Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Bubla_Bučková píše:
mně teda jedna z věci, která popostrčila aspoň do toho jednoho je, že nemusím chodit do práce 3 roky
No ale to jsem před dítětem taky řikala, jak už mě to v práci nebaví a radši budu doma na mateřský, pak to přišlo a docela bych šla zpátky
Ale nechci si stěžovat, mám hodné dítě, proto taky nechci riskovat druhý, aby to nebyl nějakej ďábel, já bych to asi nedala ![]()
@Overlook no hlavně tady to máš od 3 ženských… celý dětství vystavování násilí a vzájemné nenávisti se sourozencem, tak si to pamatuju a nechci to pro své dítě. Jestli druhé, tak nejdříve za 5 let a když má za sebou ženská těžký porod, uřvánka, nemoci a chce to spíš hlavou a tlakem okolí a hodiny netikaji je lepší se na to vyprdnout ![]()
@Bubla_Bučková píše:
@Overlook no hlavně tady to máš od 3 ženských… celý dětství vystavování násilí a vzájemné nenávisti se sourozencem, tak si to pamatuju a nechci to pro své dítě. Jestli druhé, tak nejdříve za 5 let a když má za sebou ženská těžký porod, uřvánka, nemoci a chce to spíš hlavou a tlakem okolí a hodiny netikaji je lepší se na to vyprdnout
Já si myslim, že na druhý možná pomyslim taky tak za 4-5 let, ale to už se na to asi vyprdnu
Hlavně já jsem takový kopyto a nervák k tomu, že bych určitě s dvěma dětma nestíhala a nezvládala, tak než aby měly nerudnou mámu, tak radši zvolím tu jednodušší možnost s jedním dítětem ![]()
@Bubla_Bučková píše:
mně teda jedna z věci, která popostrčila aspoň do toho jednoho je, že nemusím chodit do práce 3 roky
Já se zase po 7 letech na mateřské těšila do práce… že si konečně odpočnu… ![]()
@Bubla_Bučková píše:
LenkaHal tak co cítíš taky ten „strach“![]()
![]()
Tak strach mam v kazdem tehotenstvi,mladsi nebo starsi, to uz k tomu tak nejak patri…:D …teda jestli je mineno tohle, o jinem strachu nic nevim, to ze se bojim o deti obecne, je snad nezavisle na veku ![]()
@Overlook píše:
No ale to jsem před dítětem taky řikala, jak už mě to v práci nebaví a radši budu doma na mateřský, pak to přišlo a docela bych šla zpátkyAle nechci si stěžovat, mám hodné dítě, proto taky nechci riskovat druhý, aby to nebyl nějakej ďábel, já bych to asi nedala
Tak je fakt, ze to nikdy nevis, ja mela prvniho extremne aktivniho, spal od mimina asi jako dospelak, porad chtel zabavit…psychicky jsem se pripravila na dva dabliky, porodila,a on to byl spavec, ktery skoro nebrecel…ja mela vetsi pohodu s dvema, ten strasi uz se trochu mezitim zkrotil a druhy byl pohodovy dite…
Se sourozenci je to slozity, ja se s brachou mydlila hlava nehlava, ale lhat a byt mstivy, soutezivy atd…to nas teda ani nenapadlo. Moji kluci naopak donedavna byli partaci, ale jak ten starsi zahajil pubertu, slo to do kytek…mladsi je provokater (geny no
) a ten starsi to nejak prestal davat…snad se to spravi. Snazim se jim pri rozeprich podat muj pohled na vec, aby chapali, jak je to slozite pro me tuhle vec resit.
@Nikca_Kad píše:
Já jsem zástankyně, že děti musí být alespoň 2Sami se učí mezisebou, a hlavně se otrkají před nástupem do školy/školy
.. Jeden je většinou rozmazlován a není to ideální, a nemá návyky, že mu někdo vzdoruje a ve školce/škole by to bylo k nevydržení a neskutečný šok pro něj …
co tohle je tedy za hloupost?
@terien píše:
Nemrzí, nikdy jsem po více dětech netoužila. Nejsem kdovíjaký mateřský typ, chci cestovat, pracovat, odpočívat, sportovat,… Prostě lenivý sobeček. Nebudu si pořizovat děti jenom proto, že to ode mě někdo čeká. Jedno dítě mě naplňuje do poslední kapky, nic mi neschází a ani dcerka nikdy nepřišla s tím, že by chtěla sourozence.
Není to roztomilé, že ty ženy, které mají jedináčky tady obhajují to, že jedno dítě je ideální a ty ženy, které mají dětí více zase tvrdí, že mít více dětí bylo jejich nejlepším rozhodnutí… Opravdu nikdy nepochybujete? Já mám teda děti 3 a jsou dny, kdy závidím bezdětným a jsou i dny, kdy jsem štastná, že mám tolik dětí a brala bych i 2 další ![]()
@Kelen píše:
Není to roztomilé, že ty ženy, které mají jedináčky tady obhajují to, že jedno dítě je ideální a ty ženy, které mají dětí více zase tvrdí, že mít více dětí bylo jejich nejlepším rozhodnutí… Opravdu nikdy nepochybujete? Já mám teda děti 3 a jsou dny, kdy závidím bezdětným a jsou i dny, kdy jsem štastná, že mám tolik dětí a brala bych i 2 další
Tak bezdětným rozhodně nezávidím. Ale občas, přiznám, je to úleva, když 1 nebo 2 děti odjedou k babičce. Pak můžu být déle v práci a psát od nesmyslných diskuzí - to je moje úchylka…
Ale když odjedou všechny děti, tak jsem z toho pár dní dost nesvá, než si na ten stav zvyknu… ![]()
Zatím nepochybuji, ale kdo ví, třeba začnu pochybovat, až budou děti v pubertě… ![]()
Puvodni plan byl jedinacek a nastesti nevysel. Deti mame tri. To je konecny stav.
Bylo by mi lito, ze je sama. Koupit muzes vse, ale sourozence a zdravi nic materialniho nenahradi, to jsou prazdne veci. Kdo je presvedceny, ze jedno staci, tak at ma jedno.
Kazdy si ma zvolit, kolik si poridi deti a druhym do jeho rozhodnuti je kulove.
@Kelsey já si stejně myslím, že kdo dusí jedno dítě, tak bude dusit i dvě a kdo nemá dost pozornosti pro dvě nebude ji mít ani pro jedno ![]()
já bych se prostě bála toho násilí a tak buď bude jeden nebo až po 5 další.
Mam syna 7 leteho a nechtela bych ho tu nechat samotneho bojujem uz dlouho o druhatko…
Rozumím, jde o to, že jsi vyjímka která potvrzuje pravidlo
Nebo aspoň já jsem okolo sebe vždy z 90-99% procent měla rozmazlené ![]()