Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, koncem příštího týdne letíme s malým do Londýna, čt-po. Chci se zeptat, zda nemáte některá tip co podniknout. Malému teď bude 10měsíců. Máme ubytování v oblasti Hampstead. Já jsem už v londýně byla dvakrát, ale vždy sama. Takže toho mám prochozeno dost. S dítětem premiéra
A manžel tam také nikdy nebyl. A zároveň jak je to s kočárem v metru. Mám ještě doma oyster, ale ani nevím…je tam nějaká platnost? Děkuji všem za reakce. Cestujeme hodně, ale zatím jen po zemi, letecky to bude pro malého premiéra. A já létání také dvakrát nemiluji
Takže začínám kapku stresovat.
@terka589 já bych se šla podívat do toho muzea Harryho Pottera, ale já jsem příznivec… Big Ben, Buckinghamský palác, Oxford street…
@terka589 píše:
Ahojky, koncem příštího týdne letíme s malým do Londýna, čt-po. Chci se zeptat, zda nemáte některá tip co podniknout. Malému teď bude 10měsíců. Máme ubytování v oblasti Hampstead. Já jsem už v londýně byla dvakrát, ale vždy sama. Takže toho mám prochozeno dost. S dítětem premiéraA manžel tam také nikdy nebyl. A zároveň jak je to s kočárem v metru. Mám ještě doma oyster, ale ani nevím…je tam nějaká platnost? Děkuji všem za reakce. Cestujeme hodně, ale zatím jen po zemi, letecky to bude pro malého premiéra. A já létání také dvakrát nemiluji
Takže začínám kapku stresovat.
Oyster by měl platit pořád, jen se to dobíjí..já teda v Londýně vůbec metro nepoužíval, protože je z něho houby vidět..loni stál celodenní lístek na only bus pro celý Londýn 4,2 liber a dají se s tím pořádat krásné vyhlídkové výlety v patře..ale s tak malým děckem to nevím, tomu asi bude jedno, kde bude..jsou tam nádherné parky, procházky kolem kanálú a moc se mi co do přírody a procházek líbila oblast Londýna, kde se do něho vlévá Temže…
Dobrý deň, o týžden odchádzame do Londýna. Kupili sme si kombinovaný vstup London Eye + Madame Taussand pre dve osoby. Ide oto že London Eye sme si objednali na presnu hodinu a Madame môžeme využiť do 90 dní od návštevy London Eye. Ide oto že zakupil som lístky priamo cez www.londoneye.com platobnou kartou, peniaze mi odišli a začali mi chodiť na mail reklamy od londoneye.com, no žiadny lístok mi neprišiel na email. Tak sa chcem spýtať, majú mi prísť lístky na email ktoré si stiahnem do mobilu alebo vytlačím na preukázanie alebo je vstup na nejaku rezerváciu, kde im poviem len meno atď. Ďakujem za rady ![]()
A nejde to všechno koupit na letišti? Třeba Oyster card se tam koupit dají, ne?
@Standik84 já doporučuji na MHD využívat platbu kartou bezkontaktně, je tam nějaký daný limit, který nejde za den překročit a vyjde to dost podobně jak oystercard apod. A na památky si koupit Londonpass, mi za nějakých 60 liber prošli za jeden den největší památky, tedy cca 60 liber úspora. Teď koukám, že je tam i cestování s touto kartou zdarma. Možná bych na to někde vyhrábla slevový kupon, furt mě s tím bombardují, co jsme se odtamtud vrátili ![]()
Londonpass je hezký, ale zavrhli jsme ho z toho důvodu, že je poměrně dost drahý, za ten den to všechno neprojdeme a především neobsahuje vstup na Londýnské oko a Madame Tussauds. Bohužel tyto dva vstupy patří k těm nejdražším a na slevu 1+1 zdarma je tam výrazná úspora. Takže v našem případě se nám opravdu vyplatí koupit Travel Card a jít na památky s úsporou 1+1 zdarma. Co se týká památek, zase toho tolik projít nechceme, máme v hledáčku tyto 2 + Tower Bridge, HMS Belfast a City Cruises. Vše ostatní nám stačí vidět zvenku + využít např. volného vstupu na bohoslužbu do Westminsterského paláce. Spíše nám jde o tu Travel Card a zkušenosti s ní, jak jsem psal výše. Díky za odpovědi, zítra letíme, takže to dost spěchá…
Oyster card mi přijde jako dokonalé řešení, koupil jsem ho ve větší stanici metra v automatu, nabil na 15 liber (+5 záloha na kartu) a jezdil vším možným 3 dny. Pak jsem ho opět vrazil do automatu a vyplivlo mi to 5 liber nazpět.
Tower bridge je zdarma, platí se jen za přechod horního mostu, je průhledný, ale trvá to pár sekund. HMS Belfast rozhodně ano, City cruises taky a nejdražší byl teda vstup na The Shard, ale stálo to za to. Londýnské oko doporučuji rezervovat předem a hlavně s přednostním vstupem, jinak ty fronty stojí za to.
Ahoj oživuji diskuzi. Mám malý dotaz, chci si koupit na listkylondon.cz lístky na Eye a Muzem, mám si tam zvolit den, takže když si vyberu jedno, musím na to jít ten den, co si tam zvolím, oni tam píší, že to funguje 30 dní, od data, co si vyberu, ale nevím, jak to funguje v praxi. Někde totiž chtějí i čas u toho muzea a na této stránce ne. Nekupoval jste někdo? Děkuju
Londýn je skvělý.
Určitě stojí za to navštívit vše co se dá.. od tich neznámnějších (Big Ben, London Eye, Tower, Buckinghamský palác, Trafalgarské náměstí,..) až po ty méně známé a všemožné parky (ty mají v Londýně podle mě jedny z nejkrásnějších)
Jinak jízdenky si kupuješ klasicky celodenní, podle hodin..jako tady. My jezdili nejčastěji metrem a bylo to super (máš i zážitek ve srovnání s naším mini metrem) ![]()
Letěli jsme s Wizzair. Naprostá spokojenost, na palubě všichni milý, vše proběhlo bez problémů. V té době (rok 2012) jsme skoro ani nepocítili cenový rozdíl. Každopadně cena koněčná, podle toho co ti ukáže jejich kalkulačka.
PS: Jen pozor na elektrické zásuvky, určitě cestovní adaptér. ![]()