Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@ambruše už se blížíme, vidím to měsíc max dva, ale reálně dříve. Pak vznikne náš obývák, koupelna, kluci budou mít pokoj, takže nebudou spát s námi v ložnici v posteli vedle naší.
@Alwin píše: Více
No tak pak to všechno bylo de jednodušší. Musíte vydržet.
@ambruše naštěstí moje dcery jsou s nimi ok, jsou i seznámeny, samozřejmě opatrným dotazem, co by řekly na to, že bychom tam jednou všichni bydleli. Mladší (12) na pohodu, starší má těžkou pubertu a té je vše jedno momentálně 🤣 a já tam vlastně bydlím. Když nemám svoje holky jsem u nich a to v silně omezených podmínkách kdy nemáme obývák ani svoji koupelnu a zvládáme to, jen já jsem občas jak papiňák protože už je toho moc na mě. Vstávám ve dvě ráno jako podnikatel v zemědělství na farmu, řeším dva byty, do toho jeden v rekonstrukci, její a svoje děti (obě bandy vyžadují specifické podmínky protože je věkový rozdíl a pohlaví), a já nemám čas hodinu na nic u čeho bych vypustil páru. Ale dělám to pro ně a pro nás abychom měli před Vánoci kam postavit stromeček a aby měli důstojné bydlení. Beru to jako zkoušku také, málo kdo by tohle ustál a to ještě nevíte zde v diskusi co jsem si užil s jejím ex který mi vyhrožoval napadením s likvidací atd takřka 3/4 roku a policie krčila rameny, tak jsem ho jako chlap zbil, postavil se čelem zákonu, zaplatil 20 tisíc pokutu za jeho ošetření záchrankou protože si neplatí zdravotní pojištění a pokutu městu za přestupek proti občanskému soužití. Naštěstí to všichni na městě věděli co se zde děje měsíce i policisté, tak mi nikdo nenaložil trestný čin i když byl on rozbitý, výsledkem je klid, ale v dnešním právním státě těžce zaplacený. Devět z deseti chlapů by to vzdalo a ten desátý by byl gay. Já si za nimi stojím a jediná šance jak to skloubit je, že prostě pustím prachy do nemovitosti jejího otce kde až se dokončí nynější práce tak udělám mým holkám pokoj a budu doufat, že nám to vydrží protože mě to v 43 letech finančně zatíží, ale uleví se nám / mě od nájmu 17 tisíc co nyní platím.
Do budoucna to tedy vypadá, že ten dům bude nakonec její? Nemá žádné další sourozence? Pokud ano, tak bych to tak nějak směřovala i s holkama.
Ale mně přijde, že ty jsi myšlenkami někde úplně jinde než ona. Ty řešíš, přeomýšlíš nějaké věci a ona s tvýma holkama do budoucna nepočítá?
Náhodou si myslím, že tvoje holky jsou super, když ti nechají prostor oslavit výročí.
Mně prostě pořád z toho vychází divně ta ženská. Ví, kolik s tím máš starání, že tvoje holky ustoupily, ale klidně přijde v půlce dne s tím, že se otec asi blbě vyspal.
Sorry, ale mě ta tvoj přijde, že tě těžce využívá a až jí opravíš bydlení, tak tě kopne do pr.dele.
@Rosebery píše: Více
Mám velmi podobný pocit. Nic bych teď neinvestovala. Až se dokončí rekonstrukce, bude jí on moct normálně navstěvovat. Tak bych to nechala.
Každou investicí do cizího a cizích dětí okrádáš Ty svoje.Je to drsný co říkám, ale je to tak.
Ona to ví? Ví, co cítíš? Myslím, že by bylo fér jí to takhle upřímně říct. Že o ni moc stojíš, máš rád její děti, ale každý vztah potřebuje nějaký prostor. Jasně, děti odrostou, ale co ty roky do té doby, že.. Já bych jí to řekla a snažila se s ní vymyslet nějakou schůdnou cestu - den v týdnu s prarodiči, placené hlídání apod.
@Rosebery počítá, naopak aktivně řeší co a jak, jak by šlo upravit stávající atd. Jenomže původně jsme měli dělat vestavbu na větší části půdy, nakonec to její otec smetl ze stolu, že to tak nebude takže musíme to řešit jinak, ale on se na tom logicky finančně podílet nebude a ona která si půjčila na stávající rekonstrukci a která platí za ex exekuce a sotva vydělá na vše tohle už na to nemá peníze. Ano doufáme, že otec alespoň část nemovitosti nebo onu bytovou jednotku která tam vznikne potom převede na ní. Jenomže ona se ho bojí dnes evidentně zeptat zda můžeme společně strávit naše výročí když jí v týdnu slíbil hlídání a nebo zda to padá, je půl třetí a já který čekám doma a zařídil jsem pro to co jsem mohl stále nevím zda nám to bude umožněno 🙈 takže můj volný čas a sobotu řídí aktuální nálada jejího otce, ach jo, ale to už sem nepatří a nemá to co společného s původním tématem příspěvku.
Nějak ti nechci dávat brouka do hlavy. Jsi očividně hodný a schopný chlap. Ale opravdu je toto správná volba? Celá tahle situace? Ty máš ještě očividně růžové brýle, jste spolu TEPRVE rok a ty už přemýšlíš nad milionovou investicí, zatímco jí nestojíš ani za to, aby si řekla o hlídání, které si dopředu domluvila..
Omyl, svojí sobotu si řídíš ty a vliv na to má ona. Pokud ona ví, že je otec nespolehlivý a o vaš vztah jí jde, tak snad si na ten den výročí mohla zařídit hlídání jinak. Neříkej, že nemá žádnou kamarádku. Nebo jste si mohli jako dárek. dát čas spolu a složit se na chůvu.
@ambruše píše: Více
Vidím to stejně, on se může přetrhnout a z její strany nic.. Kdyby jí na tom záleželo, tak to si to zařídí..
@Silwinka87 to je těžké Silwi, ona se svým otcem tam žije a na jeho pomoci na stavbě je závislá, raději mu uhne z cesty, já to trochu chápu. Ona je křehká 45kg holka, nechce si dělat zle u něho, protože tuší, že já to nějak unesu, ale už jsme to nyní řešili po messengeru, že mě také mrzí když naši trochu času řídí nálady někoho jiného. Bohužel ona je potom jak fackovací panáček, má to z leva z prava, chápu - snažím se, ale mám také emoce a těšení se na ni atd. Snažím se vyhýbat výčitkám a uzurpování protože tím budu rozeštvávat jen nás dva, chápeš. Jednám i když mi to už někdy ujede diplomaticky.
@Silwinka87 píše: Více
Jsi tak akorát za hodnýho troubu s růžovýma brejlema na nose ![]()
Když jí tak moc chceš pomáhat, zvedni telefon, zavolej jejímu otci a popros ho o to hlídání znovu, vysvětli mu situaci. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat