Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky
co to je to MS? že by menstruace? tak tu já ještě nemela od porodu. holky sledujete ulici? já jo? docela je to dobrý. koukám Hani že máme na tu svatbu stejnej názor. a oslavu chceme udělat s pááááááár známejma u nás na dvorku si uděláme něco na grilu a tak.. jakýpak copak. hm. tak dneska výlet do Litáku nevyšel. tak možná zejtra. když já tam tolik chciiiiiiiiiiii! koupit si aspon jednu kytičku. jednu dvě tři..... rááááááááááááda NAKUPUJU KDYŽ JE ZA CO.
bARČA MĚ TU NA KLÍNBĚ SEDÍ A ŠTÍÍÍPE MĚ A KROUTÍ SE. poslední dobou začla štípat. a pěkně to kolikrát bolí. včera jsem se byla kouknout v práci na šefa a ta ho tahala za chlupy na ruce když jí choval..
ten si užil.
jdeme koupat tak zatííím čauky
Ahoj holky,
no to byl den blbec. Spálila jsem štrůdl, vylila kýbl s vodou (přerazila jsems e o něj), vysypala jsem špagety (2×), kačka mi záhadně počůrala sedačku, no… prostě den blbec.
Jinak ale bylo venku krááásně, co? Já taky strašně ráda nakupuju a kytičky, ty mám stráášně moc ráda. Jenže máme balkon na západní stranu a tak mi přes léto všechny brzo pojdou…
Holky, s tou svatbou děláte fakt dobře…
No a co děti? Už vám spinkají?
Jo a s tím štípáním, tak u nás to je, jen když chytne vzteka, jinak ráda tahá za vlasy a dědu za fousy… Jdu za manžou, trošku si ho užít. Jo a holky, vy neberete antikoncepci? Já dostala Depo provera - prý když kojím, tak to můžu a mám to na 3 měsíce… Ale MS jsem dostala i tak a bylo to 17 dní… No nic, jiné téma… Kde jste????
Užijte si dnešní večer, ať vám všechny děti spinkají celou noc a ráno jsou kouzelný, jak umí být…
Ahoj holky,
manža předělával pc, tak jsem se dlouho neukázala. No a kde jste vy?
Davča mě chce asi zničit, v noci se budí po 1-1.5 hod, to mě teda brzo fakt odrovná.
Antikoncepci beru, ale nějak při ní nemám MS, tak si radši každej měsíc dělám test.
Ted musim jít, ale budu sem přes den nakukovat, tak se ukažte.
Zatim ahoj.
http://www.gify.nou.cz/…bory/297.gif
S PC jsme to měli doma stejný, něco nám na něm nešlo. Víkend byl dobrej, včera byl manžel v práci, tak jsem jela s Kačkou a snašima k babičce na zahradu. Sázeli jsme brambory, okopávali jahody,… uf uf… V neděli jsme griovali, tak to bylo super. Kéž by jsme to měli taky doma a ne jen u našich. V sobotu jsme byli u kámošky, má 16 měs holku. No mě hrábne, až tolik bude Kačce!! To bylo 1 000 000× ŤUŤO (tadyto podat), pak samá ŇÁŇA (jídlo) a nic víc. Pořád někam lezla, padala, já měla málem infarkt. Ale už se moc těším…
No a co jste dělaly holky?
Pište, pište…
My jsme byli v sobotu na 8km procházce, v neděli a pondělí si vzal Honza děti ven, takže jsem doma relaxovala. Já už jsem z Davídka fakt hotová, on totiž jenom řve a piští, tak doufám, že to jsou jenom zuby a brzo ho to přejde. Ted spí už hodinu, takže za chvilku to zase začne. Honzik byl taky takovej a ted je celkem hodnej, no tak uvidim.
Kolikrát v noci když mě vzbudí, tak nevim co se děje, jak už jsem zblblá.
Jdu vařit, tak zatim ahoj.
Ahojky holky
Taky se vám někdy stane to že napíšete dlouhou zprávu a když dáte odeslat, tak vám počítač oznámí že doslo k chybě a že stránku nelze zobrazit a nato to že se vám ta zpráva smazala? Mě se to stává docela často. tady i u mejlů. Takže jsem vám napsala takovou dlouhou zprávu o víkendu a tak a zmizelo mi to. Takže už to snad ani psát podruhé nebudu. No… Ale budu. páč (jsem se tohle naučila od tebe Hani) vy jste to nečetli když se to neodeslalo. No v sobotu jsme vstávali s Barčou až v deset ráno. Takže pohoda. Zjistila jsem totiž že když máme zataženej závěs, tak je tam poránu když je už venku světlo, pořád tma a Barča spinká déle. No ale taky ne pořád. Ale když zapomenu zatáhnout (mimochodem ) jako dneska, protože to dělá docela randál, tak je tam hned brzo ráno světlo a Barča jak otevře očíčka, tak je hned probraná. Ale já ne.. Takže když vstávám z postele, tak jsem jak zlámaná. No a v neděli šla spát Barča kolem osmé večer a vzbudila se až v půl pátý ráno. Prso jsem měla jak vodní meloun
. Bylo na prasknutí. Takže jsem byla moc ráda že můžu jít kojit. jo v noci neodkrkáváme. Až ráno. páč u toho usnem. Teda Hani to jsem se zas něco naučila.. to tvé páč. to se musí zatrhnout. Teda u toho kojení mě štve, že se mi nalejvá jen jedno prso a mám ho znatelně větší. a to druhé takové povadlé. (menší než před tím, tak sem zvědavá jestli se to vrátí do normálu)..
No v neděli jsme jeli do těch LTM na tu výstavu. Bylo tam docela dost rostlinek, keříků, skalniček, stromků apod. No právě. Dostala jsem tam nějakou alergii. Nejdřív mě začali příšerně svědit dlaně. Potom nastoupila vyrážka zespoda na obou rukou mezi dlaněmi a loktem. No a na cestě domu mě v autě překvapilo to, že se mi začlo špatně dýchat, přítel mi něco říkal a já ho vůbec nevnímala. byla jsem uplně mimo. Na chvíli. Pak to přestalo. No a doma jsem zvracela. Takže faaaak dobrý. (koupila jsem si tam totiž langoše, protože je mám ráda, ale byl asi moc mastnej) tak šel ven..
no nic…
Ale koupili jsme si tam nějaké skalničky, a koupila jsem si tam vytouženou kroucenou vrbu, kterou jsem moc chtěla, tak jsem měla radost.
Hani to vstávání ti faaaaakt nezávidim. Musíš bejt uplně vyřízená poránu. Já bych asi nefungovala. Ale když bych musela, vzhledem k tomu že máš velikou rodinu, tak to prostě jít musí. Jo Hanko jaký to je mít tak velkou rodinu?
Kačko ten pátek jsi měla opravdu skvělej jak jsem četla. Ten štrůdl, ty špagety,, a ještě se přerazit o kýbl, to muselo potěšit co?? A když jsem četla tvou zprávu poprve tak jsem četla špatně, protože jsem četla že ti KOČKA počůrala sedačku. Tak jsem si řikala že to by potěšilo i mě! Já bych asi začla už brečet. A když jsem si tu zprávu přečetla podruhé, tak jsem si to přečetla správně. Naštěstí když to byla jen Kačka, tak to uschne a zase to voní.
Jo s tím PC to bylo asi něco ve vzduchu ne? My taky měli PC v opravě u kamaráda, poněvadš jsme ho měli nějak zavirovanej. Hlasilo to že je tam někde nalepenej troskej kůn. asi nákej vir. Ale už je to pohoda. Teď to ale vypadá že nebudu na nettu každej den. Tak mě omluvte, hlásám to dopředu.
tak zatím ahojky já se zase ozvu jo?? papa
Musím tento text než to odešlu celej zkopírovat, nebo se to zas podělá a jáse z toho fakt zvencnu.. ![]()
ahojky kočindy
Ahoj holky,
dlouho jsem se neozvala, páč Davča strašně zlobí. Řve, vzteká se a špatně spí. V noci se budí po 1-1,5 hodině, teda jednou za tejden spí dobře, ale to je fakt málo. Jestli mu lezou zuby nebo má jen takový období, ale je to fakt síla. Doufám, že ho to brzo přejde.
No a kde jste vy? Ted ho jdu uspat a pak budu nakukovat, tak se koukejte ukázat.
Zatim ahoj.
http://www.gify.nou.cz/…ubory/62.gif
ahoj holky,
teď jdu dokoukat ulici a dam spat malou velkou (7790gramů dnes)
a pak sem přijdu. zatim čauky
Ahoj,
háže mi to chybu při odesílání, tak to ted jenom zkoušim a až budou děti spát, tak písnu víc.
Ahojky holky,
Tak jsem tu. Před chvilkou mi usla malá. Teprve. Tlačilo jí bříško. Dávali jsme si s manžou krupicovou kaši, tak dostala taky maličko na lžičky. Protože vždycky když něco jim, tak na mě kouká s výrazem že chce taky.
Dneska Jsme byli na píchání. Druhé očkování. Naštěstí brečela jen když jí píchli. pak jsem jí vzala na ruku a přestala a pak už nebrečela. A cely den byla v poho. Naštěstí. Neumim si představit, co to musí bejt za muka když pak bejbátko dostane horečky. Taky jsem se dozvěděla že po očkování by se mimi nemělo koupat, protože z té teplé vody po tom očkování chytne horečku spíš. Tělo začne pracovat v té teplé vodě rychleji a horečka je tu. Tak dnes jsme teda nekoupali. Taky v tomhle věku prý koupání každý den není nutností.
Holky jakej jste měli víkend? Já teda musím říct že supr. V sobotu jsme jeli na zahradku. S tim že tam budeme spát, že pujdem na ryby. Jenže počasí bylo takový nějaký, tak jsme jen něco málo poklidili na zadrádce a večer kolem deváte jsme jeli domů. Barunce se tam moooooc líbilo. V chatičce ležela a koukala do stropu a pořad se smála. Ani neměla čas na jídlo. A když jsem jí dala venku na deku pod smrky, tak byla taky celá paf. Moc jí to bavilo. Mě taky. když jsem viděla jak je v poho tak jsem měla radost. Bohužel jsme tam nespali, protože večer bylo už chladno a neměli jsme tam připravený dřevo na zátop,tak jsme nechtěli riskovat, že se ráno probudíme zimou. V neděli jsme tam zas ráno po snídani jeli a upravovali a prořezávali zahradu. Hotová džungle to byla. Ale už skoro není.
..
Ted mi doprala pračka, tak jdu pověsit prádlo. Dala jsem záclony do sava a ještě přeleštím okna. jen tak letem světem.
Holky nevíte jak pokračuje písnička:
měla babka 4 jabka a dědoušek jen 2.
Dej mi babko, jedno jabko, budeme mít stejně ((3
))
Já to vždycky spívám Báře a pak nevim jak dál. ale jestli to dál vubec nějak je?? nevim.
Taky jí spívám sluníčko sluníčko popojdi maličko.....
Jo a taky dost často jí spívám českou hymnu. ta se mi moc líbí.
Vždycky když třeba meju nádobí, a malá je v lehátku v kuchyni, tak když už se jí tam nelíbí a začne kňučet, tak začnu sluníčko sluníčko a ona přestane a posloucha. A pak zapomene když už dospívám, že chtěla kňučet a je zase pohoda. Co vy? Spíváte prckům..
Jdu na to prádlo. Zatím čauky. Hani snad ti ten PC pujde. držim palce..
Čusík ![]()
Ahoj holky,
teda Andreo, tys mě normálně oddělala, tlemim se tu jak debil. Já mu taky zpívám, protože se mu to líbí, ale hymna mě fakt nikdy nenapadla. Stojíš při tom zpívání hymny v pozoru? Ježiš já se snad nepřestanu smát, takhle poránu, jsem se teda dlouho nenasmála. Tak já mu jí taky zkusim zazpívat, no jestli mě uslyšej sousedi, tak si budou myslet, že jsem se už opravdu zbláznila. Já sem si takhle nedávno taky zpívala fakt bezva hit „poslední bitva vzplála dejme se na pochod“, vůbec nevim proč, ale nemohla jsem se toho zbavit. V sobotu jsem se dívala z okna a na kole jel nějakej starší chlap a zpíval si „dobrý den majore Gagarine“, no to jsem měla taky výtlem. Teda fakt si mi zlepšila náladu, tak dík.
Včera byl Davča strašně hodnej, vůbec neřval, nevynucoval si být na ruce, hrál si a stačilo mu jenom, že nás vidí. V noci se vzbudil jenom třikrát a ráno byl taky hodnej, tak jsem zvědavá, jak dlouho mu to vydrží.
Tak zatim budu končit, musim jít něco ukuchtit a zase napiš at se mám čemu smát.
Ahoj
http://www.gify.nou.cz/…bory/198.gif /> Fakt jsi mě pobavila
Ahoj,
tak co je s váma holky? Koukejte se už ukázat, prosííííím.