Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, je tu někdo, kdo se snaží o další mimi a je vám více než 37?
Já jsem v 37 počala své první. Ted jsem v 6. měsíci. Jak dlouho už na tom pracujete?
@1sun ahoj
no já zatím snažilka nejsem, ale hooodně o tom přemýšlím a s manžou o tom mluvíme
doma máme teď 15 měs. kluka a skoro 12-ti letou slečnu ![]()
Ahoj
mě bude za pár dní 38. Mám z prvního manželství dcery 17 a 16 a přítel prcka 9. Chceme společný, snažíme se od ledna. Hned v únoru pozitivní tt ale odešlo to s ms, bylo to biochemické těhu. Hodně sem to obrečela. Ale řekli jsme si, že to zkusíme do konce léta a když to nevyjde, tak to vzdáme. Jenže já se na to strašně upnula a toho prcka strašně moc chci. Jak dlouho jste se snažili vy?
@Kikinka.maminka ahoj
teda takovýho prcka máte doma. Jestli nám to nevyjde, tak to těžce ponesu. Holky jsem si neužila, tedy myslím jako s chlapem, ten na to moc nebyl a tak sem byla na vše sama. Teď mám 1,5 roku skvělýho přítele a vím, že by to bylo úžasný. Vždy jsem chtěla třetí, holky jsme měla za sebou v 21 a tak teď bych si to vychutnala se vším všudy… a uvažujete, že do toho půjdete??
S dovolením budu sledovat.
Je mi zatím teda o 5 let méně, děti mám ještě malé (školkové), ale o třetím uvažujeme s přítelem, do budoucna. On má jedno 10leté, moc si ho neužil v klasické rodině, tak by chtěl ještě jedno, pokud by to šlo. Blbý je, že mám teď po rodičovské a ještě spolu ani nebydlíme, plánujeme to za rok. Mám teď náročné období. Takže úvaha o společném mimi bude reálná až za pár let, kolem 35 nejdříve. Osobně sleduju jak se mi mění představy. Kdysi jsem chtěla dvě děti do 30 (a to jsme si splnila) a pak už nic. Jak se mi přehoupla 30, tak jsem to posunula do 35 a teď do 38
Ale dál už asi nepůjdu, pokud se nezadaří do 37 tak už nebude nic. Ve 40 bych chtěla mít už samostatnější dítko, ne otěhotnět. Už mi to přijde dost pozdě.
Všem kdo si přejí dítko v tomto věku přeju, aby se to splnilo ![]()
@1sun máš pravdu, že teď je to trošku jiné, nejsem tak ze všeho vystresovaná a malý je úplný pohodář
víc si to i užívám
a teda otěhotněla jsem plánovaně a celkem rychle… Teď mi je čerstvě 37 ![]()
Ahoj holky, preju, at to jde, vek je jenom cislo! Ja jsem mela prvni v 35 a byla jsem kratce snazilka ve 37, no, zadarilo se do tri mesicu
. Zacatkem cervna rodim. A nevim, jestli jeste nedame pak treti
.
@1sun píše:
@Kikinka.maminka ahojteda takovýho prcka máte doma. Jestli nám to nevyjde, tak to těžce ponesu. Holky jsem si neužila, tedy myslím jako s chlapem, ten na to moc nebyl a tak sem byla na vše sama. Teď mám 1,5 roku skvělýho přítele a vím, že by to bylo úžasný. Vždy jsem chtěla třetí, holky jsme měla za sebou v 21 a tak teď bych si to vychutnala se vším všudy… a uvažujete, že do toho půjdete??
Jasně upnula ses na to, ale myslim, ze stres, znas to, je tvuj nepritel. Takze kliiiid. Ne do leta, ale v klidu, třeba do konce roku. Ja vim, budes na to myslet, ale zkus méně na to myslet. ![]()
Ja mam dite petimesicni, kdyz se narodil bylo mi 39.
a je naše prvni.
Nevzdavej to.
![]()
Děkuji moc holky
dělali jste ovu testy nebo jste to nechali na náhodě?
@AnnaF jeee to je krásně, to vám to šlo rychle. Porod máš za chvilku tak držím palce. Víte zda to budete mít holčičku nebo chlapečka?
@andelka83 já si taky říkala, že bych chtěla otěhotnět max do 39, ale kdysi byl strop 35
jenže člověk míní, život mění. Před dvěma lety jsem už s žádným dalším dítkem nepočítala. A teď bych moc chtěla. nemyslím si, že je to až tak moc o věku jako o tom, zda se na to člověk cítí.
@Bobiše děkuji
když ono to moc nejde nemyslet na to, tak moc si to přeju a nemám v hlavě nic jiného ![]()
@1sun no, uvidíme jak to bude. Aktuálně třeba necítím rozdíl co se fyzična týče v 27 (když se mi narodilo první dítko) a v 32. Ale mám pocit, i co vidím kolem, kdo má dítko později, že od té 30 do 40/42 se to mění rychleji.
Před časem jsem taky myslela, že už další dítě ne. že jsem si to odbyla a další nebudu chtít. No a jak mi odrostlo batole (mladší měl teď 3 roky) tak mi to vrtá hlavou. Asi to nebudu až tak hrotit (jako kdyby šlo třeba o první, nebo kdybysme oba byli bezdětní), když to půjde půjde a když ne tak ne (a nejen fyzicky, ale třeba i finančně).
Bohužel opravdu přílišné lpění a chtění může být na škodu.
@1sun : Ja jsem taky nemela v hlave nic moc jineho, druhy jsem hrozne chtela, a proto urcite taky slo hned. Mame holku a budeme mit kluka. Nevzdavej to, i kdyz se nezadari do konce leta, vek je jen cislo, zalezi na celkovym zdravotnim stavu a jak se o sebe clovek cely zivot staral, ja jsem mela obe tehotenstvi uplne v pohode. Hodne stesti!