Má tento vztah šanci na přežití?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
921
27.9.25 10:59
@Justin Case píše: Více

To je tak nadherne zjednoduseny pohled a vsevypovidajici uvaha, ze jsem zacala premyslet nad tim, jaky asi je tvuj zivot.

• načítám...
Anonymní
27.9.25 11:09

Hele to je ale realita s malými dětmi bez hlidani. My jsme normálně s manželem spolu,.male tříleté jen jedno, a nemame žádný den pro sebe, zadny vecer pro sebe. Protoze naše dite je ještě nespavec, takze nehrozí nrjake plány až bude spát, je tak pozdě ze parametry spát taky protože ráno vstava brzy. Ale zas od těch tří bych řekla ze uz se to pak láme, dite bude ve skolce, školní deti pak uz jezdí treba na tábory a soustředění. Jestli myslíš, ze je to fakt ženská na zbytek života, tak tam bud co ti tvoje síly dovolí, mas kam odjet kdyz mas toho dost. Do budoucna bych zvazila tu změnu prace, tenhle režim bude dělat problem v každém vztahu.

• Upravit
2677
27.9.25 11:17
@Alwin píše: Více

A co kdyby jsi finančně nepomáhal? Nebyl chodící kasička? Vydržela by láska té paní? :think:

• načítám...
Silwinka87
27.9.25 11:29

No, podívej se. Spoustu lidí ti tady napíše, že taky nemají čas pro sebe, děti jsou malé atd.
Jenže u vás je to něco jiného. Kdybych byla v kůži tvé partnerky, vnímala bych tvou snahu, péči a sebeobětování pro nás tři, pro mé děti, které nejsou tvoje. Cítila bych se blbě, kdybych tě milovala, zkusila bych si nějaké to hlídání sehnat. Chtěla bych to udělat pro nás, aby vztah fungoval, i když je to těžké. Podle tvého popisu mi nepřijde, že by ta snaha byla oboustranná :nevim:.
Píšeš, že otec nefunguje, to se stává. Ale babičky, dědečkové…? Opravdu nemá kolem sebe nikoho, kdo by jí pomohl.
Jak to máte se vztahem? Je tam ještě láska? Já bych totiž asi v roli užitečného idiota být nechtěla ( promiň za drsná slova ). Ale tvůj příspěvek na mě tak působí.

• Upravit
6416
27.9.25 11:32

Jestli jsem to dobře pochopila, tak jde hlavně o nastavení hranic. To je těžké, ale ne nemožné. Až najdeš odvahu, řekni partnerce co cítíš, že máš rád ji a její kluky, ale potřebuješ jeden den odpočinek. Máš vlastní byt, tak buď v týdnu, kdy jsi normálně u ní, jeden celý den a noc u sebe doma a odpočiň si a dělej si co chceš. Na oplátku jí navrhni, že jí umožníš jedno odpoledne/večer, kdy si ona může odpočinout a ty pohlídáš její kluky, může jít cvičit, s kamarádkou na kafe, na kosmetiku, na masáž. Nevím, kdo hlídá v tom jednom dni za měsíc, kdy máte čas na sebe navzájem, ale není možné těch dnů mít víc?

• načítám...
522
27.9.25 11:33

@884135 vydržela, ona mi o své finanční situaci moc neříká, ale já si dokážu dát věci dohromady, když její ex neplatí výživné a ona pracuje hodně home office. Striktně odmítá, ale nezbývá jí nic moc jiného. Když mám já svoje děti jako dnes tak nám uvaří oběd atd, dělá co může. Poznal bych kdybych dělal pohodlného sponzora zase.

• načítám...
Silwinka87
27.9.25 11:36

Ty nemáš hledat to řešení sám, chápeš? Má to vadit taky tvé partnerce. To řešení musíte hledat spolu, sám to nezvládneš. Jak to má ona? Máte čas si o tom promluvit, ví ona jak se cítíš?

• Upravit
522
27.9.25 11:37

@Silwinka87 ona nemá na výběr, dva kluky nikdo hlídat nechce, jsou jak jaderný palivo. Nemůžeš je nechat pět minut o samotě venku okolo domu, jinak si rozbijí hlavu nebo zmachají vodou nebo vysvléknou do naha v chladnu (vše se stalo za poslední dobu :) babičce je 80 ta je nedá. Otec má přítelkyni která si ho uzurpuje pro sebe a tak je pod pantoflem s moc hlídat nemůže. Matku přítelkyně nemá, mladší bratr hlídat nechce, kluky nedává. Nějaké kamarádky atd se zrovna také nehlásí a když tak jednoho, což je jiné - jeden je pohoda, dva jsou smečka. Také jsem si to myslel ze začátku vztahu, ale realita je taková, že to fakt nejde.

• načítám...
522
27.9.25 11:38

@Silwinka87 ona to vnímá, ale nemůže s tím nic dělat, to je těžké no. Sem tam má v očích slzy a říká mi, že mě miluje, ale díky tomu co se děje se obává, že o mě přijde (právem).

• načítám...
522
27.9.25 11:40

@ZuzaM rád bych, ladíme to vše, horší je, že navíc předěláváme byt u ní a tak není vlastně prostor už vůbec žádný protože její otec přijde z práce a jde na stavbu a já taky. Nicméně tohle je model který by mohl fungovat, jen se pro něho musí najít prostor.

• načítám...
Silwinka87
27.9.25 11:43

Ach jo, to je fakt na prd. Co třeba placené hlídání? Zajít do kina, na večeři, k tobě do bytu, být chvíli spolu? Za peníze vám i ty rošťáky někdo pohlídá :lol:.
Máte to těžké, ale je víc než jasné, že když nedojde změna, tak vás to semele..

• Upravit
21208
27.9.25 11:44

Za 1 den měsíčně jenom s manželem o samotě bychom si celkem pískali. :think:

• načítám...
21208
27.9.25 11:45

Tak to je jak kdybys měl 2 práce, ne? takže máš 4 děti a 2 práce.
Já nevím, ale i kdyby všechny ty děti byly vaše společné, neměli byste čas jenom na sebe ne? 1 den měsíčně v tomto je luxus

• načítám...
522
27.9.25 11:46

@Silwinka87 uvažujeme, ale hlídačka musí kde s dětmi být a proto se musí nejprve dodělat byt. Pak možná, ona na to nemá, ale já bych ten luxus pro nás sem tam zaplatit asi mohl, co jsem koukal už v okolí tak si říkají od 2 stovek a více na hodinu, což sice není málo, ale jisté vykoupení by se z toho stát mohlo.

• načítám...
522
27.9.25 11:47

@PaníBovaryová ano, asi to nemá žádné jiné východisko, miluju člověka který mě nemůže i kdyby chtěl dát tolik prostoru kolik bych potřeboval. Buďto se s tím smířím a přijmu to nebo nás to rozdělí.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová