Má tento vztah šanci na přežití?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
522
27.9.25 02:31

Lze přežít?

Milujeme se, ani to není vše. Jsme sehraní a uvědomělí, ale.

Já byt, dvě děti ve střídavé péči, turnusové směny - náročná fyzická práce od časných ranních hodin (2 ráno).

Ona, dvě děti výhradně ve své péči (ex alkoholik) ona děti 3 a 5 já 12 a 14. Ona svůj byt v domě otce, rozdělené bytové jednotky. Ona práci od 9 do 15h, pak honem pro děti do školky.

Náš vztah je převážně provozní, u mě není dostatečné zázemí pro nás všechny a u ní také ne.

Když já nemám děti jsem u nich, ale nemám tam nic svého, její kluci i když jsou fajn, nejsou moji a tak mám někdy u skrze jejich upřímnou důvěru si ze mě udělat náhradního otce problém se neudusit sám v sobě když nemám čas si ani vydechnout. Z druhé strany mě mučí když jsem u sebe doma a nejsem s ní, což je paradox.

Bohužel ona nemá možnost hlídání, momentálně to je tak, že den pro sebe máme tak jednou za měsíc.

Mě to trápí, někdo by mohl namítnout, věděl jsi do čeho jdeš, ne nevěděl.
Byli tenkrát v rozvodovém řízení ( ne kvůli mě) a říkal jsem si, že on to přece tak nenechá a dá se dokupy aby si syny bral, bohužel se to nestalo.

Ona padá večer únavou, já jsem v roli náhradního otce a pomocníka při rekonstrukci jejího bytu, jsem ochotný obětovat hodně, stojí mi za to.

Bohužel to trvá už rok a ve mě to někdy už bouchne, že se musím sebrat a odjet k době do bytu aby mi nepraskla cévka neb jsem jen člověk.

Kolik spolu dnes lze v dnešní době a takovém vztahu mít času pro sebe aby byl vztah udržitelný a přežil? Aby nebyl provozní okolo dětí které ona má stále. Má takový vztah vůbec naději na to, že vydrží? Ano ptám se na těch internetech protože mě to trápí a sám si nedokážu pomoct.

Ujal jsem se jich více méně, ale potřebuju taky potravu pro sebe, je to strašně těžké. Je mi jasné, že vztah za takových podmínek asi nepřežije, ale kolik bych si mohl nárokovat času? Je sobecké jeden den v týdnu?

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
40384
27.9.25 04:04
@Alwin píše: Více

Máš samaritánský syndrom nebo proč tohle děláš?

Jste spolu rok, Ty ses musel naprosto přizpůsobit chodu jejich domácnosti a režimu, čas na sebe máte jednou za měsíc, jinak hlídáš děti a pomáháš s rekonstrukcí jejího bydlení.

Co k tomu dodat, málokdo by do toho šel, nevidím tam plusy pro Tebe, možná pocit, že jsi užitečný a pomáháš jim?
Doufám, že do cizí rekonstrukce nedáváš peníze, i když opět, je to Tvůj život a jestli se chceš takto realizovat, proč ne. :nevim:

Na Tvém místě bych si našla někoho, kdo by měl na mě víc času, chtěla bych jen randit, jezdit na výlety, nepovažuju za nutné skočit hned do „rodinného“ života s dětmi, sám píšeš, že vztah je „provozní“… :nevim:

Uvidíš, jak Tě to bude dlouho bavit, zřejmě to skončí, až ještě trochu klesnou „zamilované“ hormony a přejde to „milujeme se“, jak píšeš… 8)

• načítám...
1319
27.9.25 04:10

Není sobecké chtít den v týdnu, ovšem ne za předpokladu, že má 2 malé děti :nevim: věřím, že je to těžké, ale ty už máš své děti velké, rozumné. Máš svůj klid, který ti u ní chybí. Ale budeš si muset rozmyslet, co chceš víc. K ní opatří ty děti, takže tam to bude samozřejmě náročné. Buď ti za to stojí, abys to přečkal, než děti vyrostou (a pomohl jí) nebo to neustojíš. Ovšem myslím, že ty už to nedáváš teď, a to jí s dětmi ještě náročné věci čekají. Zkus nad tím popřemýšlet, jestli to zvládneš. Nejen kvůli ní, ale i kvůli těm malým dětem. Nemyslím si, že bys je dával (což je samozřejmě v pořádku).

• načítám...
3368
27.9.25 04:40

Jak intenzivně a hodně ses staral ty o své děti v době, co jim bylo 3 a 5?
Co vše bylo na matce tvých dětí tehdy?
Od kdy máte střídavou péči?

Nebudu soudit vztah jako takový, do toho nevidím.

Ale děti 3 a 5 jsou prostě malé, nesamostatné, tipovala bych, že i ty tvé byly v onom věku více na krku matky a více závislé. To je prostě realita, nic víc, nic míň, ne vina té ženy. Její chyba byla volba otce dětí… že je nekompetentní a nestará se.

• Hledala bych cestu, jak třeba najít to hlídání, abyste ten čas na sebe měli - v dnešní době se hlídání dá zaplatit.
  • Domluvit se s nějakou kamarádkou, že by děti pohlídala
  • Eventuálně třeba varianta, vzít si jednou za čas volno a udělat si čas pro sebe.
  • Zkusit zainteresovat prarodiče kluků
  • načítám...
Elielieliii
27.9.25 05:32

Přežít určitě, ale ŽÍT bych to nenazvala…

• Upravit
3909
27.9.25 06:07

Záleží jen na vás dvou, nikdo nežije tvůj život, vžydcky když čtu první větu, která začíná stejně: milujeme se, máme se rádi, všechno je super a dál je vysvětlování jak to máme se rádi, vůbec nefunguje. Žij abys byl šťastný, nauč se překonávat překážky, poslouchej své tělo, které ti dává jasnou odpověď. Život máš jen jeden, žádný reparát se nekoná.

• načítám...
35568
27.9.25 07:15

A kde ten jeden den v týdnu má vzít když nemá hlídání? My s manželem na sebe taky nemáme pravidelně den pro sebe a to spolu žijeme a hlídání máme. Máme malý děti :nevim:

• načítám...
33299
27.9.25 07:21
@Alwin píše: Více

Její děti jsou ještě malé, nemá hlídání, otec si je nebere. Ty máš své děti ve střídavce, takže máš i dny jen pro sebe. To ona nemůže. Není sobecké chtít jeden den v týdnu jen pro vás dva, ale napadá tě jak to udělat?

• načítám...
10134
27.9.25 07:40

Co třeba si vzít den volna v týdnu, když jsou děti ve školce? Nebo se postarat o děti a dát den volna jí ( ale úplně mimo domov) další variantou je vzít si na pár hodin chůvu pokud vám to finance dovolují a děti by to daly. Co dědeček, nepostaral se občas? Aby jste mohli do kina a na večeři/ procházku?

• načítám...
589
27.9.25 07:47

To by mě zajímalo, proč ses rozvedl s první ženou. Přišel si domů a vadilo ti, že si nemůžeš vydechnout?

Jasně, nemáš za povinnost dělat otce cizím dětem, ale je jim 3 a 5, samozřejmě, že když nemají vlastního otce poblíž, nalepí se na tebe. A spoléhat, že je matka dá do střídačky s opilcem? To byla hodně naivní představa. Viděl si to celé špatně. To je prostě život slepených rodin. Bohužel.

Úprava: teď to po sobě čtu a vypadá to jako útok na zakladatele. To jsem nechtěla: chtěla jsem jen vystihnout, ze prožíváš úplně standardní život s rozvedenou matkou s malými dětmi a to, ze sis to ze začátku maloval jinak, byla prostě naivní chyba - a úplně nejvíc naivní byla představa o vydechnutí. Jen snad, pokud to není spíš tvůj zažitý styl, než naivní predstava

• načítám...
2069
27.9.25 08:08

Z toho tveho popisu to vypada, ze ty kmitas a delas vsechno. A je otazka, jestli te ona miluje nebo jen potrebuje na hlidani a praci na byte. Pohled druhe strany muze byt samozrejme jiny. Ale z toho tveho to tak pusobi.
Jak jste se vubec dali dohromady? To nechavala deti s otcem? Babicky nemaji? Co ten otec ze stejneho baraku?
Ona chodi do prace?
Tobe jde o traveni casu jenom s ni bez deti nebo o sex? Nevim, jestli z textu vyplyva, ze ho mate jen jednou mesicne, protoze je ona unavena.
Mluvili jste o tom?
Ja jsem chlapa, kdyz byly deti male ani nehledala, protoze jsem vedela, ze muj cas jen pro nej by byl tak tyden v roce a musel by to byt jo odolny jedinec, aby to ustal.

• načítám...
15116
27.9.25 08:09

@Alwin Zaplať hlídání a udělejte si čas jen sami dva pro sebe.. Nebo jí navštěvuj až večer, když už její děti spí.

• načítám...
4897
27.9.25 08:12

Ona padá večer únavou, já jsem v roli náhradního otce a pomocníka při rekonstrukci jejího bytu, jsem ochotný obětovat hodně, stojí mi za to…

Tak tohle je zoufalství kvůli sexu…

Nebylo by lepší si jednou za čas koupit nějakou teenku z vysoké školy na noc?

• načítám...
4897
27.9.25 08:15
@Mall126 píše: Více

Hele…on je spíš je nadržený 40 lety chlap, který si našel rozvedenou 28-30 letou milfku s tím, že mu dochází, že o takto mladší ženu nechce přijít. Ale to, že z něj má strejdu už nevidí. Logicky

• načítám...
4897
27.9.25 08:15
@Alušáček píše: Více

Proč by měl platit hlídání ženě, která už má 2 děti a tím pádem bude dole,,volnější"? Když může mít za stejnou cenu náctiletou?

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová