Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
já dokud jsem kojila, tak Davča taky špatně spal, usínal kolem půlnoci a pak se budil po 1-1,5hod. Když jsme přešli na sunar, tak usínal kolem 9hod a budil se 2-3krát za noc a vstávak kolem 8hod. Ted dávám na noc kaši usíná ve 20.30 budí se 1-2krát a vstává kolem 7hod, takže ted už to jde, ale ty první 2měsíce byly fakt šílený. Noci už jsou teda celkem fajn, ale pro změnu má uřvaný dny. Vyžaduje nepřetržitou pozornost, takže ho mám pořád na ruce nebo na něj musim mluvit, jak ho nechám chvilku o samotě, začne se hned vztekat. Dneska ho ale musim pochválit, protože spapkal všechnu mrkvičku s masem a bramborem. On totiž moc nejí, taky v 5.měsících váží 6.820g, to neni nic moc.
Jinak velikonoční úklid se u nás taky nekonal, marodila jsem se zádama, takže jsem se nemohla přece plazit po oknech( to se mi náramně hodilo, protože se mi fakt nechtělo nic dělat).
Já mám fotky v galerii Listopad 2005.
Andreo, ted ti normálně závidim, že můžeš s malou vyběhnout kdykoli na zahradu, to by se mi taky líbilo.
Holky ted musim pustit manžu na pc, takže zatim ahoj.
http://www.gify.nou.cz/…ubory/50.gif
Ahojky holky
S malou mam docela pohodu. Večír jí dám papat a pak se vzbudí kolem druhý. Když je v ložnici chladno, tak spinká od osmi od večera do pěti do rána. Většinou vstává kolem sedmé osmé deváté. Někdy mi udělá radost že vstává až v půl desáté. To asi jen dvakrát nebo třikrát. No ale jestli to nebude tím, že jí dámspát, a když se vzbudí na kojení, tak ji vyndám z její postýlky a vemu si jí do postele a jsme tam spolu až do rána. V noci sice kojim, ale obě u toho usneme. Takže ani ńeodkrkáváme. Myslím, že miminka už nemají hlad, jen spíš je to jen jejich rozmar. Zvyk. Protože to co Barča vypije v noci z prsa, to neni určitě ani 150. Právě jsme dobaštili přesnídávku. a už se mi tu kroutí v lehátku. jo na dvorku teď jsem skoro pořád. tak ob den grilujeme, kuřecí křidélka a klobásky. Báře se venku líbí. naštěstí. tak zatím papa holky zdravíme vaše dětičky
Ahoj holky,
asi začnu dávat na noc kaši. Manžel ráno říkal, že se blíží úplněk a posledně nám taky v noci nespala. Já na to moc nevěřím, ale ať si to tak je, ale dneska už nee.
Andrysku- dvorek je fakt super, mám rodiče 200 m od nás a ty mají obr zahradu, tak tam jsme vařený pečený. Ještě jsme negrilovali, nějak pořád ty chlapi někam lítaj a nás s mámou to samotný nebaví.
Hani - jestli jsi manžu pustila na PC pro to, aby si zahrál hry, tak to je stejný jako u nás. Dneska ale domů asi ani nepřijede, je na ochodní večeři. Aspoň tomu tak říkají…
Přeju dětem dobrou noc a zatím pa
Musím jít uvařit znovu knedlíky (dělala jsem je už ráno, ale jako knedlíky to nevypadalo a v krámě jsem už žádný nesehnala). tak mi držte pěsti, snad se povedou ![]()
ahojky
Háňa má dnes zpozdění
. Tak jsme tu večer teď jen my dvě. Já kaši už zkoušela asi 4×. Tetka mi říkala že prý po kaši mi bude malá spát až do rána. a pokaždý co dostala krupicovou kaši, tak se mi po dvou hodinách budila,
Tak s kašičkou zatím ještě počkáme. Já mám taky mamku kousek od nás. asi tak 50metrů
ale moc tam nechodím
radši jsem s mýma miláčkama na dvorku
to je nejlepší. Zrovna tu mam pod sebou pod kreslem dogu a pěkně prdí. a že to dogy umí pěkně
.zatím ahojky dětičky nám už určitě spinkají..
Hani ty to máš trojnásob viď. uspávat tři děti. A to jdou všichni tri spát ve stejnou dobu? Po večerníčku?
tak zatim caudy
Ahojky,
Andrýsku my zas máme Labradorku a ta taky prdí!!!! no fůj!!!Já k našim chodit musím kvůli ní denně, protože je tam na zahradě a nemůže tam být celý den. Díky ní pak mám trošku pohyb, ale vidět to samozřejmě není. Do půlky srpna musím schodit strašně moc kg, je u nás pouť a nechci tam jít jak velryba…
Hani, nezávidím ti, fakt ne. Tři děti, to musíš být večer vždycky k.o.Já bych teda po pravdě chtěla tři děti, ale po tý dnešní noci zase trochu váhám.
Ty jo, už je vzhůru, to přeci tím úplňkem nemůže být? letím tam, zatím čauky
Ahojky
Jo dneska je úplněk? To se musím kouknout. Hani kde tě máme? Kačko taky vaše labradorka slintá? my máme tu dogu doma. Znáš to koupili jsme si štěnátko a přišla zima. takže přeci přes zimu nebude venku. no a pejsek si zvykl. má povahu takovou, že musí mít společnost. nemá rád samotu. Tak ho máme doma. Chodba je jeho. má už i svůj vlastní gauč. a těch chlupů
to je zametání zametání a zase zametání. a naše malá maltézačka teď začla zase línat, tak aby se to pěkně vybarvilo, tak na podlaze se střídají černé štětinky s bílími (nevím jestli tam je dobřei)
chloupky. no jo. koště a vysavač jsou mými dobrými věrnými práteli. tak zatim zase papa
No o chlupech mi ani nemluv. Denně jak ten blbec luxuju a vytírám, až mi to leze na nervy. My nepřemýšlely, přesně rok co jsme se vzaly jsme si ji pořídili a na to, že bude mimčo ani nepomysleli. Teď se proklínám. Slintá jen okolo svých misek, ale ne tak moc. Musím už běžel, přijel manžílek z té jeho večeře, tak jdu zjistit jeho stav rozpoložení. Tak se zatím mějte krásně, zítra písnu. Jen nevím kdy, musím letět s Kačkou k doktorce na další očkování. To si zas od ní vyslechnu. No jo, poreferuju. Jo a úplněk je až zítra, ale kačka mi před úplňkem nechce spát. Holky tak zatím pa
Ahoj holky,
já uspávám jenom Davídka, ty starší choděj spát sami, pohádky zatim nečtem, protože u toho dělaj blbosti, takže číst se bude až vydržej poslouchat. Při úplnku se mi děti vždycky budily častěji.
Pc pouštím kolem 8.30 ráno, tak jestli tu budete můžem pořádně pokecat, to je manža v práci, takže mě nikdo nevyhazuje.
Tak zatim ahoj
Ahoj Hani
Tak mi skočil mejlík že je něco nového v naší diskusi Litoměřicko. A říkám si: že by Hanka??? a ona opravdu Hanka. Já se ráno nechytám. Protože my máme notebok a Jiřík si ho bere do práce. Tak mám pc až tak ve tři čtyři. Ale to mě většinou k tomu 'Barča nepustí.Tak spíš večer když už usne. někdy ale mám notebok doma celý den tak třeba písnu poránu. Zatím ahojky jdu hajat. jsem K.O.
Ahojky,
no tak večer nám včera skončil fiaskem. Manželovi jsem popřála k svátku vše nej....... a dala mu dárek. On už ho prý má od kamaráda taky. No tak moje nálada padla na bod mrazu. Ani si nevzal rajskou s knedlíkem do práce, tak je asi taky naštvanej. Já jim někdy opravdu nerozumím.
Holky, musím se pomalu nachystat k tý naší chytré Dr., tak večer po Ordinaci zas dorazím…
Jinak aby jste věděli,jaká je ta naše Dr. kus, jo. Když jsme tam byli asi ve 2 měsících, tak Kačka chytla chřipku. Ještě mě to říkala, že to je chřipka a (já ji měla teda taky)léčili jsme. Zbavili jsme se jí asi tak za 14 dní. Říkám jí při kontrole, že chci vyplnit pojistku, protože máme Kačku pojištěnou i proti „prdnutí“ a ona že ne. Začli jsme se hádat..... Nevyplnila, tak jsem ji řekla, že je to její povinnost a že to musí udělat. Ona že ne. No kráva, no.No a pak očkování. Nutila mi pořád tu hexavakcínu, že je šetrnější a tak. Jo, může být. Ale říkám jí, že chci to normální, že jsme na tom taky vyrostly a tamto že je moc drahý. A tak ji napadlo, že mi každou dávku zaplatí babičky a já tu poslední. Říkám jí, že to teda ne, že jsme se už rozhodli a že nic nechceme. Tak mi vpálila, že prý když mme auto, tak že na tom asi blbě nebudeme, že by jsme nemohli koupit Kačence nějaký injekce. A nemáme být „sociální“ případ.No tak si dovedete představit, co to se mnou udělalo. Na rodinu mi nikdo šahat nesmí, to ne…Tímhle to všechno nějak začalo a pořád ještě pokračuje, ale už musím běžet. Tak se zatím mějte všici krásně!!!!
PAPA
Ahoj holky,
no ta doktorka je fakt jedlá. My taky máme to klasický očkování a měly ho všechny naše děti, je fakt, že Davča měl na to horší reakci, ale trvalo to jen jeden večer, tu hexavakcinu si teda dovolit nemůžem. To tam není jinej dr. já bych na tuhle teda neměla nervy.
Holky, já už mám to naše klíště zase na ruce, fakt už nevim jak ho zabavit, asi si budu muset pořídit ten šátek, abych ho mohla nosit a mít volný ruce. Potřebuju vařit a uklízet a s ním na ruce to jde fakt blbě.
Jdu připravit dětem sváču, tak zatim ahoj.
http://www.gify.nou.cz/…ubory/40.gif
Ahoj děvčata
Hani - tak to chování ti teda nezávidim. Ráda bych ti třeba dala nějakou radu, jak ho třeba zabavit, aby sis odpočinula. Já teda když chci aby malá spala, a ona fakt nechce, tak zapnu vysavač a vysávám. A spinká hned. No Bára má spíš radši hluk než klid. Dneska jsem šla vařit a pustila si GAIA MESIAH a docela nahlas. Hrálo to v obýváku a Barča klidně usla. Teta mi dala radu. Že když nechce spát, tak dát dudlika, ale ne silikon protože ten je pořád jako nový´a nedostane se do něj její chuť. No dát dudu a plínku. Protože oni mají miminka rádi něco teplého na nosánku. Teď před chvílí taky Barča usla, nejdřív knourala a fnukala, dala jsem ji dudu a plyšáčka k nosu a hned zavřela oči a usla. Takže tak. Dneska jí bavilo křičet, ale jako že byla v pohodě akorát na mě vždycky vyjekla. Tak já na ní taky. Kdyby nás někdo slyšel, to by si asi řekl. Ještě že nebydlíme v bytovce. tam je uší dost.
Káťo - Teda mě napadlo když jsem to četla to samé co Hanku. Že se na tu doktorku nevyprdneš. A jak píšeš, tak to je doktorka i docela drzá a oprsklá. To se divim, jak si to může dovolit. Najdi si jinačí. Můj doktor má teď nějakou dovolenou. Jeli jsme včera na píchání naučniček. Má tvoje malá už naušničky? Ted si nejsem uplně jistá jetli máš holčičku. Včera jsem dlouho do večera četla diskuse a tam bylo spoustu maminek s dětičkama, tak snad si tě nepletu. Vždyť se známe teprv asi tři dny
. tak jsme šli k jiné doktorce ale jako na potvoru jsme zase neměli s sebou penízky. 300. a já je neměla. A ještě musí být naušničky naložené přes noc v lihu. a to jsem taky neměla protože jsem to nevěděla. Najdi si jinou doktorku. Která bude mít tebe a hlavně tvé dítě ráda. Můj doktor je skvělej. Hodněj na mě i na Barču. a sestřička taky. Vždy mi říká kdybych cokoliv potřebovala, můžu zavolat do ordinace. Asi třikrát jsem volala. tak jsem si popovídala a uklidnila se.
áááááááááááá Barča se vzbudila. Musím letět pa
Ahoj holky,
dneska Davídek vstával už v 6.15 a to ještě před týdnem vydržel spát do 8hod. V noci jí dvakrát a vstává dřív a dřív, by mě zajímalo jestli se ještě někdy pořádně vyspim. Jinak ho musim pochválit, včera si vydržel na zemi hrát asi hodinu. Ted usnul, tak musim rychle k pc, jinak mě to nějak nejde psát když ho mám na ruce.
My když jsme Haničce nechávali píchnout naušničky před 2r., tak jsme platili 150kc, koukám, že podražili.
Davča se taky uspává plínkou, ale dudlika nemá, protože se mu pořád z něj zvedal žaludek. Honzik byl šílenej závislák na dudliku, v noci když mu vypadl, tak byl okamžitě vzhůru, takže jsem každou chvilku někde lovila dudlik abysme se alespon chvíli vyspali. Hanička taky neměla dudlik, zato si cucala palec, teda cucá pořád, to se totiž blbě odnaučuje.
Tak zatim ahoj 
Ahoj maminy
Tak před chvílí jsme přijeli (já zmoklá jak slepice a kočárek taky. Nemáme slídu) ze Štětí z naušniček. Plakala. To je jasný. Mě teď někdo píchnout ucho, tak taky slza ukápne. Ale neječim jako dnes Barborka. Ale když jsem si ji vzala do ruky a dala jsem jí dudu, tak přestala. v čekárně pak ještě zabrečela ale pak usla a je to dobrý. už asi ani o tom neví. No normálně jak se změnila. Konečně máme doma holčičku…
No dneska jsme spinkali pěkně do růzova až do půl desátý. Takže pohoda. V šest ráno teda Barča vypadala že už spát nebude, ale ležela vedlě mě na posteli, teda já asi třičtvrtě metru od ní, protože jak ležim vedle ní tak mě začně tahat za vlasy, mám dlouhý a začne se normálně ke mě přitahovat a pak dostávám baci baci jak mele s těma ručičkama. Táta ráno odejde do práce, tak máme celou postel pro sebe. No tak si ještě lehnem a ona je chvíli vzhuru a jak usnu tak usne i ona. Fakt mě potěšila jak hezky spinkala. Teď spinká ještě na dvorku pod přístřeškem, má u sebe chůvičku. Vždycky jsem ale nervní jestli to funguje. Jestli si tu náhodou nesedim u pc a ona tam nebrečí a já v domění že fungujou chůvičky nic netušim. No jak tady o tom mluvim, tak se radši jdu podívat. Dneska mam pc od rána doma tak proto jsem tu tak brzy.
zatim ahojky ![]()
Ahojky,
já večer moc nemůžu koukat, manža mě k tomu nepustí…
Rodila jsem 4.12. a Kačenka měla 3200 g a 48 cm (záprdek). Je strašně aktivnía já si myslela, jaký to bude super mít mimi, odpočinu si od práce. Kdybych věděla dřív, že existuje tenhle server, přečetla bych si pár komentářů a asi bych ještě počkala. Občas závidím, že nejdu do práce, hlavně po dnešní noci. Šla jsem v půl jedenáctý spát (dřív jsem nemohla, žehlila jsem - při Ordinaci a pak jak ten blbec vařila rajskou. Knedlíky dělám teď.) no a ve čtvrt na 12 se Kačka vzbudila a řvala a řvala. Hlad mívá až okolo 2. hodiny, tak ale i přes to, jsem ji nakojila a nic. Řvala. Usnula až v půl 5. a v půl 6. byla vzhůru. No fakt super noc. Já jsem jak přejetá buldozerem a parním válcem najednou. Teď mi spí, pak jdeme ven, ale určitě to znáš, musíš taky uklízet. Pořád dokola…
Velikonoce byly pro mě fakt strašný, nestíhala jsem ani umýt okna, vyprat záclony, ale žrádla na stole bylo!!! Taky to je na nás všech pěkně vidět, tak s tím musím zas něco dělat. Měla jsem nemocnou mamču, tak jsem tam lítala a moje domácnost chudinka chátrala…
Já se rozepsala a knedlíky mi už utíkaj. Musím letět, zatím pa
Jóó a kde najdu nějaký vaše fotečky?
pa pa Káti