Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Letěl někdo Wizzairem do Londýna(Lutonu)?Je na solečnost spoleh? Hledám info ohledeně letenek a odbavení přes internet. Děkujííííííííííííííí
@grokat my s nimi leteli loni a zadny problem nebyl. Co potrebujes za info?
Díky.
Asi budu mít hloupé otázky, ale ještě jsem takto neletěla, vždy se nám o vše starala cestovka
![]()
Asi poletíme z Katowic(ty máme asi o 70km blíže než Brno) a navíc má lepší letové časy, do Lutonu přiletíme v pátek v 8 hod a vrátíme se v úterý o půlnoci.
Nevím, zda je lepší se nechat odbavit na letišti, což je asi za k ceně letenky +270,–/osobu nebo se odbavit sami zdarma přes web-zvládneme to nebo to je složité? ![]()
Budeme bydlet v centru, v Kensigtonu u Hyde Parku, jaké je nejlepší spojení z letiště (autobus, vlak..) a jaká je asi cena jízdneho na osobu(dopravy?)
@grokat Odbaveni pres net je jednoduche, jen u sebe musis mit cisla pasu nebo OP vsech cestujicich. Jen bacha na velikost kabinoveho zavazadla, dost to kontroluji a v Brne byli prisni. My meli jeden kufr dolu a do letedla jen maly batuzek a kabelku. V kufru jsem mela flasu s pitim, coz se pak hodilo. Z letiste jsme jeli busem, vybirali jsme az na letisti. Myslim, ze to byl greenline, ale uz si to nepamatuju. Meli nejakou akci na zpatecni jizdenku. A zastavoval i kousek od Hyde parku, my jeli az na Victoria station.
A proc neletite z Ostravy na Stansted s ryanair? Taky jsem premyslela nad Katowicemi, ale ono to nakonec vyjde z te Ostravy lepe, kdyz zapocitam i benzin.
@alameda Katowice a Wizzair mají lepší letové časy. Odlet z Katowic v pátek v 6 hodin ráno(v Lutonu jsme v 7:50) a odlet je v úterý ve 20:30 a v Katowicích jsme v 23:55 a cena 238 Zlotých za zpáteční na osobu
Příspěvek upraven 18.07.14 v 11:23
Chceme tam pobýt co nejdéle to jde, káždá hodina k dobru
. Kdy letíte Vy?
Nojo:) My to mame v planu az v dubnu, ve ctvrtek v 18 tam, a v utery ve 14 zpatky. vzhledem k detem nam to vyjde lepe:)
@grokat letam s nima ted uz i s ditetem (temer 3 roky) a nemam problem. Akorat jednou nam tedy uletelo letadlo, protoze jsme meli po ceste jeden problem za druhym a dorazili jsme 2 minuty po uzavreni brany. Ano, pouhe 2 minuty a jiz nam zavazadla nevzali. Ale to byla nase chyba, takze jsem na ne nezanevrela a zustanu jim verna.
Odbavit se pres net neni problem. Na letisti pak sice pujdes take k prepazce, abys tam odevzdala zavazadla, ale je to rychlejsi, protoze tam nebudes cekat na vyplneni udaju a tisk letenek. Proto ty levnejsi ceny. Cim vice lidi to udela doma, tim rychleji je to na letisti vyrizeno, protoze u kazdeho cloveka usetri chvilicku pri odbaveni. A kdyz je tech lidi 100, dokazes si predstavit toho usetreneho casu na vyplneni udaju a tisknuti letenek. ![]()
@grokat píše:
Letěl někdo Wizzairem do Londýna(Lutonu)?Je na solečnost spoleh? Hledám info ohledeně letenek a odbavení přes internet. Děkujííííííííííííííí
My letěli s Wizzairem 2× a spokojenost
Odbavujeme se vždy přes net a letíme jenom s příručním kufrem ![]()
@slivovicka píše:
Z letiste jsme jeli busem, vybirali jsme az na letisti. Myslim, ze to byl greenline, ale uz si to nepamatuju. Meli nejakou akci na zpatecni jizdenku. A zastavoval i kousek od Hyde parku, my jeli az na Victoria station.
Taky jezdíme Greenline busem, má zastávku na Marble Arch, kousek za Primarkem. Pokaždé jsme bydleli kousek od Peddington station.
Holky chystám se v září do londýna, máte někde uložený odkaz na zóny metra, abych poznala, co a jak i s ubytováním, jedeme lowcost, neb jedeme jenom na otočku na svatbu ![]()
@MUFICE píše:
Nemám, ale zadej to do Googlu, tam ti to vyhodí mapku metra
díky, už jsem v obraze, že je to v pohodě, ješte jeden kontrolní dotaz, když si označím jednodenní jízdenku, platí ten den (např. od 8 ráno do půlnoci), nebo 24 hod od označení (tedy od 8 ráno do 7.59 druhého dne?