Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ruzovasrnka tak já se nejvíc těším na to těhotenství a ty první roky ![]()
@chci_miminko vím, že největší nepřítel je to, že na to člověk myslí a je ve stresu. Pokusím se to s přicházejícím jarem taky hodit za hlavu. Zas začnu běhat, kolo, brusle a uvidíme. Samozřejmě, že vzhledem k věku, kdy nemám na snažení pět let ale tak půl roku to budu řešit pořád, ale doufám, že o trochu míň.
Ahoj holky sice nesplnuji hranici 37 ale 35 už je mezi dveřma a ráda se pridám.
Mám skvělou dceru 8 let z prvního manželství a našla jsem i toho nej partnera který miluje nadevše mě i moji dceru. Dcera hrozně touží po sourozenci a my samo po společném miminku. Zatím se snažíme 8 měsíců bez úspěchu, ted me čeká hormonální profil a pak jedem dál poslední štace je IVF, tak uvidíme v které štaci se na 9 měsíců zastavíme
@Michy35 ahoj
držím palce ať to brzy vyjde. My to necháváme buď a nebo. Nebudeme vzhledem k věku a k tomu, že tři děti máme řešit přes doktory. Já bych si max nechala udělat ten hormonální profil, to mi i sestřička nabídla. To je jen o odběru krve, je to tak? A přítel děti má?
@1sun já to vidím podobně. Když už, chtěla bych aby se to povedlo samo, maximálně mám zkušenosti s měřením BT a nějakýma bylinkama. Jasně, kdybych neměla žádné dítě, tak obrátím vesmír vzhůru nohama, ale takhle ne. Popravdě bych se i bála účinků. Vidím co stimulace dělá s 31 letou kamarádkou. V tom vyšším věku bych se bála o zdraví.
@Michy35 přeju ať vám pomohou a miminko se brzo zadaří. Hormonální profil se dělá před sledováním průběhu cyklu nebo až potom?
@andelka83 máš zkušenosti s nějakýma konkrétníma bylinkama? já užívám jen kyselinu listovou a definitivně jsem se rozhodla, že nebudu kupovat ovu testy, nic, prostě tomu nechám volný průběh i když z hlavy to asi nedostanu.
@1sun tak já jsem BT měřila jako antikoncepci, takže mě to nestresovalo, naopak, bavilo. Ale je fakt, že jsem opravdové snažení nikdy nezažila, povedlo se vždycky napoprvé, kdy jsme měli sex v plodných dnech. Ale po vysazení HA mi to blblo, takže jsem zkoušela Femigard a tinkturu z drmku obecného (přírodní progesteron, měla jsem dost pozdě ovulaci, tohle tomu pomohlo, abych měla rozumnou délku cyklu). Dneska už jsou i další preparáty, Jeřáb ptačí, Gynex apod.
On na to člověk myslí pořád, tomu se nedá asi ubránit, ale asi je potřeba aby to člověka neovlivňovalo až moc. Přece jen, sex má být z touhy, z lásky, kdykoliv. Ne v určené dny. I když i to je dobré vědět. Na druhou stranu při frekvenci 2-3× týdně ovulaci a plodné dny nejde prošvihnout. Spíš záleží zda probíhá ovulace, zda je plodný hlen, zda je dost dlouhá luteální fáze apod.
@andelka83 tak frekvenci 3× týdně splňujeme. Ob den až dva, tak si říkám, že snad se musíme trefit. Ale jinak já ovu na sobě vážně nepoznám
Navíc jsem 13 let brala HA a vysadila jsem 09/2014. Od 01/2015 zkoušíme. Ale tak si říkám, že když jsem prodělala to biochemické teď v únoru, tak snad ovu mám, v únoru jsem dělala ovu testy a vyšel mi 10DC při délce cyklu 23. Jen teď se mi to prodloužilo na cca 29. Myslíš, že bych ten ovu test měla tento cyklus zkusit jen abych věděla? Zas jsem ale četla diskuze, že holkám nevyšel úplně pozitivní a stejně otěhotněly… já už nevím
BT jsem nikdy neměřila, tak moc nevím, jak na to a hlavně abych z toho něco vyčetla, musela bych asi měřit delší dobu
Zkusila bych i nějaký bylinky ale musím načíst jaké, vůbec nevím ![]()
@andelka83 hledám hledám ale nějak se v tom ztácím, hodně bylinek se má brát do ovu ale já ji nepoznám, nevím, kdy ji mám
uritě koupím kyselinu listovou, tu beru už třetí měsíc asi Femibion a pak nevím, nějaký bylinkový čaj s kontryhelem, koukala jsem na naše bylinkářství, docela mě překvapil čaj mého znamení
http://www.gresik.cz/…uhu/byk.html a možná ten drmek, ale zas abych to nepřekombinovala ![]()
Někde tady na diskuzích jsem našla:
Kontryhelový bylinkový čaj na otěhotnění
Příprava : 10g kontryhelu, 10g světlíku lékařského, 10g třezalky, 10g mateřídoušky, 10g yzopu, 10g řebříčku, 10g tužebníku jilmového a 5g heřmánku. 1 polévkovou lžíci této bylinkové směsi zalijeme 1/4 vařící vody, necháme 20 minut louhovat a poté scedíme. Pijeme prvních 7 dní po menstruaci 2× denně (nalačno ráno a večer) a zbylé dny 1× denně ráno nalačno. Během menstruace čaj nepijte. Doporučuji užívat minimálně 3 menstruační cy¬kly.
@1sun tak u 23 dnoveho cyklu je ovu kolem 10 DC standard. Lutealni fáze bývá 9-15 dni, což máš. U toho 29 tedy byla ovulka asi 16 DC zhruba.
Osobně jsem ovulacni testy nezkousela, ani jsem ovulku nepoznala, jen plodný hlen jsem zachytila a pak mi ji potvrdila bazální teplota.
@andelka83 po vysazení HA jsem měla cykly 28 dní. Pak leden únor 23, ZT tak to sem to dostala dýl, cyklus 29 a teď v normálním cyklu 30. Tak nevím, je možné, že mi to rozhodilo to biochemické. Asi si koupím jen čaj s kontryhelem a tu listovku a budu čekat a doufat. Moc ti děkuji za pomoc
![]()