Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, ráda bych se zeptala na Váš názor a případně na radu. Máme 2,5 letého syna a já toužím po druhém miminku. Manžel ale zatím nechce, důvodů je více. Jednak jsem měla zdravotní komplikace v prvním těhotenství (psychické problémy) a jednak manžel si prý teď chce užívat, cestovat, sportovat atd. a prostě druhé dítě chce nejdřív za 3 roky:-(
Já se vrátila do práce a malý chodí do jeslí. Nechci manžela do ničeho nutit, vím, že by asi nebyl šťastný, kdybych ho přemluvila a on by to tak necítil. nerada bych způsobila nějaké problémy v našem dobře fungující vztahu (trvá už 10 let:-)
Mě je 28 let a ta touha je někdy obrovská, rozplývám se nad kočárky a nad bříšky těhulek.
Malý je navíc teď v období vzdoru, pořád se vzteká a to je jen další důvod, proč manžel druhé nechce:-(
Zajímal by mě Váš názor, zda je lepší o druhém nemluvit a netlačit na manžela, nebo naopak se snažit ho přesvědčit.
Díky!
@prazacka píše:
Ahoj, ráda bych se zeptala na Váš názor a případně na radu. Máme 2,5 letého syna a já toužím po druhém miminku. Manžel ale zatím nechce, důvodů je více. Jednak jsem měla zdravotní komplikace v prvním těhotenství (psychické problémy) a jednak manžel si prý teď chce užívat, cestovat, sportovat atd. a prostě druhé dítě chce nejdřív za 3 roky:-(Já se vrátila do práce a malý chodí do jeslí. Nechci manžela do ničeho nutit, vím, že by asi nebyl šťastný, kdybych ho přemluvila a on by to tak necítil. nerada bych způsobila nějaké problémy v našem dobře fungující vztahu (trvá už 10 let:-)
Mě je 28 let a ta touha je někdy obrovská, rozplývám se nad kočárky a nad bříšky těhulek.
Malý je navíc teď v období vzdoru, pořád se vzteká a to je jen další důvod, proč manžel druhé nechce:-(
Zajímal by mě Váš názor, zda je lepší o druhém nemluvit a netlačit na manžela, nebo naopak se snažit ho přesvědčit.
Díky!
Teď bych netlačila, ani bych o tom pořád nenutila, aby se ta myšlenka manželovi neznechutila. Počkej chvíli - cestujte, bavte se ve třech a až si něco „užijete“ a malý bude hodnější
zase tu myšlenku lehounce nadhoď.
Netlac, nepremlouvej, nedelej podrazy… I nadale bud skvela zena a mama, ktera vse zvlada a je spokojena. Kluk odroste z batolete, bude rozumejsi, samostatnejsi a celkove se situace uklidni a uz vas to „male mimino“ nebude tolik vyzadovat. Pak je mozne, ze chlap prijde sam s pranim, ze by si to chtel zopakovat jeste jednou ![]()
Máme stejně staré děti a můj taky druhé nechce…Nepřemlouvám ho, ale při sebemenší příležitosti mu dokazuju, že jsem skvělá máma a že zvládnu v poho i další dítě. Zatím tedy sám od sebe přestal používat kondom(HA neberu),nekomentovala jsem to, ale stále praktikujeme přerušovanou soulož no a já jen doufám, že mu to jednou ujede ![]()
Máš čas, jsi mladá. Je hezké věnovat se jednomu dítěti pořádně a třeba za pět šest let dalšímu. Dvě, tři malé děti za sebou nechápu. To bych nikdy nechtěla.
Mezitím samozřejmě chodit do práce. To považuji za velmi důležité.
@dendule4 píše:
Máme stejně staré děti a můj taky druhé nechce…Nepřemlouvám ho, ale při sebemenší příležitosti mu dokazuju, že jsem skvělá máma a že zvládnu v poho i další dítě. Zatím tedy sám od sebe přestal používat kondom(HA neberu),nekomentovala jsem to, ale stále praktikujeme přerušovanou soulož no a já jen doufám, že mu to jednou ujede
Můžu Ti říct, že čím víc chlap dítě nechce, tím je metoda přerušovaného styku bezpečnější. Máme 4 děti, kondomy a HA jsme nepoužívali a nyní nepoužíváme taky a těhotná už tedy nejsem, protože 5. dítě fakt nechce. Dává si majzla velkýho. ![]()
@Zabatko píše:
Můžu Ti říct, že čím víc chlap dítě nechce, tím je metoda přerušovaného styku bezpečnější. Máme 4 děti, kondomy a HA jsme nepoužívali a nyní nepoužíváme taky a těhotná už tedy nejsem, protože 5. dítě fakt nechce. Dává si majzla velkýho.
No tak stále je to méně spolehlivé jak kondom ![]()
@Kobliha51 píše:
Máš čas, jsi mladá. Je hezké věnovat se jednomu dítěti pořádně a třeba za pět šest let dalšímu. Dvě, tři malé děti za sebou nechápu. To bych nikdy nechtěla.
Mezitím samozřejmě chodit do práce. To považuji za velmi důležité.
pravdu díš ![]()
@prazacka píše:
Ahoj, ráda bych se zeptala na Váš názor a případně na radu. Máme 2,5 letého syna a já toužím po druhém miminku. Manžel ale zatím nechce, důvodů je více. Jednak jsem měla zdravotní komplikace v prvním těhotenství (psychické problémy) a jednak manžel si prý teď chce užívat, cestovat, sportovat atd. a prostě druhé dítě chce nejdřív za 3 roky:-(Já se vrátila do práce a malý chodí do jeslí. Nechci manžela do ničeho nutit, vím, že by asi nebyl šťastný, kdybych ho přemluvila a on by to tak necítil. nerada bych způsobila nějaké problémy v našem dobře fungující vztahu (trvá už 10 let:-)
Díky!
Když Jeden nechce a druhý chce, tak to je jasná volba, že dítě zatím fakt nebude.Chce to kompromis.
Moc díky za reakce, všechny jsou rozumné:-)Nikdy bych podraz ve smyslu vysazení antikoncepce neudělala. jen bych ráda, aby druhé miminko opravdu bylo, aby to nebylo pořád za 3 roky, pak zase za 3 atd…
Já bych tomu nechala volný průběh. Netlačila bych. Zkus si najít nějaký koníček, který by tě zaměstnal, aby jsi pořád nemusela myslet na miminko. Třeba bude za chvíli všechno jinak
My máme šestiletou dcerku a o druhé se snažíme až teď ![]()
Xlenik: děkuju za reakci, gratuluji ke //:-) Můžu se zeptat, proč jste chtěli druhé dítě s větším odstupem? Musím si na tom najít něco pozitivního, v okolí mají všichni známí rozdíl 1-3 roky.