Lze otěhotnět i mimo ovulaci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6661
15.4.15 09:04

A nejde jen o ovulaci, ještě je tu jeden důležitý faktor - luteální fáze. I ta musí být v pořádku - je to ta doba mezi ovulací a další MS. Musí mít správnou délku (12 - 16 dní), v této době se oplodněné vajíčko musí uhnízdit (nidace). K tomu potřebuje správně zralou, narostlou a prokrvenou sliznici v děloze. Pokud to nemá, nedojde k nidaci a oplodněné vajíčko je vyplaveno příští MS.

Příspěvek upraven 15.04.15 v 09:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
15.4.15 09:07
@fialína píše:
Tož zakladatelko, holky už to psaly - bez ovulace prostě není možné otěhotnět :-). Ale každý ji má jindy, někdy jsou i dvě v cyklu, navíc spermie v těle na ovulaci počká… takže v podstatě pokud se ptáš na to, jestli je možné otěhotnět jiný den v cyklu, než kdy si myslíš, že máš ovulaci :-), tak to možné je.

Tak tak. Důležité je vědět, kdy ta ovulace opravdu je. Záleží na délce cyklu, ovulace přichází 12 - 16 dnů před další MS. Cykly mohou být různě dlouhé, takže se to ve skutečnosti dopředu odhadnout nedá - odhalí ji včas jen ovulační testy nebo (a to nejpřesněji) UTZ. I bazální teplota řekne jen, že už proběhla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
15.4.15 10:14
@Anonymní píše:
@pikola A je mozne, ze vůbec neprobehla??Ja jsem si dělala ovu testy od 7. dne do 18.teho…carka byla nejprve silnejsi, ale ne stejne jak tak druha…postupne silila, ale nidky nebyla stejne silna a pak zase slábla…a hlavne jsem mela testy, které mely ukazovat usmevaveho smajlika, pokud by byla…no za celou dobu jen prazdne kolecko…:(

Tak ono taky záleží kdy jsi ten ovulační test dělala. Já jsem taky občas neměla úplně stejně silnou čárku jako tu kontrolní a ovulace proběhla - ověřeno ultrazvukem a bazální teplotou. Tak že buď jsi ovulku měla, nebo mohla klidně přijít až po tom 18DC, kdy jsi přestala testovat. Každý nemá ovulku přesně podle tabulek 14 den cyklu. I když mám cykly 28 dní, tak občas se mi ovulace posune na 20DC. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1601
15.4.15 12:01

K testum - osobne jsem v minulosti pouzila vice ovulacnich testu bezvysledne a to i kdyz jsem je pouzila dvakrat denne. Jedinkrat mi test ukazkove zareagoval (jinak slabe nebo vubec) a to pote, kdy jsem byla na folikulometrii, vedela dost presne, kdy ma k ovulaci dojit, a pouzila vic testu. Gynekolozka mi to vysvetlila tak, ze testem detekovatelna faze ovulace muze byt u nekoho kratka a pokud se zena testuje mimo tento interval, muze ho minout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.15 12:51

Ahoj holky, diky moc za odpovedi…ja na sobe téměř vždy poznam, kdy tu ovulaci mam, teda si myslim, ze je to ono, hrozne moc me vždycky boli v podbrisku, kolikrat az krece, ale tento mesic, kdy jsem si zkouisela delat testy, tak prave vůbec zadne bolesti nebyly…takze nadeje tehu třeba je, protoze sex byla pravidelne prave v celem tomto obdobi…no doufaaaaam:-) Diky moc za odpovedi:-)

Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.10.15 11:46

Ahoj, moc tomu nerozumim a gynekolozka mi to take neobjasnila. Delala jsem si kazdy den ovulacni test, ktery ukázal 8.8. ovulaci, takze bych mela byt tri tydny tehotna. Gynekolozka vsak dnes dle ultrazvuku rikala, ze jsem uz v pátém tydnu, coz by ale znamenalo, ze jsem otehotnela ve dnech, kdy mi ovulacni test zadnou ovulaci neukazal…

• Citovat
  • Upravit
10461
1.10.15 13:09

Myslíš asi 8.9., ne? To vychází, protože od ovulace jsi těhotná tři týdny, ale doktoři nepočítají těhotenství od ovulace, ale od poslední MS (ta je prokazatelnější, než ovulace, mnoho žen ani neví, kdy ovulovalo), takže to vychází na těch 5 týdnů. Délka těhotenství se vždycky počítá od prvního dne poslední MS, i když ty první dva týdny faktickytěhotná ještě nejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1193
1.10.15 17:21

Ano, 8.9. O dvou týdnech vim. Avsak posledni menstruaci jsem mela 8.8., takze podle menstruace jsem dnes uz v osmém tydnu. A jak uz jsem psala, ovulacni testy jsem si delala kazdy den a hned dva, takze vim, ze ovulaci byla 8.9.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
1.10.15 20:42

@Orsin počkej, to je nějaké divné, tys měla ovulaci měsíc po menstruaci? Jak dlouhé máš normálně cykly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1193
1.10.15 22:56

@Hoa Mai Ano, mam totiz ovulaci těsně pred menstruaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
1.10.15 23:10

Ahoj holky, ráda bych se vás zeptala na radu. Poprvé si kontroluji bazální teplotu a cervikální hlen. Všechno vypadalo v pořádku a že všechno chápu, bohužel nyní jsem bezradná :dance: 18.9. jsem měla poslední menstruaci, cyklus mám 28 dní. Včera 13.den (30.9.) jsem měla vaječný bílek, tak jsem si na dnes naplánovala tulení, ráno v 7h jsem měla BT 36,1. po 10.h mě začalo bolet v podbřišku, tak jsem si myslela, že je to ovulace. Změřila jsem si teplotu, která byla 36,9 a nyní mám přes 37. Udělala jsem si ovulační test, ale podle něj žádná ovulace neproběhla. :nevim: Trochu mám strach, že nefunguju, jak bych měla. Nechápu, že mám hlen vaječný bílek pouze jeden den a ještě ke všemu s ovulací? Je to tak možné? :think: protože podle BT měla být ovulace tedy včera, je to tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
17.12.15 09:09

Oživuji diskuzi a zajímalo by mě, jaká je pravděpodobnost otěhotnění, když nechráněné styky byly 16. a 18.DC.Délku cyklu mívám cca 25-27dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
17.12.15 09:16

Já ovulaci měla pravděpodobně nějak kolem 13.DC,ten 16.DC už jsem neměla ani hlen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
17.12.15 09:19
@Jajo82 píše:
Já ovulaci měla pravděpodobně nějak kolem 13.DC,ten 16.DC už jsem neměla ani hlen.

V tom případě je to dost nepravděpodobné. Oocyt po ovulaci moc dlouho nevydrží čekat, spíš tak den. A pak už to není ani pro ty spermie ideální prostředí pro přežití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí