Manžel zatím nechce druhé miminko

205
14.4.15 11:03

Manžel zatím nechce druhé miminko

Ahoj, ráda bych se zeptala na Váš názor a případně na radu. Máme 2,5 letého syna a já toužím po druhém miminku. Manžel ale zatím nechce, důvodů je více. Jednak jsem měla zdravotní komplikace v prvním těhotenství (psychické problémy) a jednak manžel si prý teď chce užívat, cestovat, sportovat atd. a prostě druhé dítě chce nejdřív za 3 roky:-(

Já se vrátila do práce a malý chodí do jeslí. Nechci manžela do ničeho nutit, vím, že by asi nebyl šťastný, kdybych ho přemluvila a on by to tak necítil. nerada bych způsobila nějaké problémy v našem dobře fungující vztahu (trvá už 10 let:-)

Mě je 28 let a ta touha je někdy obrovská, rozplývám se nad kočárky a nad bříšky těhulek.

Malý je navíc teď v období vzdoru, pořád se vzteká a to je jen další důvod, proč manžel druhé nechce:-(

Zajímal by mě Váš názor, zda je lepší o druhém nemluvit a netlačit na manžela, nebo naopak se snažit ho přesvědčit.

Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41603
14.4.15 11:12
@prazacka píše:
Ahoj, ráda bych se zeptala na Váš názor a případně na radu. Máme 2,5 letého syna a já toužím po druhém miminku. Manžel ale zatím nechce, důvodů je více. Jednak jsem měla zdravotní komplikace v prvním těhotenství (psychické problémy) a jednak manžel si prý teď chce užívat, cestovat, sportovat atd. a prostě druhé dítě chce nejdřív za 3 roky:-(

Já se vrátila do práce a malý chodí do jeslí. Nechci manžela do ničeho nutit, vím, že by asi nebyl šťastný, kdybych ho přemluvila a on by to tak necítil. nerada bych způsobila nějaké problémy v našem dobře fungující vztahu (trvá už 10 let:-)

Mě je 28 let a ta touha je někdy obrovská, rozplývám se nad kočárky a nad bříšky těhulek.

Malý je navíc teď v období vzdoru, pořád se vzteká a to je jen další důvod, proč manžel druhé nechce:-(

Zajímal by mě Váš názor, zda je lepší o druhém nemluvit a netlačit na manžela, nebo naopak se snažit ho přesvědčit.

Díky!

Teď bych netlačila, ani bych o tom pořád nenutila, aby se ta myšlenka manželovi neznechutila. Počkej chvíli - cestujte, bavte se ve třech a až si něco „užijete“ a malý bude hodnější :-)) zase tu myšlenku lehounce nadhoď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
14.4.15 11:12

Dítě by jste měli chtít oba :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
14.4.15 11:23

No netlacit na nej. vic se zabejci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
14.4.15 11:24

Netlac, nepremlouvej, nedelej podrazy… I nadale bud skvela zena a mama, ktera vse zvlada a je spokojena. Kluk odroste z batolete, bude rozumejsi, samostatnejsi a celkove se situace uklidni a uz vas to „male mimino“ nebude tolik vyzadovat. Pak je mozne, ze chlap prijde sam s pranim, ze by si to chtel zopakovat jeste jednou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
14.4.15 11:26

Máme stejně staré děti a můj taky druhé nechce…Nepřemlouvám ho, ale při sebemenší příležitosti mu dokazuju, že jsem skvělá máma a že zvládnu v poho i další dítě. Zatím tedy sám od sebe přestal používat kondom(HA neberu),nekomentovala jsem to, ale stále praktikujeme přerušovanou soulož no a já jen doufám, že mu to jednou ujede :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
14.4.15 11:34

Máš čas, jsi mladá. Je hezké věnovat se jednomu dítěti pořádně a třeba za pět šest let dalšímu. Dvě, tři malé děti za sebou nechápu. To bych nikdy nechtěla.
Mezitím samozřejmě chodit do práce. To považuji za velmi důležité.

• Citovat
  • Upravit
5696
14.4.15 11:35
@dendule4 píše:
Máme stejně staré děti a můj taky druhé nechce…Nepřemlouvám ho, ale při sebemenší příležitosti mu dokazuju, že jsem skvělá máma a že zvládnu v poho i další dítě. Zatím tedy sám od sebe přestal používat kondom(HA neberu),nekomentovala jsem to, ale stále praktikujeme přerušovanou soulož no a já jen doufám, že mu to jednou ujede :mrgreen:

Můžu Ti říct, že čím víc chlap dítě nechce, tím je metoda přerušovaného styku bezpečnější. Máme 4 děti, kondomy a HA jsme nepoužívali a nyní nepoužíváme taky a těhotná už tedy nejsem, protože 5. dítě fakt nechce. Dává si majzla velkýho. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
14.4.15 11:45

Netlačte na něj, ono to přijde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
14.4.15 11:59
@Zabatko píše:
Můžu Ti říct, že čím víc chlap dítě nechce, tím je metoda přerušovaného styku bezpečnější. Máme 4 děti, kondomy a HA jsme nepoužívali a nyní nepoužíváme taky a těhotná už tedy nejsem, protože 5. dítě fakt nechce. Dává si majzla velkýho. :lol:

No tak stále je to méně spolehlivé jak kondom :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
14.4.15 12:16
@Kobliha51 píše:
Máš čas, jsi mladá. Je hezké věnovat se jednomu dítěti pořádně a třeba za pět šest let dalšímu. Dvě, tři malé děti za sebou nechápu. To bych nikdy nechtěla.
Mezitím samozřejmě chodit do práce. To považuji za velmi důležité.

pravdu díš :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
14.4.15 12:19
@prazacka píše:

Díky!

Když Jeden nechce a druhý chce, tak to je jasná volba, že dítě zatím fakt nebude.Chce to kompromis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
14.4.15 12:56

Moc díky za reakce, všechny jsou rozumné:-)Nikdy bych podraz ve smyslu vysazení antikoncepce neudělala. jen bych ráda, aby druhé miminko opravdu bylo, aby to nebylo pořád za 3 roky, pak zase za 3 atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
14.4.15 13:17

Já bych tomu nechala volný průběh. Netlačila bych. Zkus si najít nějaký koníček, který by tě zaměstnal, aby jsi pořád nemusela myslet na miminko. Třeba bude za chvíli všechno jinak :srdce: My máme šestiletou dcerku a o druhé se snažíme až teď :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
14.4.15 13:21

Xlenik: děkuju za reakci, gratuluji ke //:-) Můžu se zeptat, proč jste chtěli druhé dítě s větším odstupem? Musím si na tom najít něco pozitivního, v okolí mají všichni známí rozdíl 1-3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí