Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli mate nekdo zkusenost a s tímto zpusobem boje proti celulitide. Myslim, ze jde o takove ty kalhoty, hodinu lezite a ono vam to ty nohy nejak masiruje, ne? A pomaha to? kamaradka mi tvrdi, ze potom mela nohy skoro bez celulitidy a dokonce o par cm hubenejsi.Pred letem by to nebylo spatne…
Jake mate zkusenosti?
Tak na tomhle byla před časem mamka a bylo to prý fajn, akorát paní jí říkala, že to chce tak aspoň 10×, aby to bylo vidět. I když prý záleží na tom, v jakém to má kdo stavu. Když má někdo 3 ďolíčky, tak mu to zabere hnedka. Tohle prý bylo i nějak přes břicho a postupně různě stlačovalo a tak…
Paní majitelka si to prý dělala po porodu a dost jí to prej pomohlo, i jak píšeš pár cenťáků zhubla.
Uvažuju o tom taky, akorát nevím, jestli je to úplně nejlepší věc při kojení - asi se při tom vyplavují nějaké sajrajty a měla bych strach, že to půůjde do mléka
Tak s tím asi budu muset počkat na další léto ![]()
Ale jsem zvědavá na další zukšenosti, v těhu se moje celulitida na nohách stala už neúnosnou
![]()
Jo, to vim, ze to musi byt vickrat, u nas prave v jednom salonu slevu- pri nakupu permanentky stoji jedna navsteva 100 Kc, coz mi neprijde tak hrozne, 1000 Kc bych za odstraneni celulitidy (aspon castecne) dala. Ale prave chci znat osobni zkusenosti.
Lymfatické masáže prý zabírají ale musí se to kombinovat se správnou výživou, někomu stačí 5 někdo musí mít 10 nebo dokonce 20 procedur. Záleží na tom jestli jsi silnější a jak moc rozsáhlou celulitidu máš.
osobní zkušenost teda zatím nemám ale já se chystám vyzkoušet jak klasickou lymfatickou masáž i bailine nebo vacupress (jedno jsou ty kalhoty a to druhé ty vakuové baňky).
Mě masérka řekla že je dobré při jakékoliv takové proceduře jíst zdravě (pokud možno bez éček a méně tuků, to jsou hlavní rizikové faktory celulitidy) a hlavně hodně pít (min 3 litry vody) aby se ta lymfa pročistila a tím se zlikvidovala celulitida. Jinak v kombinaci se správnou životosprávou by se měla snížit i váha a zformovat postava.
Tak potom dej vědět jak jsi dopadla a jestli masáže zabraly, já musím počkat až dokojím a pak začnu zase nanovo hubnout ![]()
Anqua - taky mám ten pocit že se to při kojení musí vyplavovat do mléka tak radši počkám, těhotenství je na celulitidu to nejhorší, neumíš si představit jak vypadám po porodu já ![]()
MartinaP píše: …neumíš si představit jak vypadám po porodu já
Marti, dívám se na sebe a vidím to úplně v živých barvách
![]()
Tak holt jedno léto nebudu kočka
Stejně budou ještě kilča nahoře a na nějaké vystavování se nebudu mít čas…
NO ja hlavne musim zjistit, jetsli ta cena 100 Kc za navstevu je fakt nebo jen nejaky reklamni tah, prijde mi to malo. A nejak hodne penez do toho dat nechci. A ja na tom nejsem zas az tak strasne, takze tajne doufam, ze 10 navstev bude stacit.
Pokud pujdu, dam vedet, zitra se tam stavim zeptat.
Capinko, u nás, jak byla mamka stojí běžně permanentka na 10 návštěv 1300,–, tj. 130,– za návštěvu… Takže jestli je ještě u vás nějaká akce, tak by to být mohlo…
Právě mi to taky nepřišlo nijak hrozné, co chodím na normální masáže, tak dávám 400,– za hodinovou masáž…
No ja jdu zitra na masaz, co jsem dostala k narozkam permanentku, jsou to klasicke masaze, ty lymfo nedela, ale zeptam se ji, co si o tom mysli.
Moje zkušenost:
byla jsem na tom loni. 15× - plus zdravá životospráva. NIC. Možná malinko se mi vyhladila kůže, ale to bylo snad uplně neznatelně. Hodně jsem po té drenáži chodila na záchod,ale jinak teda za mě nic.
jednou jsem se tam ba i dehydrovala a pak jsem měla úpal (2 dny zvracení
)- paráda
ale to nebylo z těch kalhot jako takových - spíš to bylo tím, že v tom centru hodně topili, a v těch kalhotech člověk zrovna nevětrá ![]()
Takže za mě - vyhozený peníze.
lepší je studená sprcha a každodenní masáž jakýmkoli (doopravdy jakýmkoli) tělovým mlékem (= i ne na celulitidu)
Zkoušela jsem asi před 2 roky a zafungovalo to. Bylo to násobený skořicovými zábaly a po 10 opakováních jsem ještě jednou za měsíc asi půl roku docházela.