Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky ženy snažilky…musím si to holt přiznat. Právě mi doznívá ms která přišla se spožděním 5 dnů…předtím však bylo na testu + 1-2 týdny, po následném krvácení, návštěvě doktora a krevním testu a dnes s odvahou googlu jsem si sama připustila že se na 99 % jednalo o biochemické těhu.
Ale co těd jak pokračovat dál…? Někdo říká že je pohnojeno a že to tento měsíc půjde samo. Měřím bt a testovala jsem ovulku. A od 20dne cyklu na 5 dní mám Utrogestan.
Mám znovu navštívít dr.? Raději pro jistotu na kontrolu? Můžeme se snažit hned a nebo raději počkat? Jsou nějaké vitamínky? Co třeba kyselina listová pomůže?
Je tu některá co měla to samé? děkuji všem ![]()
Já osobně bych k doktorovi nešla. Maximálně může udělat utz a zjistit folikuly, ovulaci, ale měříš teplotu…
Na nic bych nečekala.
@Izzz právě že jsem objednaná těsně před ovulkou…mám strach jestli se to dobře vyčistilo a všechno odešlo aby to nedělalo nějakou neplechu…
Myslíš že se tedy můžem snažit v pohodě dál?
Měla jsem to podobně jako ty, také vlastně „jen“ spožděná menstruace, netestovat, tak vím prd.
A k doktorce jsem nakonec nešla. Otěhotněla jsem znovu dva cykly na to ![]()
@Teerosek pokud bylo zpoždění 5 dní, pak přišla ms v normální běžný podobě, nic tě nebolí…tak bych to u dr. neřešila. Ale já jsem už zocelená
Pokud máš jakýkoli pochybnosti, tak si na kontrolu zajdi. Snažte se klidně dál. ![]()
V takhle nízkém týdnu bych se nějakého nedovyčistění nebála.
@Mar__tanka1983 @Izzz díky…tak to nebudu řešit a snad je tedy opravdu nahnojeno a tento měsíc to výjde…a můžu zobat listovku?
Taky jsem měla biochemické. 7dní po vynechání přišla MS. Nikam jsem nechodila, brala jsem to prostě jako MS
zadařilo se až po půl roce
Taky jsem to měla, zpoždění ms asi 7 dní, test byl pozitivní, pak ne. K dr jsem nešla. Šla bych v případě nenormálního krvácení, bolestí a tak. Asi je ale správný mu zavolat a zeptat se. Další měsíc jsem dle teploty asi neměla ovulaci a další jsem úspěšně otěhotněla. Listovku můžeš.
Jasně že můžeš zobat listovku, dokonce se to doporučuje, proč bys nemohla?
Já tehdá jedla i nějaké vitamíny pro ženy ![]()
Kyselinu listovou si kup je dobrá když se plánuje těhotenství a i po celé těhotenství. Já měla biochemické kle tak 5-6 týden samo to vše odešlo bez problémů. po druhém cyklu se mi podařilo otěhotnět opět a vše ok.
Myslím že nemusíš k doktorovi, ono spousta to tak zažila aniž by se testovali a brali to jenom spožděni.
Ja mela biochemicke tehotenstvi 3×. Memusis cekat s dalsim snazenim. Kdyz budes u dr., kdyz uz jsi stejne obednana, tak se mu o tom zmin, ze jsi mela positivni tehotensky test a ze menstruace prisla se spozdenim, on si te aspon zkontroluje a budes mit klid. Ja mela biochemko 3× a pokazde se potom podarilo druhy mesic. Ale u me to byl trosku jiny pripad. Po testech mi zjistili spatnou funkci stitne zlazy, zacala jsem na ni brat prasky a jeste ten mesic se zadarilo a ja mam zdraveho syna.
Ale to nebude tvuj pripad. Biochemka a dokonce i jedno zamlkle tehotenstvi je uplno normalni.
A listovku ber urcite, sniziju riziko vyskytu genetickych mutaci bunek…
Ahoj, taky jsem jedno biochemické těhotenství absolvovala. Bylo to hned při prvním pokusu o otěhotnění. Hned následující cyklus se zadařilo ![]()
Pila jsem kontryhelový čaj.
@Janinani když já mám s toho kontryhelu strach v jiných diskuzích píšou že oddaluje ovulaci…