Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
tak jsme na kalmetizaci dopadli výborně a můžeme konečně začít očkovat. Hurá. Davča měl 6.510 ve 4. měsících, takže proti Barče docela drobek, ale on to jednou dožene. V noci spal zase nádherně, tak už mu to snad vydrží. Letim připravit dětem večeři.
Zatim ahoj
http://www.gify.nou.cz/…ubory/15.gif
Ahojky
Tak jste konečně zdraví? To je dobře. Chudinka Dáda museli ho píchat tolikrát. Au au. ten musel plakat. Bodeť by ne. Barča taky ječela. Ani se jí nedivim. Myslím že Davídek nemusí nic dohánět. Barča by spíš asi si myslim měla ubrat. Včera večer jsem už musela dát lahvičku. Tak mi to kojení vydrželo tři dny. A dneska taky už měla malá lahvičku. Dneska vůbec nechtěla večer usnout. Nevim co jí je. Přes den spí jen když je venku v kočárku. doma tak hodinu. Někdy ani to ne. Jako po krmení. Kolikrát chce večer usnout, ale nejde jí to a brečí. To mě taky mrzí. Počítám že kolem jedný v noci bude chtít papat. Jestli nevydrží zase až do 5ti do ráná. Vždycky večer jí dám spát do postýlky, a v noci když jdu kojit, tak je u mě v posteli a je tam až do rána. Tak proto je možná v noci tak hodná. Už pujdu spát. Tak jo dám rybičkám, zhasnu jim, ať se můžou zase množit, a jdu to zalomit.
už tu zívám. ![]()
Tak ahojdy ![]()
Ahoj,
Davča spí přes den třikrát, takže to je paráda, horší je, že se budí až kolem 16.30hod, takže se vyhrabeme ven pozdě. No ale ted už je dlouho světlo, tak už to jde.
Příští čtvrtek jdeme na to očkování, tak jsem zvědavá jak to bude snášet.
Ted chodim na injekce já. V neděli mě chytly záda, nemohla jsem se pořádně narovnat, takže marodim a Honza si vzal paragraf a já ted musim bejt zalezlá doma.
Musim jít ukuchtit nějakou rychlovku, teda mě vůbec poslední dobou nenapadá co vařit, asi to bude tim , že mě to kuchtění moc nebaví.
Zatim ahoj
http://www.gify.nou.cz/…ubory/48.gif
Ahojky
Já před chvílí přišla z venku. Barča jestě spí na dvorku. je to výhoda ten dvoreček. Vlasně ani nemůžes nechat Dádu před barákem, když bydlíte v paneláku co? to je napytel.
..... Nakoupila jsem v ráji kuřat zásoby do lednice. Už se dělá vývar z koster. Dneska budu dělat něco z brokolice. Je plná vytamínů ale já ji kvuli kojení nesmím. Snad by Barča prděla něbo co. Já nevim no. Ale ona s prděním nemá problémy. Prdí o sto šest. Jednou se tomu i nahlas zasmála.
. V pátek jsem začla dávat šťávu z jablíčka a pomeranče, tak se mi osypala. A kamarádka co má taky mimi mi ´poradila, ať jí dávám nejdřív mrkvičku. Tak jsem jí dala včera mrkvičku, asi jen tři lžičky, a udělali se jí na obličeji takový velký červený fleky. Tak nevim jak to s těma šťávama teda je. jestli jí je mam dávat, třeba že si musí zvyknout, nebo jestli na to má alergii. nevím. .. Nevíš??? A už dáváte šťávy? nám to v pátek řekla doktorka. Je tam místo doktora vždy ve čtvrtek a pátek… To je paráda když malá spinká,. Mam spoustu času. Dneska jsem od rána teda uklízela, na Barču totiž platí, že když začnu luxovat, tak usne. Tak jsem vyluxovala celej byt, a pak ještě celej byt vytřela. V kuchyni lino a v obývaku plovoučka. No musím to vždy nejdřív vyluxovat, protože máme pejsky a jsou tu chlupy. Je to pořád dokola. Musím jít šťudovat kuchařku a najít tam něco s tou brokolicí.
Tak zatim ahojky ![]()
Ahoj, štávičky taky nedávám, zkusila jsem, ale neuspěla. Davča už může i příkrmy, jenomže mu nechutnaj, zkouším teda co by zblajznul, takže má sunar a dál dostává rýžovo-kukuřičnou a rýžovo-banánovou kaši, banán, rýžovo-jablečné a mrkvovo-jablečné pyré. Nic jinýho si zatím nevezme.
Ten dvorek by se nám taky hodil, takhle když dorazíme z venku a spí, tak ho musim nechat na chodbě, jenže jak je oblečenej, je mu teplo a hned se vzbudí.
Dneska tomu spaní přes den moc nedal, spal sice třikrát, ale jenom 30minut.
Tak ahoj
Ahoj
nám poradil doktor zatím jenom ty šťávičky. do pátého měsíce prý jen šťávy. Barča je už vzhůru. Leží tu vedle mě na stole a povídá si. Zatím.
Ale už by měla teď jíst. tak jí nakojim měla by sice dostat lahvičku, ale zase nakojim. Jo a s těma obrázkama, jak tam dáváš mě pěkně provokuješ, protože mě to nejdeeeeeee! potvůrko
![]()
Ty obrazky se tam dávaj stejně jako ty fotky.
http://www.gify.nou.cz/
tak to zkus
http://www.gify.nou.cz/…ubory/10.gif
Ahojky
to je pěkná stránka. hezké obrázky. akorát že je sem prostě nedám. Je to divné že tobě to jde a mě ne. Asi jsem odjinud ![]()
Doma ne, protože ho slyšim i bez, ale když jsme někdy šli dolu na pivko(bydlíme nad barem), tak jsme použili, ale v baráku se docela užijou.
Ahojky
Vy bydlíte nad barem? My zas nad hospodou. Tak chůvičky už mam doma. Na Mělníku v Evě je mají zlevněné z 1200 na 600. A jsou supr!
Teď se chystáme na delší výlet. Jedeme mimo čechy tak jsem zvědavá na Barču. Jak snese cestu. Dostala jsem od kamarádky pro malou dětský krém od Batole. No a namazala jsem jí obličej a celá se mi osypala. Tak jsem si řekla že ho teda budu používat já. že mám docela suchou pleť. No tak jsem se po vykoupání pěkně namazala a pálilo to jako čert. No a měla jsem celý obličej spálenej. A teď se pěkně loupu
. Vypadám jak debžot.
no jo no. Krém poletí asi do koše. a to to dělaj na miminka. hm. pěkně debilkovní… Co používáš za krémyky?? já teda Jonsons jako jsme to měli v porodnici. Na jakým jsi ležela pokoji? Já na trojce. Včera jsem udělala k večeri kuřecí řízky a bramborovou kaši a před spaním jsem je musela dát z žaludku pryč. Slušněji řečeno. Tak mě tak napadlo, že když jsem byla těhotná, tak mi kuřecí maso nechutnalo a taky jsem ho zvracela… no… snad nejsem. … to by bylo pěkně brzo. ale tak nějak jsi byla po prvním dítěti těhotná ty ne?
Zatim ahojdy ![]()
Ahoj,
Já používám dětský krém sebamed a mažu jenom když má suchou pokožku.
Já otěhotněla až když bylo Honzikovi 8měsíců, takže jsou od sebe 17měsíců.
Kam jedete na výlet? Já teda na to cestování moc nejsem, tak akorát na 1denní výlet, ale stejně budeme muset někdy s dětma někam vyrazit, aby taky poznaly něco jinýho. Když já v cizim prostředí strašně blbě spím, takže místo abych si na dovče odpočinula, tak se tam spíš dorazim.
Davča si konečně začal hrát s hračkama, tak jsem mu hned jednu novou objednala,
http://img.mimibazar.cz/…to301910.jpg /> tak doufám, že ho to na chvilku zabaví.
Zatim ahoj, jdu dětem nandat oběd.
Ahojky Hani
Tak jsem opět tady. My jsme byli v Rakousku. Odjížděli jsme v sobotu. Minulou. Bylo tam uplně báječně. Velikonoce se tam slaví uplně jinak. Nikdo tam nechodí hodovat, ale dětem se připraví nadílka asi tak jako na Mikuláše. Akorát tam nejsou čokoládoví čerti ale zajíčci. A taky se po zahradě poschovávají dárečky s jmenovkama a taky plno barvených vajíček a pak se vypustí děti a oni hledají. je to super. Taky to u nás zavedu. Ale až bude Barunka větší a bude z toho mít rozum. Sejde se celá rodina a každej přinese pro dítko dárek. A pak jsou celý den spolu a všichni se náramně baví. Dětem se řekne, že zajíček jak skákal po zahradě, tak mu vždy vypadlo něco z kapsy a oni hledaj… Všude tam mají vyzdobené vesnice. No jo tam se nekrade. V čechách bohužel jo. Já když si představim, že nechám výzdobu před barákem vedle chodníku, třeba nějakého vyrobeného zajíčka, tak si umim představit, jak pujdou okolo ožralci a hned to zničej. No příští rok to zkusim a uvidim. Ale mam trpělivost, tak si budu zdobit každej rok. Teda myslim. My jsme si stejně řekli, že na Velikonoce doma nebudem ani příští rok. Vypadnem pryč. Tady chodí samej ožrala a každej se tu pere. No šílený. Zlatý Rakous. Jak bylo na Velikonoce u Vás?? Co nové hračky? Barča si taky začla hrát. No cucá plyšáčky. Cestu zvládla Barča dobře. Je to tam 380km s 380 zpátky. Poslední hoďku už jí nebavilo sedět v autosedačce, tak jsme byli rádi že už jsme dorazili.
Naučili jsme v Rakousku Barču dudlík, taky přesnídávky a taky krupicovou kaši. Tak baštíme. Nejvíc jí chutnaj přesnídávky.
Já teď na netu nejsem každej den, tak třeba se nediv že hned neodepíšu. Měj se moc hezky a až budeš mít čas tak třeba zas napiš.
Ahojdy ![]()
Ahoj holky,
taky jsem z Litoměřicka (Libochovice) a koukám, že jsme všichni rodili v Roudnici n.L. a ne v LTM. Ten černoušek byl někdy super, řikali mu Mireček, ale já s ním zas tak dobrou zkušenost nemám.
Nejdřív mi říkal, že když bude málá Kačenka v pořádku, můžeme jít v pátek domů (to mi říkal ve čtvrtek po ultrazvuku). Všechno jsem zorganizovala a byla na pátek nachystaná. Dětský Kačku pustil, ale pak najednou „Mireček“ přiběhnul a že prý nikam nesmím. Zůstaly jsme tam do soboty. Jen kvůli tomu mám na něj špatnou vzpomínku, jinak PA byly fakt úžasný…
Jo a mrkev jsem zkoušela, ale snědla mi tak lžičku,lžučku a půl a víc ani ťuk. Neosypala se, ale měla pak večer ty strašný „prdíky“. Museli jsme jí dát SAB Simplex. Teď jí dávám přesnídávky, banány, jo a tu Frutapuru a od Nestlé ty jogurtíky(jsou teda jen s mlíkem) ale baští jak blázen.Taky je to naní pěkně vidět, pořád od doktorky slyším jak jsme „tlustý“.
No nic. tak se mějte fajn a ať vám mimča spí.
Káťa
Ahoj,
jenom jsem nakoukla než půjdu spát a koukám, že tu je nová mamina. Tak vítej Káto a písni o sobě něco víc.
Andreo, tak to jste si užili hezký velikonoce, to já byla s Davčou doma a Honza s dětma byli koledovat. Zítra napíšu víc, ted už jsem z toho našeho draka hotová, tak si jdu lehnout.
Tak se mějte a přeju dobrou noc.
http://www.gify.nou.cz/…bory/me2.gif