Ltd. a s.r.o. - daně

3491
21.9.14 20:38

Ltd. a s.r.o. - daně

Ahoj,
potřebovala bych radu pro známého.
Jak je to s daněmi, když má britská Ltd. jako dceřinku s. r.o. v ČR? S. r.o. platí daně v Británii nebo u nás?
Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19790
21.9.14 21:43
@Salvaje píše:
Ahoj,
potřebovala bych radu pro známého.
Jak je to s daněmi, když má britská Ltd. jako dceřinku s. r.o. v ČR? S. r.o. platí daně v Británii nebo u nás?
Díky moc.

Podle mne platí s. r. o. daň z příjmu u nás. A DPH taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
21.9.14 22:02

A ještě se mám zeptat, zda se dá nějak dohledat vlastník Ltd…
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
21.9.14 22:02

@eumedon Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
22.9.14 07:09
@Salvaje píše:
A ještě se mám zeptat, zda se dá nějak dohledat vlastník Ltd…
Díky.

V případě Ltd registrované ve Spojeném království zde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
22.9.14 12:39
@eumedon píše:
Podle mne platí s. r. o. daň z příjmu u nás. A DPH taky.

S tím DPH je to poněkud složitější. Záleží na tom, o jaké plnění se jedná, kde je místo plnění, pro koho se plnění uskutečňuje atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
22.9.14 12:40
@Hanula1212 píše:
S tím DPH je to poněkud složitější. Záleží na tom, o jaké plnění se jedná, kde je místo plnění, pro koho se plnění uskutečňuje atd.

Aha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
22.9.14 14:05
@Hanula1212 píše:
S tím DPH je to poněkud složitější. Záleží na tom, o jaké plnění se jedná, kde je místo plnění, pro koho se plnění uskutečňuje atd.

A když by s. r.o. prodávalo zboží v Česku a na Slovensku, přičemž na Slovensku by to bylo do 100 tis. CZK ročně, to by bylo prosím Tě jak?
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
22.9.14 14:15

Pokud prodává toto s. r.o. zboží v ČR, pak klasicky fakturace s DPH + odvod DPH. I když se jedná o britskou společnost, pokud je registrována k DPH u nás, pak klasicky u nás podává přiznání a DPH fakturuje a odvede. Pokud bude prodávat zboží na Slovensko osobě (společnosti), která není na Slovensku registrovaná k DPH, pak DPH se odvede v ČR (klasicky fakturujete s českou DPH). Pokud prodáváte slovenskému plátci DPH, zboží je vyvezeno mimo území ČR, pak podléhá slovenské DPH, takže fakturujete bez daně, do přiznání k DPH ř. 20 + souhrnné hlášení. DPH odvede Slovák u nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák