Listopad 2010

• Fotoalbum (7)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4724
22.4.10 11:13

zizinka: no právě 8-o proto nechápu proč nemůžu už teď…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11933
22.4.10 11:22

jo ja to taky nechapu, a jsem z toho celkem tak divne rozpolozena ze se nekam musím vůbec registrovat.

jinak já vím že už se to tu tak nějak řešilo ale přemýšleli jste o partnerovi u porodu a ty co už jste ho tam měli jako s tím mate zkušenost?
já jsem se přitele zeptala a řekl mi že u porodu chce být a mám z toho takovy zvlastní pocit. na jednu stranu ho tam chci aby proste u toho taky byl, je to takovy menší zazkrak zivota. ale zase na druhou stranu mám strach aby treba na me nezmenil nazor, kazda zena porod nese jinak a je jiny. nekde jsem i o tom cetla clanek ze se obcas chlapum stane ze pak na svoji partnerku zmení nazor a mají problem s nima navazat znova intimní zivot :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
22.4.10 11:31

Ještě než odejdu do školky:

Petr u porodu byl, hned od začátku byl rozhodnutý, že prostě půjde. A jsem ráda, byl pro mne takovou tou oporou co vás drží za ruku, když je vám ouvej. Ještě teĎ ho vidím, jak bere do svých rozklepaných rukou naší malou Terezku, jak s ní sedí v tom křesle, zatím co mne šili.
On sám pak řekl, že toho vůbec nelituje, že nechápe kde se v té ženské bere ta síla porodit mimčo. Prostě za mne říkám: jo, chlapa u porodu chci znovu. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
22.4.10 11:35

zizinko u porodu ti ani nepříjde, že bys měla mít nějaký ostych nebo tak něco. Pro něj to bude zážitek, protože bude u toho jak jeho dítě vykoukne na svět. Neboj, stojí ti za hlavou, takže nic hrozného neuvidí. A že změni na tebe názor? Proč?? Já jsem např. chtěla z boxu odejít domů, prostě jsem se tak nějak rozhodla, že tam nebudu. DO teď se tomu směju.
Takže se toho neboj, buĎ ráda, že ti to řekl sám, že je by s tebou šel, než abys ho nějak přemlouvala. Kamarádka tam byla sama, protože její chlap jít nechtěl a jak jí tam bylo smutno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11933
22.4.10 11:38

mě popravdě svojí odpovedí prekvapil pravda že mile ale i tak jsem z toho divne rozpoložena.
je jasný že když rekl že tam chce jít že mu to nezakazu:-) určite pak budu moc ráda že tam byl. jen mě to tak ted nějak napadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
22.4.10 12:38

uvidíš, že to zvládnete oba :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1773
22.4.10 12:59

za sebe určo chlapa u porodu :palec: :palec: :palec: hodně mi to psychicky pomohlo :-) a ten zážitek jak držel malou v náruči je nezapomenutelný :srdce: :srdce: :srdce: ta sestřička tam s tebou není pořád a bylo super si s manželem povídat, pomohl mi do sprchy atd :lol: a co se týká u nás se intimčo nezměnilo ba naopak :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1773
22.4.10 13:10

jo a ještě manžel natáčel na kameru :-) jasně že konkrétně porod né, ale jak mi natáčeli srdíčko,poslední chvilky s bříškem, jak mi malou přiložili na bříško, pak to předal sestře a natočila, jak stříhá pupeční šnůru, pak vážení, měření,omytí, malou popsali fixou jméno, první kojení …moc hezké se na to podívat a vzpomenout, byl to obrovský zážitek a porod jsem měla suprovní, ráno mi odtekla voda, žádné bolesti, ty pomalinku začly ve čtyři odpoledne,doktoři říkali, že to vidí až na další den :lol: to byly Vánoce :lol: a od 5 už byly silné a v 6 byla malá na světě, asi třikrát jsem zatlačila, byla to strašná rychlovka, ani jsem nevěděla, že rodím, chtěla jsem epidural,ale už se nestihlo…Tak snad to bude i tentokrát bez problémů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AL2
454
22.4.10 13:12

jo,jo já také doporučuji mít manžela nebo přítele u porodu.Moccc mi manžel pomohl psychicky a podržel,když mi bylo nejhůř.I ten chlap si tě více váží.Můj mi řekl,že by rodit nemohl a také když jsme drželi drobečka poprvé vnáručí tak se manžel rozplakal a moc mi děkoval :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
22.4.10 13:29

Phoebe, myslím,že do toho 12tt nechtějí registrovat proto, že to je nerizikovější období a může se ještě leccos stát.. :think: jinak to chápu jako Zizi, registrovat se můžeš od 12tého ale nemusí Tě vzít, pokud bude moc maminek.. tak tam zavolej a zeptej se, zda můžeš přijít až budeš 12+0 a v kolik ráno, aby Tě ještě vzali :wink:
např. v Podolí berou jen v den,kdy je žena 14+0 (jak přijde ve 14+1 smůla) a berou 12maminek, zbytek ne.. takže dámy tam stepují dvě hodiny před tím,než se otevře kartotéka :roll:

co se týče chlapa u porodu - rozhodně ho tam chci a jsem ráda, že i manžel chce být u toho.. podle mě je to i důležité, aby si k miminku hned hezky vytvořil vztah a věděl, co porod obnáší, ne aby viděl až hotový hezký čistý uzlíček a odpočatou maminku.. a jak psali holky, nekouká přímo mezi nohy, ale stojí u hlavu.. a přeci ho kdykoliv můžeš poslat pryč, kdyby ses cítila nepříjemně :wink:

v hodně porodnicích je možnost jít na exkurzi před porodem, už v časných fázích těhu (takové jakoby dny otevřených dveří :mrgreen: ) a tam Ti ukážou sály a vše vysvětlí, tak budeš vědět, co Tě zhruba čeká..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AL2
454
22.4.10 13:38

holky tak to vám opravdu tu porodnicu nezávidím.Já bydlím v Břecalvě a tady naštěstí je to bez problému.Dojde se na porodní a oni vás hned vezmou.Tak aspoň nějakou výhodu to má bydlet v menším městě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.4.10 13:59

No ja som v Brne, tak snad to nejak pojde.

K tomu partnerovi pri porode … citala som ze pred vojnou, ked sa miminu nechcelo von, tak zavolali muza, zena mu sadla na kolena a nechala dieta „vypadnut“. Kedysi mi to pripadal ako strasne romanticky sposob … manzelovi sa takmer dvihol zaludok. Teraz som sa ho este nepytala ci by chcel byt pri porode, ale ked som sa nad tym tak zamyslela, asi by som tam radsej moju mamu, keby to slo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AL2
454
22.4.10 14:06

v Brně jsi myslím,že taky není až takový problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
22.4.10 14:38

Já myslím, že partner u porodu není špatný. Poprvé to nešlo, tak třeba tentokrát to vyjde. Chce jít sám. Některé kámošky říkaly, že s chlapem u porodu to uteklo rychleji a sestry byly velice milé :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
22.4.10 14:40

Babi můžeš si vzít kohokoliv.. klidně i maminu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie