Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A než půjdete do fronty na Eye, tak nezapomeňte navštívit 3D promítání o Eye…z mých zkušeností se lidé natěšeně hrnou do fronty a na toto zapomenou ![]()
@ugluk píše:
@Anonym X ten kupon nemusi byt z netu, staci si brozurku vyzvednout na nadrazi (na tomtez, kde se koupi ty listky), vzadu v kazde brozurce jsou tri oddelitelne kupony. A datum tam clovek napise proste to, kdy tam je, nemusi se to zarizovat nijak predem. Kolikrat jsem ten kupon vyplnovala az ve fronte na danou pamatku. Pak se s tim kuponem proste prijde na pokladnu dane pamatky a zaplati se jedna vstupenka a clovek dostane dve. Dulezite je akorat to, aby na totez datum mel clovek koupenou tu jizdenku. Cili nelze mit jizdenku na pondeli a slevu uplatnovat v patek. Mozna to nekontroluji vsude, ale nam na to parkrat koukali.
Já snad radši pojedu třeba do Českejch Budějovic, to bude určitě jednodušší ![]()
Každopádně bych měl ještě pár dotazů:
Tu brožurku mi dají automaticky při koupi TravelCardu, nebo si ji budu muset vyžádat? A pokud ano, jak se správně jmenuje, aby pochopili, co chci?
Kdyby s námi jel i náš syn, student na SŠ, musí mít s sebou nějaký doklad, aby měl nárok na studenské vstupné?
@Markytka01 z pohledu slev 2za1 je to zcela jedno (nadrazni automat nebo nadrazni prepazka), ale u automatu bych tusila nepatrnou sanci sehnat tu tridenni. Jinak stoji vsude stejne a jsou stejne platne.
Novodobeho jako hodne moderniho? Zajedte si na Isle of Dogs, supermoderni ctvrt naproti Greenwichi.
@Anonym X tak to souhlas, ze Buejice budou jednodussi, jen bych tam teda nedovedla jen v centru stravit tyden (cimzto se omlouvam vsem Budejicakum) ![]()
Brozurku nikde automaticky nevydaji, ale povaluje se ve stojanech s reklamnimi letaky na nadrazich, je to na vysku prehnuty format A5 a byva na ni ten symbol 2for1 a panorama Londyna.
Studentovi bych urcite nejaky doklad doporucila, idealne ISIC kartu, pokud ma, nekde na to kaslou, ale nekde to kontroluji dost.
@ugluk píše:
Brozurku nikde automaticky nevydaji, ale povaluje se ve stojanech s reklamnimi letaky na nadrazich, je to na vysku prehnuty format A5 a byva na ni ten symbol 2for1 a panorama Londyna.
Ha, konečně jedna dobrá zpráva ![]()
Já si to s těma Budějicema snad nakonec ještě rozmyslím ![]()
A nebála by ses, že i kdyby ti automat tu třídenní jízdenku vydal, že by pak mohly bejt problémy s revizorem?
@Anonym X ale proc by mely, je to naprosto regulerni a na oficialnim miste koupena jizdenka. Jako ja netvrdim, ze ji tam urcite maji, jen ze ji tam meli i v dobe, kdy se jinde neprodavala, ale uz je to taky nejaky cas. Tak jestli nebude, nezlobte se tu vsichni na me, moc prosim ![]()
Jinak v Londyne treba pri vstupu (i vystupu!) do metra jsou turnikety, takze tam se clovek bez listku nedostane, to je vetsi strasak nez revizor ![]()
Brožura se dá vytisknout, je volně na netu ke stažení…nedávno jsem ji hledala pro kamaráda, počkejte zkusím pohledat
@ugluk píše:
@Anonym X tak to souhlas, ze Buejice budou jednodussi, jen bych tam teda nedovedla jen v centru stravit tyden (cimzto se omlouvam vsem Budejicakum) ![]()
Jinak konkretne na London Eye (ale opet je to par let zpet) mi ten z netu vytisteny kupon odmitli vzit se slovy - a tohle je jako co? Mela jsem v kapse v zaloze ten z nadrazi (ktery mi bez problemu vzali), takze jsem se s nima nehadala a nevim, jestli bych vyhadala, treba jsem jen mela jenom smulu na divnou zenskou za kasou ![]()
@ugluk píše:
Jinak v Londyne treba pri vstupu (i vystupu!) do metra jsou turnikety
Jj, to už jsem se taky někde dočetl. Děkuji, a jdu studovat dál - kdybych tam jel sám, tak bych tady neotravoval, ale jelikož pojedu s manželkou, tak musím mít všechno zmáknutý do posledního detailu ![]()
Ale ty ceny jsou fakt hustý - já jsem tušil, že Londýn bude hodně drahej, ale že mě to bude stát (podle předběžných propočtů) přibližně 30 litrů za 5 dní, to je teda fakt nářez ![]()
@Anonym X tak zaklad je najit slusny ubytovani za slusnou cenu (coz je asi tak dvojnasobek, nez by byl clovek ochoten dat jinde), rozumny letenky… ona Britanie je draha obecne, ale Londyn jeste vic ![]()
@ugluk Máš recht, ale já už jsem holt takovej - pokud se už někam vydám, tak se nehodlám trmácet xx hodin v autobuse s batohem konzerv na zádech - to radši nepojedu nikam, když si tam nemůžu dopřát aspoň určitej (tj. mně dostačující) minimální komfort. Takže já si na ty prachy nestěžuju, jen to asi o třetinu překonalo mé původní odhady, plynoucí z neznalosti
Ale Londýn byl vždycky můj sen, tak se s tím nějak popasuju ![]()
@Anonym X plne chapu, my do Britanie jezdili leta na dovolenou, ale radsi na venkov, ale jo, Londyn za to definitivne stoji, to zase jo. Ted, kdyz na nej neni ani cas ani prachy (maly dite a hypoteka), placame se po Cesku, ale jednou se tam zas hodlam vratit, doufam, ze brzy
Tak at se vam cesta vydari ![]()
@Anonym X píše:
@ugluk Máš recht, ale já už jsem holt takovej - pokud se už někam vydám, tak se nehodlám trmácet xx hodin v autobuse s batohem konzerv na zádech - to radši nepojedu nikam, když si tam nemůžu dopřát aspoň určitej (tj. mně dostačující) minimální komfort. Takže já si na ty prachy nestěžuju, jen to asi o třetinu překonalo mé původní odhady, plynoucí z neznalostiAle Londýn byl vždycky můj sen, tak se s tím nějak popasuju
Nejdražší je v Londýně ubytování, ted to dost zdražili
Letenka se dá sehnat do 2 tisíc, když to člověk koupí pár měsíců dopředu ![]()
Nejlevněji mi vyšel Londýn v letech 2008 a 2009, to stála letenka do 500 Kč (SKY EUROPE), ubytování se dalo sehnat za 1500 na noc pro 2 blízko Paddingtonu. V té době jsem tam byla asi 4×. Poprvé jsme chodili z 90% po památkách a pak jsem tam jezdila s kámoškou na nákupy ![]()