítku spadla na zem, tak to byl opravdu gejzír. Záclony hnědý, stěna celá olepená, koberec byl postříkanej snad celej, gauč a křeslo, no vše v dosahu 3 metru, fuj. Jedinej, kdo z toho měl požitek byl Domik. Ten se olizoval všude :lol: :lol: , jen já soptila, protože nám zastavili vodu, protože nám praskla trubka v koupelně, tak to opravovali. Ten den jsem byla moc moc nepříčetná :lol: :lol: :roll: a když se konečně pán opravář přiřítil po dvou hodinách (jel jen pro nejakou součástku 10 km do vedlejšího města) snačně jsem mu to dala najevo :oops: :oops: , chudák

A odpočinuli jste si trošku??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
26.8.09 08:59

Ahojky,
Kykoušku, trošku jsme si odpočinuli, teda já moc ne, protože jsem se starala o Anetku, ale myslím, že manžel si trošku odpočinul :) . Úplně tě vidím, jak soptíš z toho neštěstí. Trubky už jsou v pořádku? A co, že jste se rozhodli, že se přestěhujete? Nebo už jste to měli nějak naplánované?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
27.8.09 20:59

Omlouvám se, raději jsem to vymazala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
29.8.09 21:06

Ahoj,
mi ani nevadilo, že se starám o Anetku, hlavně jsem byla ráda, že jsem vypadla z toho stereotypu a nemusela jsem trčet v Jinočanech. Bydlíme v malé vesnici u Prahy, kde jediná procházka s kočárkem je k rybníku a zpátky :lol: Tobě vážně s ničím manžel nepomůže? Dost tě obdivuju, zvládáš krásně se starat o tři děti :potlesk: A s tím, že jsi vyprala 5 praček jsi udělala dobře :wink: Za chvíli budeš mít od protivné sousedky klid :wink: Taky někdy peru dost. Vyprat je jednoduché, ale dokopat se k tomu žehlení :roll:
Anetce se dneska podařilo dvakrát si kleknout na kolínka :) Včera to bylo jen když jsem ji pokládala na zem, tak vydržela na kolínkách a chvilku se na nich i houpala a dneska se na kolínka dostala sama :) Mám z té naší holky velkou radost :D
Příští týden už budeme zkoušet dávat Anetku do postýlky ve svém pokoji, tzn., že už nebude spát se mnou v ložnici. Jsem zvědavá jak to tam prdelka bude zvládat, snad to bude dobré a bude tam spát líp než se mnou :D
papa :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
31.8.09 23:09

Ahoj,
minulý týden jsme byli na 10měsíční prohlídce a Monika má 70 cm a 7,5 kg.
Asi před měsícem jí vyrostly horní zuby a jen, co se prořezaly, začala Monika děsně skřípat zubama :evil: :evil: FUJ, mi vždycky naskočí husí kůže. Syn to taky dělal, už ani nevím, za jakou dobu ho to přešlo.

Deniso: Cestu do Šumperku jste teda měli hroznou. Určitě jste po ní byli psychicky vyčerpaní. Gratuluju k prvnímu zoubku!
Ještě jsem ti zapomněla napsat, že když jsem se koukala na fotečky Anetky, byla jsem úplně fascinována, kde všude dokáže Anetka usnout :D To se mi nestalo ani u jednoho dítěte, oba jsou problémoví spavci a usnou jedině v postýlce/posteli, Monča ještě občas v kočárku.

Kykoušku: 2500 měsíčně … to je úplný sen. Jen si moc nedokážu představit, jak se s 3 dětma do 3+1 vejdete :?: Na fotky jsem pak moc zvědavá. S čištěním skvrn od coly tě lituju, zvlášť když vám nešla ta voda …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
1.9.09 10:08

Ahoj, no vidíš jak krásně Monička svojí váhu dohnala :D . Taky nám rostou zoubky nahoře, ale zaroven i dole, tak to skřípání teprve nastane. Dvojčata mi ale nic podobného nedělala. Až ted, kdyžjim kapám kapky do nosu, nebo čistim uši. To je hroznej zvuk. brrrr.....

Jinak my byli včera na pohotovosti s malým. Měl 40,5 horečku a nešla srazit. No a jen co dojeli, tak mu spadla na 39,5. Tak jsem si přidpadala jako pitomec, ale má hnisavou anginu, má penicilin a pořád jenom spinká a stále má vysolé teploty. Nejdou vubec dolu :cry: . Do toho ty zuby a rýma. Jinak mudra rikala v nemocnici, že davat studené zábaly a ipřes to, že má studené ručičiky a nožičky. Ale on je má fakt ledový, tak nevim. Ještě jsem mu je nedala a nechce se mi do toho moc, když je tak nastydlej :roll: Mám je dát?

Jinak jsme byli taky v poradně včera a máme 10,4 kg a cm už nevim :lol: , už tam jsem si všimla, že není s nim neco v pořádku. Tak jsme třetí hexu odložili a koukla do krku a nic neviděla. A večer už tam toho měl teda.....fuj.

Ted se mi probudil prdolinek, tak ho jdu chovat, ale on zase za chvili usne a lepší pro nej. Bude v klidu a nebude lítat po bytě. Stejně nemá silu se postavit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
1.9.09 14:06

Kykoušku: tak to je mi moc líto, že je Domík nemocný, chudáček. Při studených nohách a rukách bych zábaly nedávala, všude se to tak píše, že pokud jsou končetiny studené, nemají se dávat. Je lepší, když to takhle prospí a nevnímá, jak je mu špatně. Snad se brzy uzdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí