Listopad 2015

• Otevřená skupina

Ahojte maminky, založila jsem novou skupinu pro holky, co mají termín v listopadu, jelikož ostatní skupiny nikoho nepřijímají a toto je otevřená skupina :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Omezené přispívání (pouze členové mohou do skupiny přispívat)

• Fotoalbum (7)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14.6.15 16:14

Tiburon:
Buď ráda že chodíš do práce. Já jsem od 2 měsíce doma. Ne že bych chtěla, ale pracuju na LDNce, tak jsme se s dr. domluvili, že bude lepší nebýt mezi těmi všemi bacili. Jinak z Prahy nejsem :?
Gratuluji k chlapečkovi, taky moc držím palce ať je všechno v pořádku.
PS: Doufám, že vám nikomu nevadí že vám tykám, jsem oprati ostatním ještě mimino :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
15.6.15 08:12

@Tiburon Ahojky! Já mám TP u apolináře 6.11., tak třeba se to povede :-)
O víkendu jsem měla velký milník a koupila si první těhotenské džíny, v mých starých už se nedalo vydržet…takže dnes premiéra :lol:

Krásné pondělí všeem! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.6.15 21:30

Tak se musím pochlubit. Dnes jsem poprvé naprosto jasně cítila pohyby miminka. :* Pocit že ho cítím jsem měla už asi před týdnem, ale dnes to bylo naprosto jasné. :potlesk:
Taky už cítíte pohyby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mayyas
17.6.15 14:58

Ahoj ženy, tak se po pár týdnech zase hlásím. Jsem 19.tt a nahoře mám asi 2,5 kg (původně 67 kg/176 cm). Během posledních týdnů mi úplně skokově vyrostl pupek a měla jsem hrozně napjatou kůži až to bolelo, takže jsem se promazávala průběžně olejíčkem celý den.
Závidím těm, které ještě nemusí měnit oblečení - já si ho musela koupit už ve 3.měsíci. V tomhle jsem aspoň ráda, že jsem na neschopence, takže mi stačí troje kalhoty a nějaké kraťasy (kromě 1 nového z HM jsem všechno ulovila po second-handech, a skoro nové :-) ). Letní šaty zatím nosím původní, mám jich několik volnějších a hodně pružných, takže to celkem jde. Ale teď sháním nějakou mikinu, žádnou ze svých normálních už na zip nezapnu.
JInak se cítím teď až výborně, občas mívám večer pořád křeče a jsem unavená, půlku dne spím, ale celkově je to prima.
Na 9.6. jsem objednaná na ten 2.velký genetický utz, tak snad bude všechno OK (zatím je :-) ).
JInak mám doma první kousek do výbavy - sice ještě nic kupovat nechci, ale známá hodně výhodně prodávala dětskou židličku, tak jsme ji vzali :kytka:.
Mějte se vy i mimina v bříškách zatím co nejlíp :-)

• Citovat
  • Upravit
11
18.6.15 00:48

Lucinka: To je jasný, když pracuješ ve zdravotnictví, tak bys ještě něco chytila…a nenudíš se doma? Jsi z vesnice/města? Máš nějaký kámošky na mateřský? Já bych se doma určitě zabavila, ale dokončujeme rekonstrukci bytu, takže finance navíc se hodí…a za pár měsíců začne hubená rodičovská, takže se snažím ještě něco nasyslit:-)
Děkuju, ještě vymyslet jméno pro kluka, holka měla být po mě, ale kluka nevíme a každý do toho mluví a něco navrhuje:-)
Kolik Ti je? Jasně, že mně starý bábě můžeš tykat:-)

SjuX: Hezké, to bychom se tam vážně mohly potkat:-) Co džíny, jak se nosí? Já ještě jedny starý obleču, ale nemůžu v nich do práce:-/ Už se musím odhodlat ke shánění…

Holky jak jste na tom s těma pohybama? Já jsem dneska 18+3tt a před pár dny jsem začala pociťovat takové velmi jemné „něco“ v břiše, takové občasné jemné ťuknutí, skoro neznatelné, pokaždé někde jinde. Včera vůbec nic a dneska se to ozvalo zase, poté, co jsem snědla značně ostrý salát. Asi záleží, jak je to mimčo natočené. A prý holky, co byly/jsou hubené na břiše (žádné sádélko), cítí pohyby mnohem dříve…ehm, takže já to kopání hned tak nepocítím:-)

Mayyas: Tak to je super, že si držíš váhu. Mně to doktorka doporučila, moc ve 2. trimestru nepřibírat, protoe pak se hodně nabere v tom třetím…a co pohyby, cítíš nějaké? Jsi z nás asi nejdýl těhotná.

Miminka držte se:-) Já byla o víkendu plavat, myslíte, že mimčo může při tom odplavat? :-))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
18.6.15 00:52

Jinak Lucinko, fajn, že se mimčo ozývá. Ty budeš právě jedna z těch štíhlých, co vnímají pohyby už od 17 tt:-) Můžeš to nějak popsat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mayyas
18.6.15 02:55

@Tiburon Nejdýl těhotná určitě ne, dneska jsem 18+2, takže den po Tobě :D, jsou tady holky s dřívějším TP. Nicméně, co se týká pohybů - nějaké bublinky a šimrání jsem cítila asi před týdnem, tak 3 dny za sebou…pak dlouho nic…a od včerejší noci zase takové „vetřelčí“ :mrgreen: hý bání v břiše, už to asi bude ono. Ale moc se těším, až si budu jistá a bude to opravdu cítit pořádně.
Jinak plavání je prý super, akorát to chce čistou vodu. My jsme o víkendu rozchodili malý bazén na zahradě, ale stejně jsem si radši v lékárně koupila probiotické tampony, které se v těhotenství před koupáním doporučují - mívala jsem často problémy z koupání i normálně.
No nic, tak dobrou noc, já mám momentálně zase „nespavý úsek“ a potřebuji se nějak zabavit, než zase usnu… :roll:

• Citovat
  • Upravit
18.6.15 10:02

Tiburon:
Je mi 21. Doma se někdy nudím, ale vymýšlím si různé činnosti. Bydlíme v domečku s mamkou na vesnici. Máme s přítelem v patře udělaný byt, ale je pořád co dodělávat. Tak co můžu dodělávám. Mám plno kamarádek na mateřský, ale všechny se rozprskly, do různých koutů ČR. Teď u nás mají spíš mimča mamky kamarádky, ale když jdou kolem tak na mě zazvoní pokecáme, nebo jdu s nimi na procházku.

Jinak ty pohyby. Dr. se mě ptal už v 15+2, jestli něco cítím, že je mimčo hodně živé,, na ultrazvuku se předvádělo jak v cirkusu, tak jsem to začala zkoumat. Nejdřív jsem si nebyla jistá, jestli je to mimčo, nebo plyny :D. ALe pak to bylo určitě mimčo. Lehla jsem si, vypnula TV, radio, prostě všechno co dělá zvuky, zavřela jsem oči a položila si ruku na břicho. Cítila jsem jakoby takovou bublinku, která se tak jako asi o 1 cm posouvala a přitom mě lechtala, nebo mravenčila. Opakovalo se to 3× po sobě a pak už nic. Cítila jsem to pár krát, některé dny vůbec, jiné občas. Taky jsem si všimla, že ve dnech kdy mě bolí záda, tak to necítím. Asi se schovává někam za páteř :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
18.6.15 10:03

Ahoj ženy, vybíráte už kočárky, jak jste na tom/ nebo dostanete?? Díky za info :-)

Jinak mě dnes čeká 2.velký UZ, snad bude vše ok a konečně nám potvrdí chlapečka nebo holčičku. Pohyby cítím jasně několikrát denně, pěkně tam řádí, šupák :srdce:
Nahoře mám 3kg, takže mi pátý měsíc nikdo nevěří :lol:

krásný den všem!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
19.6.15 13:09

Ahoj holky, vcera jsem zacala 20tt, myslim že jsem citila vecer první pohyby. Bricho se menilo, kazdou chvili jiny tvar :D. Zavim tem co malo pribraly, ja uz 7,5kg. Zacala jsem na 55kg, doufam ze uz moc nepriberu. Kocarek jeste nevybirame, ted koukam po postylce, nevim kde nejlevneji sehnat novou a prebalovací pult.Za tyden jdu na ultrazvuk, to bych se mela dozvedet co to bude, jsem zvedava.CHci uz oblecky nakupovat, Letnany mam nejliz, neznam obchod tady s detskym oblecenim, bydli tu kratce.
Mejte se fajn :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.6.15 14:14

Ahoj všichni,
já už kočárek mám :) Jen tak jsem koukala po netu, abych měla představu o cenách a narazila jsem na krásný kočárek za super cenu, tak jsem to vzala :D. Teď zařizuju postýlku, zatím si asi vypůjčím kolébku od skoro švagrové. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
19.6.15 14:54

Byla jsem včera na 2.velkém UZ, ale miminko je sabotér/ka, takže musím jít příští týden znovu. Tvrdohlavé už v bříšku!!
Bolí mě dnes hrozně okolo pupíku a jakoby vevnitř. Děje se to některé? Díky za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
22.6.15 16:18

Zdravím také po dlouhé době. Vrátila jsem se z třítýdenní dovolené, při které jsme s manželem procestovali jihovýchodní Evropu. Objevili jsme pár míst, kam se určitě vrátíme i s potomkem (potomky?). Cestování bylo v poho, dokonce jsme v Řecku vylezli na Olymp. Hodně jsme toho nachodili a nalezli po památkách. Vrátila jsem se o kilo lehčí. Narozdíl od většiny mám od začátku těhotenství 4kg dole. Ale začínala jsem na celkem dosti (na mě až moc obludných 85kg :-) ). Chodím skoro každý den pěšky 6km do práce (a někdy i z práce) a nepiju alkohol (víno, pivo). To je znát hned :-) Už ale neobleču jedny džíny s vyšším pasem. Asi se půjdu podívat po nějakých civilnějších těhotenských. V práci naštěstí nemáme business dress code, takže to snad přežiju v mých oblíbených sportovních kalhotech z Litexu, tílkách a trikách a letních maxisukních a šatech.
Všechny testy zatím dopadají dobře, přestože budu „stará matka“, takže mě v Gennetu ani nenutili na odběr plodové vody. Příští týden jdu na ultrazvuk ve 20.týdnu, tak se už snad konečně dozvíme, co to bude. Zatím nemám nic dětského. U kámošky, která má bazar oblečení pro děti mám vyšetřený pytel oblečků pro holčičku. Zdědila jsem ho po ní, když zjistila, že se jí v září narodí chlapeček. Při mém štěstí ho určitě potřebovat nebudu, ale co kdyby ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
23.6.15 12:48

Sjux:

Ahojky, vcera v noci az do rana me taky bolelo v brichu, jeste nikdy to tak nebolelo.Rano jsem citila pohyby, ve ctvtek jdu na ultrazvuk, tak se snad uz dozvim co to bude :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
24.6.15 19:56

Ahojte maminy :srdce: :kytka: :mavam:
Tak už to konečně víme :dance: :dance: :dance: budeme mít holčičku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...