Poradna duly
Jana Čurdová
stvesme: ahojky vítám tě u nás, je fajn že jsi se k nám přidala
a gratuluju
Já měla první UTZ v 6tt a srdíčko nebylo, pak jsem šla v 9tt a dočkala jsem se, to že ho ještě nevidíš je běžné, příště se už určitě objeví neboj se, u někoho to je dříve u někoho později. Kdy máš další UTZ? Je to první dítko?
Laddmie no můj manžel u porodu byl, taky se prvně cukal že neví ale pak si neumím představit že by tam nešel a nebyl tam. Měla jsem komplikovaný porod kdy malej sestoupil ale já se neotvírala, navíc byl moc velkej (4,36), no málem mě brali na císař ale pak si dr řekla že to snad zvládnu a pak to bylo tak tak. Řekli že kluk je na tom špatně s dýcháním a že se čeká jestli přežije 48hodin tak to bude dobrý. Dál to bylo bez komplikací a šli jsme normálně domů. Nebýt manžela tak nevím co bych dělala, je to velká podpora toho chlapa tam mít a půjde znovu, už o tom ani nepřemýšlí a bere to jako samozřejmost. Klučina je naštěstí zdravý, už ted se domluví anglicky, zná celou abecedu a počítá, je hodnej, no jak říkáš, stálo to za to a člověk i když si říká prvně nikdy více, tak to znovu zas rád podstoupí, protože to malé je velký zázrak.
babi tak Esmeralda je super, budeš jí před spaním zpívat Esmééráááldáááá
No každej dr to má jinak ty kontroly a já průkazku dostala už v 9tt myslím.
Laddmie a porod daleko? Než se naděješ bude dávno po něm hihi
Stvesme: taky tě vítám. Zrovna jsem se o tom bavila s esvým doktorem a říkal že akci srdeční lze detekovat od 6týdne. U mě v prvním těhotenství byla vidět v 6+3 a teď když jsem byla na UTZ tak jsem byla 6+1 a taky tam byla. Třeba to bylo jen špatně vidět-dělal ti vnitřní nebo přes bříško? Mě dělá vždycky ten vnitřní, protože mám velkej špek
tak tam je to líp vidět. A nebo ke skutečnému oplodnění mohlo dojít dýl, počkej a uvidíš, určitě bude všechno v pořádku ![]()
Tak já a porod k tomu se asi nebudu vůbec vyjadřovat. Jen napíšu že udělám vše pro to abych si někde vyprosila císařský řez na přání
A jména-mě se nelíbí ani jedno klučičí. Fakt ne a když si budu muset vybrat tak asi taky Tomášek. NEbo David, ale že by to bylo bůh ví co to zase ne. Já ale kluka teda nechci, moc moc chci holku i když už doma jednu mám. Nechci se teda rouhat samozřejmě že chci halvně zdravé dítě ale pokud se bavíme o tom co si přejeme tka já holčičku. A těch bych mohla mít ještě 5 a pořád bych měla úžasný jména. CHtěla jsem Marianu nebo Lauru ale to nechce manžel tak bude v užším výběru asi Alice a Kristýna
je to moje první po 1,5roce snažení. Další kontrolu mám za 14dní. HOdně se píše o tom 6.týdnu, že už se srdíčko vyvýjí, tak mě ten dnešní UTZ docela vyděsil… ![]()
kóčo spousta holek když se rozhlídneš po emiminu měla srdeční akci třeba až v devátém tt, je to prý individuální, já na konci šestého taky neměla nic i když už by tam třeba být mohla a zbytečně ty holky pak stresujou
no mě právě řekla, že je tam vidět zatím jen váček, což asi by už měl být vidět plod ne?
váček odpovída velikostí 6. týdnu říkala, takže je možné že se mi jajko později zavrtalo, když podle MS jsem 7+4? hCG mi pořád pěkne roste, mám 14000
Děkuji. Jsem jen prostě vyplašená. Taky vím, že bude všechno OK, ja jinak?!
JInak tu máte krásnou debatu o jménech… Můj brácha je Tomáš a můžu říctm že jsem z toho jména unešená (naštěstí s enám nehodí k příjmení, takže vám ho neukradnu
), ale asi ještě 14dní teda budu jen u vás šmírovat, případně se občas zeptám na vaše zkušenosti a připojím se až po tom druhém UTZ ![]()
Ahojky holčiny!
Nejdříve vítám stvesme (mimochodem-dost originální přezdívka, fakt mě pobavila
)-v prvním těhu jsem měla srdeční akci v 7+0 a teď jsme to nehrotili a na kotnrolu jsem byla pozvaná až v 7+4. V prvním v 7. týdnu ještě nic nebylo vidět. Bude všechno v pořádku, uvidíš.
A jména-máme jasné jméno pro holčičku-Anežku (v případě dvojčátek, která jsou už vyloučená, by druhé bylo ELiška). A pokud to bude druhý klučina do baráku, tak operativně volíme Honzíka. Já bych tedy dala Šimona, ale nechci malému všechno pleskat na listopad-prosinec-to mi fakt přijde trochu nefér.
No a vzhledem k tomu, že ráčkuju, mám trošku vysekaný výběr jmen a hlavně v létě a na jaře je těch klučičích tradičních českých jmen trochu pomálu. Tak proto jsme sahaly do těchto okruhů.
stvesme opravdu bu´d v klidu a klidně s námi piš ![]()
resa tak jsi první kdo nechce Tomáška zdá se
ale Honzík i Anežka se mi líbí.
Jinak mám radost že se nám to trošku rozjíždí.
consi Kačko kde ty dneska jsi? Snad si pro změnu dnes nepekla housky hii ![]()
Všem krásnou noc, jdu si válet špek k telce ![]()
Jo a ještě k těm bříškům/špekům-shodila jsem dvě kila-fakt moc jídla nedám a bříško mám jak za Lukina někdy ve čtvrtém měsici. ![]()
resa že to u druhého roste nějakým tryskem? já jsem z toho celá paf, jsem na začátku a přitom to vypadá jakoby už to bylo měsíce až je mi to trapný
já teda nezhubla a chutě už trošku mám, ale krotím se, ujíždím hlavně na tom ovoci jak divá .. díkybohu že ne na čokesce třeba, já si myslím že mám tak dvě kila nahoře už, bojím se si u dr stoupnout na váhu, já s tím mám problém i mimo těhotenství totiž a přitom se necpu, tak papa ![]()
„Angelina: Řekli že kluk je na tom špatně s dýcháním a že se čeká jestli přežije 48hodin tak to bude dobrý.“
Angeli, téda, váš klučina je bojovník!Ale slyšet toto po porodu, tak mě asi odvezou. ![]()
Jsem zvědavá, kolik těch Tomášů tady nakonec bude.
Stvesme-dobrá přezdívka
, srdíčko půjde určitě při další prohlídce vidět. ![]()
Angeli, tak ovoce u mě též frčí. TOhle mám i teď napodruhé stejné-na ovoci tvrdě a drsn ěujíždím. Normálně potají ujídám Lukinovi jeho jablíčka a banán jíme zásadně napůl.
Hezké ráno všem ![]()
Dneska ráno snad lehnu na klávesnici a budu spát. ![]()
Dáváte si někdo slabé kafe?
Já ho vypustila, ale mám strach, že budu spát i ve stoje ![]()
Jinak já jěště nebyla ani na utz, jdu až v pondělí. Ale jména už máme
: František a Michalka ![]()