Listopad 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9318
5.4.12 13:39
@verunkka2 píše:
No ja myslim,ze ted ma na materskou narok skoro kazdy..je to pro vsechny stejna castka,plus kdyz mas odpracovano,muzes si zvolit na jak dlouho chces..staci ti mit odpracovano myslim 270dni… a pokud je to treba studentka,tak staci,aby otec ditete mel odpracovano min.2 roky a stale pracoval…ted to je od noveho roku takhle nejako novy..nebo alespon ja to takhle chapu:-)

to je rodičovská dovolená, mateřská je půl roku (6týdnů před porodem a zbytek po, vypočítává se z platu), ale nevím jak to právě je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3122

http://socialni-davky-2012.cz/…volena-2012/ tady je to docela srozumitelne napsane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147

takze se nemusim bat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3122
5.4.12 13:41

a mne zamestnavatel rikal,ze muzu zustat na neschopence az do porodu a pobirat normalne penize za nemoc jakoby…ale zase je tam nevyhoda v tech vychazkach..ja teda v tom mam taky dost zmatek,ale chystam se zajit na mesto,aby mi to tady nekdo poradne vysvetlil:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
5.4.12 13:45

no stema vychazkama me taky pekne stvou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3122
5.4.12 13:49

No na me byli uz po 22 dnech,co jsem byla doma…ja jsem doma od 6tt a hned si me vycihali:-) ale ja byla doma,dala jsem si vsechno na odpolko a dopoledne si vzdycky uklidim,uvarim a v jednu padim ven:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
5.4.12 13:52

prej ale zalezi na doktorce vis..mam kamaradky co dostaly vychazky neomezene..a odkud jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
5.4.12 13:55

s tou mateřskou se to má tak, že se počítá zpětně z příjmu ale já si nejsem jistá, jestli se do toho počítá ta nemocenská nebo jenom plat, zpětně z nějaké doby…protože kdyby nemocenksá tak se ti bohužel poníží i mateřská…a rodičák se počítá, podle denního vyměřovacího základu, pak ti dle toho řeknou na kolik dosáhneš…
a pozor, pokud jste na mateřské nesmíte mít žádný příjem…na rodičáku ano, ale po dobu mateřské cc 28 týdnů, nemůžete…kdyžtak se i ptejte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
5.4.12 13:57

s tim prijmem to chapu,ale myslim si ze logicky, kdyz pracuji v zamestnani rok a pul, a ted me doktorka hodi na rizikove tehotenstvi mam na materskou normalne narok, proc by mi meli neco kratit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3122
5.4.12 14:01

Ty mas vychazky neomezene??mne dokotor rikal,ze od noveho roku plati pro vsechny omezeni maximalni 6hodin denne! A rodicak ma ted uz kazdy stejne ne??je to tech 220000 a oni to pak rozpocitaji podle toho,na kolik let chces jit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
5.4.12 14:02

to určitě, já právě nevím jak to je abych nekecala…ale myslím si, že se ti do výpočtu mateřské započte pouze plat a ne výše nemocenské…to opravdu netušim jestli to vyšpekuluju hodim to sem…http://www.mesec.cz/kalkulacky/ tady si můžete by okem spočítat mateřskou…ale neni to 100%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
5.4.12 14:02

jj to je to mas pravdu..ja jdu k doktorce zitra.. a uvidime co mi povi na ty vychazky, stejne mi to prijde nelogicky ,proc na tehotny posilaj kontroly, hlavne ze rikaj, jak ma mit zenska pohyb …by me zajimalo,kdo tohle zas vymyslel!!!Odkud jsi Veru,?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3122
5.4.12 14:04

Jo no,taky jsem rikala,ze nejsem nemocna,jsem tehotna,tak nechapu,proc byt zavrena doma… Jsem z Třebechovic..okres hradec králové:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
5.4.12 14:05

ano máš částku 22000 tisíc a můžeš si říct kolik chceš čerpat, je to omezené příjmem, ne všichni dosáhnou na ten strop…je dobré že si to můžeš měnit, takže když pak přijde druhé mimčo tak to vytáhneš co nejvýš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
5.4.12 14:05

:hug: je to nefer..a clovek je zapykanej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí