Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Silwinka87 my spolu trávíme obecný čas když ho máme, jak s dětmi tak se sebou, jezdíme na výlety ona s mými dětmi, já s jejími. Kdybych chtěl pouze sex, rozhodně bych si to takto nekomplikoval.
@jasperka2 já jsem jí pomotal hlavu, byl jsem ten kdo jí vlastně sbalil v hloupé době kdy ona odcházela od alkoholika, je hodná a nic po mě nikdy sama nechtěla, jen mě požádala pokud spolu budeme chodit, protože věděla, že jsem stavěl dům, zda bych jí pomohl s opravou bytu protože mám znalosti. Já vydělávám dostatečně, ale mám vysokou spotřebu, protože mám dvě děti co mají náročné a drahé kroužky, sám platím nájem a celou domácnost. Takže ani tak nejsem ideální model na to abych se stal kasičkou a pokud někdy něco koupím, ona jde a koupi mi do mé domácnosti něco co vidí, že chybí zase mě.
@Maddie764 ano o tom jsme hovořili, ale na to už je pozdě a asi by po roce vztahu nebo ještě dříve nikdo neriskoval jít do společného tak brzo. S tím, že by neměl možnost couvnout nebo se vrátit zpět. Proto to nyní “zkoušíme”, když já nemám holky. Ono to tam bude moc hezké až se to dodělá, krásná zahrada v centru města kde je úžasný klid, atd. Jen já ve svém věku znám jak pak dopadají tyhle sestěhované vztahy, je tam její bratr, otec má přítelkyni atd. Proto se mi logicky kroutí palce u nohou když si představím, že bych tam nalil velké peníze.
@Lucy75 jde o to, že až se to dodělá, bude to její, je to dům jejího otce.
Proč někde platit nesmyslný nájem když po rekonstrukci bude ve svém, tedy doufám samozřejmě, ale nemyslím si, že by k tomu nedošlo. Byt projde kolaudaci a potom z něho vznikne samostatná bytová jednotka kterou otec napíše na ní a sám si bude bydlet jak bylo, z velké části je to stejně přistavené nové. Sám vidím kolik promrhám peněz ve svém bytu na nájmu a nic mi tu nepatří, naopak její krok - pokud měla tu možnost beru jako logický a smysluplný.
Hele Alwine nezlob se, ale všechno si to hrozně lakuješ na růžovo a ještě si to zdůvodňuješ do bezvědomí. Připadáš mi jako naivní snílek a zachránce zatoulaných psů a cizích dětí. Moc mužně to nepůsobí, ba ani přesvědčivě. Dáváš všechna vajíčka do jednoho košíku a to se v životě nevyplácí. Co když Tě Tvá milá časem pustí k vodě? Co budeš dělat?
@k22 to je různé, nelze popsat náš příběh kompletně a komplexně, to bych vytvořil strašný sloh. Ale ti lidé kteří to mysleli s odpověďmi upřímně mi samozřejmě někteří dali různý uhel pohledu na naši situaci.
Proto jsem dospěl k názoru, že náš vztah rozhodně smysl má, je v něm mnoho co dnešní vztahy postrádají nebo nemají.
Jen je nyní zbytečné se hnát do společného bydlení v cizím domě a případně nyní uvažovat o investování do něčeho co není moje nebo naše,
možná tedy až se dokončí rekonstrukce stávajícího, proběhne kolaudace a pokud její otec přepíše novou bytovou jednotku na ní by se o tom dalo uvažovat, že se v budoucnu stanu spolumajitelem a potom můžu zhodnotit investici.
Nebo a to je ten nejlepší scénář, nechat to jak je, pomoci jim dokončit “jejich”, sám zůstat kde jsem.
Snížit kontakt tak abych se nedusil a měl svůj prostor. Pokud vztah bude pokračovat a bude pevný, rozhodnout se odejít odtamtud a já z nájmu, vzít si společnou hypotéku a postavit si důstojné bydlení, kde každý bude mít svůj vlastní kout, dostatek místa a pokojů a zkrátka alespoň nějak to co všichni potřebujeme.
Já s tímto modelem nemám problém, jen to co máme nyní je šílené ano, souhlasím. Já jsem jak vandrák a týden co týden se stěhuju, plácám se mezi dvěma domácnostmi, jsem vytížen jejími kluky, že si ani neprdnu protože nemám místo, to by se do tlaku dostal každý.
@884135 ale to se přece může stát každému, to bychom museli všichni žít o samotě, nezakládat rodiny, nekupovat nemovitosti atd. Však píšu, že v případě investice do jejího chci být samozřejmě veden jako podílník nebo spolumajitel, atd. Nerozdávám peníze kolemjdoucím. V případě společné hypotéky už je to jasné.
No co když se rozejdete? Paní smrdí korunou, je zadlužená, ty budeš bydlet v jejím prostoru, hypotéka na bytě, jak Tě vyplatí? Není schůdnější investovat do svého bez kompromisů a jen se příjemně stýkat v duchu já pán Ty pán? Pořád to na mě dělá dojem, že si stavíš vzdušné zámky a lakuješ vše růžovými barvami. Chceš se k ní za každou cenu přimknout, i majetkově. Už si mimochodem na Tebe udělala více času?
Chápu, že to nechcete riskovat, ale vypadá to, že oba máte vervu ve vztahu dál pokračovat. Kdybyste spojili domácnosti, šlo by vše markantně snáz. Nemusel byste pomáhat v jejím bytě (což je náročné a bere Vám čas), všichni by byli pohodlně na jednom místě - časem by třeba i Vaše holky mohly kluky občas pohlídat. Já bych v tom věku ocenila menší přilepšení (ať už finanční, tak třeba povolit něco, co jsem měla omezené apod). Nevím, jak přesně časově Vám to vychází, ale pokud paní pracuje z domova, tak třeba nemá pevně stanovenou pracovní dobu a měli byste třeba chvilku i přes den. Vím, že je to těžké, máme s manželem 3 děti, tak si to dokážu představit. Čas ale uteče jako voda, se ani nenadějete a společného času budete mít víc a víc. Když jedete třeba na výlet, tak si neužíváte společné chvilky? Když si třeba kluci hrají na hřišti atd..
@Rosebery ona žádné nemá, ale zaplatila je úvěrem tenkrát po svém ex, splácí úvěr. Nikde nic nedluží, je to slušná ženská, bohužel se snažila do poslední chvíle držet její manželství i za cenu toho, že za něho platila průšvihy.
@Alwin píše: Více
Omlouvám se. Byla jsem si jistá, že jsi nekdo jiný, kdo tady už psal diskuze v minulosti. Ale pak jsem si víc početla a nesouhlasí to. Tak můj příspěvek ber za velký omyl a přeju hodně štěstí.
@Alwin píše: Více
Tak ty ses blazen jít dobrovolně do tohodle
ona má hodně malé děti, které nemají fungujícího otce, čas pro sebe nebudete mít ještě hodně dlouho
proč jdeš do vztahu se ženskou se dvěma malýma dětma…jak velký má ten byt, že se tam. nevejdes? není lepší si najít práci na plný úvazek a jít společně do velkého pronájmu, když už teda…fakt chceš vychovávat další dvě cizí děti, místo aby si si užíval klídek? vychoval si své děti, není lepší si trochu užívat klídek? jak ješte můžeš takhle na ni viset, když spolu vlastně ani nejste…ještě dlouho bude řešit jen děti, to fakt chceš?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat