Má tento vztah šanci na přežití?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
2907
28.9.25 20:10
@Pamaro píše: Více

zakladatel mi připadá jako onuce, sorry Alwine

• načítám...
522
28.9.25 20:11

@dudinecka ano samozřejmě, že takové mikrochvilky jsou, samozřejmě, že z nich žijeme a společný den je pro nás svátek. Proto se snažíme jak to jde vypadnout, ale nyní jsme uvázání na stavbě a tak je to vlastně hodně těžká zkouška která bude ještě tak měsíc maximálně dva v nejhorší variantě trvat, pak oni budou mít svoje důstojné podmínky, vznikne obývák, kuchyň, nebude se chodit vařit dolů k otci a tahat nádobí sem tam, mýt se tam atd. S malými kluky je tohle zoufalství.

Nicméně v tento moment se rekonstrukce ukončí a pro celou velkou rodinu tam místo nebude, budeme tedy prozatím každý ve svém a já si musím chránit i svůj prostor protože i když s nimi jsem rád, vše má svoje limity a ten s dvěma domácnostmi potom jsem já, do toho vstávám ve dvě ráno a mám puberťáky ve střídavce kterým se také musím věnovat a pak padám na hubu, je v zájmu všech abych byl ok, protože jenom tak mohu být ok pro všechny.

Děkuji za komentář.

• načítám...
1383
28.9.25 20:29

Jo tak bych to asi udělala.
Dokončit reko ( 2 měsíce) a užívat si se 2 domácnostmi. Nestěhovat se do jejího.

Místo toho zoufalého utíkání si dát čas pro sebe plánovitě ( u sebe doma). Jak to máte vůbec daleko? A to když máš holky tak se nevidíte? Nebo psal si že žena někdy vaří i pro holky…?

Využívat zatím hlidačku třeba 1× tyden vyzvedne ze školky.

Já mám chlapa co potřebuje hodně svůj prostor a s mými dětmi se seznamoval 2 roky než jsme spolu bydleli ( to jim bylo 8/6). Nejdřív výlety a vikendy. A to pak u mě v bytě byl třeba 1 den ze 7, další měsíc dva atd. To trvalo půl roku a stejně pořád měl svůj nájem kam občas zašel. Až po 3 letech jsme šli do jiného společného.

Ale zase není tak běžné že se ve slepované rodině všichni snesou. Takže když se mají rádi podle mě to má cenu.

Jak píšeš tak ty by sis pravděpodobně našel ženu stejně s dětmi ( možná teda staršími) nebo ještě hůř jel druhé kolo a měli jste další, pokud by děti neměla.
Jedině že by jsi si nabalil třeba 45+,

• načítám...
522
28.9.25 20:29

@Pamaro já vím, jenomže - je mi 43 let, na chemii už úplně nevěřím. Bohužel nebo bohudík, mám díky tomu co spolu prožíváme když už máme na sebe čas, konečně pocit, že jsem vedle někoho s kým mi to dává smysl, za svůj život jsem měl několik ženských, ale s ní zažívám vždy to co jsem si přál abych zažíval.

Proč jsem to musel najít v této konfiguraci zrovna, první ženská která mi rozumí a ve své podstatě mi často skoro čte myšlenky, že dělá to co já bych předpokládal, že udělá aniž bych jí musel někam postrkovat.

Je chytrá po tátovi co je povoláním vědec a má dobrou školu, holt jí to nevyšlo když její chlap začal po dvanácti letech manželství poslední čtyři roky chlastat a stáhlo ho to na dno a jí zůstali děti a díra v peněžence za kterou nemůže.

Chápu, že nejsem odpovědný za ničí chyby z minulosti a ona to moc dobře ví i to přede mnou řekla. Nehraju si na samaritána nebo zachránce, už jsem zde psal, kdyby mi za to nestála tak to nedělám.

Ano mohu si najít čtyřicítku co má děti 15+ a relativně si užívat, ale i ty děti budou generovat trable. Ženská bez dětí je bude chtít a to já nechci, ono mi toho moc nezbývá. Já vždy chtěl syna, mám dvě super dcery, ale kluci jsou indiáni, je to kolikrát strašná sranda, ale taky zátěž, která ještě dlouhé roky bude brát většinu času, vždy okolo bude toxický ex kterému jsem musel upravit fasádu aby nám dal pokoj protože policie i skrze jeho písemné výhrůžky smrtí vše klasifikovala půl roku jako přestupek.

Ona bude také splácet nyní 400 tisíc na opravu svého nového bytu/života a dalších 180 tisíc úvěr který si vzala aby za toho d3m3nta zaplatila exekuce. A jelikož on neplatí výživné jde z ruky do huby jak se říká.

Ano vím jak je vše těžké, jenomže kdybych necítil co cítím, tak se opakuju, to nedělám. Ona pomáhá mě a já jí, jsme strašně semknutý tým a stmelila nás taková kopa hnoje během jednoho roku, že to ladaskdo nezažije za půl života.

I kdyby to nedopadlo, nebudu investovat miliony ani statisíce, ale pomůžu jim aby se postavili na nohy, což je už blízko až žádnou důstojně během měsíce max dvou bydlet a pak se uvidí jak ustojíme zbytek, víc k tomu asi nyní ani na základě toho jak se v tom hrabu za pomoci dalších lidí nelze říct.

• načítám...
522
28.9.25 20:35

@LunaP ano a moc děkuji tohle si přečtu vícekrát a asi i uložím, to je totiž nejreálnější model co zde kdo v diskuzi napsal, zakládající se na realitě, protože víte jak se cítím.

Asi zbytečně tlačíme na pilu a já se také cítím dost možná trochu jako Váš chlap, ale na druhou stranu nemám problém s kluky udělat pořádnou show na celé odpoledne kdy oni odpadnou a já taky a všichni jsme opravdu šťastni, ale také jsou chvíle kdy potřebuju být jen já a “cizí”, děti mě ruší.

Evidentně to znáte a stejně spolu jste protože ten druhý Vám za to stojí a Vy víte proč. To samé vím i já, jen je to tak komplikované, že to vyžaduje opravdu velkou trpělivost, plánování a hlavně aktivní přístup obou.

• načítám...
479
28.9.25 20:36

S takhle malými dětmi to na vztah úplně není, rodič je ukován k nim, nemůže se hnout bez pečlivého plánování, s dětmi u nohy se ten vztah taky vybudovat nedá. Řešení nemám. Neznám ho, neumím si představit ani to, jak v jakémkoli dospělém věku vytvořit vztah, ve kterém spolu dva nesdílejí domácnost, radosti ani starosti, vztah, ve kterém před konflikty neutíkají do svých domovů, ale musí je aktivně řešit, protože tahle schopnost společně vyřešit problém, nedělat, že není a nenechávat ho hnít, až shnije i ta láska, je to, co dělá vztah vztahem.

• načítám...
1383
28.9.25 21:05

@Alwin
No my jsme to měli asi mnohem lehčí i když máme zase jiné velké problémy.

Manžel byl také alkoholik ale ničil nás spíš postupně, takže já to vydržela dýl ( dokud děti nebyly větší). On si je ale bere 1× 14 dní a nechová se jak blb.

Ale já jsem třeba hodně dala na to že dětem se partner líbil ( znaly ho dřív než já z tábora). To bylo pro mne velmi důležité. A zato že je „přežívá“ má velký respekt. Ono mít dva nevlastní skoropuberťáky taky není med. A ten čas pro sebe potřebuje extrémně. Takže pokud chceš chvilku se nedivím.

Ale chápu i tu potřebu pomáhat si, protože když člověk má druhého opravdu rád, chce aby se měl dobře.
Můj partner bydlel u mne zadarmo a pak mi zas pomohl zaplatil rekonstrukci bytu. Díky mému bytu si mohl vzít hypotéku a jsme tam kde jsme…a mému ex taky dlužím a jsem vědkyně. A rozumíme si s chlapem hlavně intelektuálně :wink:

• načítám...
20830
28.9.25 21:09

@884135
Dobrý večer,

nevidím absolutně důvod, proč se takto do zakladatele této diskuze navážet. Berte to jako první upozornění před blokací. Diskutovat a komentovat se dá i bez rýpání.

Děkuji za pochopení a za dodržování pravidel.

Eliška

• načítám...
522
28.9.25 21:30

@LunaP ano 🙏 a o tom to je, ta hlava, kdyby mě nebrala tak ta její hlava, první žena co mi paměť sahá která je pro mě výzva, která mě nabíjí, motivuje, dokonce i jakoby nutí k vyšším výsledkům v produktivitě nebo čemkoliv co dělám. Před ní by se klasický chlap ani nemohl chovat jako křupan protože ona by ho v mnohém převýšila, což je paradoxní. Takže jediné co by mu zůstalo je hrubá síla. Chápu, že tohle moc chlapi číst nechtějí a většina z nich by ji nezvládla a proto o ní tolik stojím. Někdo by se tomu mohl vysmát, ale já to za 43 let nezažil, takže mám právo to posoudit a podle toho se chovat. Jen nám prostě nebylo dáno to dostat na stříbrném podnosu. Já ještě možná marně čekám, že by se mohl také otec kluků dát dohromady a starat se i když on alkohol nezvládne, nemá na to. Stal se z něho patologický magor, lhář a toxík pro děti kterému je občas půjčíme jenom aby ho kluci viděli. Dnes mě přítelkyně volala a řekla mi, že mu mladší klučina řekl, dnes když spolu volali, že jeho pravý táta jsem já 🙈 🙈on to naštěstí prý neslyšel, což je gól a pokud to tak půjde dál, tak on o ně přijde a otec bude pouze na papíře a geneticky, oni jsou kluci nepopsaný list papíru a tak i přítelkyně je strašně ráda, že i když nejsem bezchybný je mám okolo sebe. Jsem sice farmář (rodinný byznys), ale elektrotechnik a té se stále věnuju a to kluky strašně fascinuje. No a také já vejdu do ložnice a oni upadnou jako když do nich střelí a je klid, ona se může uřvat, prostě nepotřebují chlapa. Také když jsem je poznal starší miloval růžovou, chtěl být holčička Locika z pohádky na vlásku. Mamka je blonďatá a malinká, po roce co jsme tak nějak pospolu kdy já si kluky vezmu i sem tam stranou jen ve třech tak chodí v maskáčích, princezna už být nechce a už počítám s ním nebude muset jít znovu k psychologovi.

• načítám...
1058
28.9.25 21:46
@Alwin píše: Více

Nezlob se, ale tu si úplne mimo :zed: ja teda nechápu proč potrebuje tebe, když si vlastně sama všechno splatí, evidentně vydela ranec, když ji stačí 6 hodin v práci, dve malé děti, bez alimentů, splácení exekuci a rekonstrukce…přijde mi to neuvěřitelný, že tohle by chlap, teda kdyby nebyl zoufalec, snášel..u ní nikdy nebudeš priorita, budou to ty děti, kdyby tady šlo o nějaké dva měsíce, tak to tu ani neřešíš, ale vám to nefunguje ayslim, že ani nebude fungovat..ty ji s dětma pomáháš? vyzvedávaš, vodis do školky? pomáháš s nákupem, vařením atd? třeba by pak nepadala na hubu..

• načítám...
1058
28.9.25 21:48
@Alwin píše: Více

K psychologovi by si si měl zajít taky si myslim :zed:

• načítám...
522
28.9.25 22:01

@Pamaro ano se vším co jsi uvedl/a pomáhám plus mám svůj byt, svoje děti a hodně fyzicky náročnou práci. Funguje nám to, jen jsem někdy v úzkých a potřebuji probrat něco co mě trápí, od toho jsou zdejší diskuse. Kdyby jsi četl/a co zde píšu a já se neustále nemusel opakovat tak by jsi to věděl/a. To, že se zde na něco ptám, neznamená, že nám to nefunguje, naopak pár lidí mi zde opravdu pomohlo protože se podělili o svoje reálné zkušenosti a tak mi dali nahlédnout do toho, že tohle možné je a funguje. Pak tu jsou také lidi zbyteční co jen plevelí diskusi bludy. A jen na okraj, pokud ona vydělá 35 tisíc měsíčně, opravdu na to zaplatit co musí i bez toho nýmanda má, ale její život se smrskne na styl z ruky do huby stejně jako můj i když mám 55 čistého, protože platím vysoký nájem sám a táhnu celou domácnost sám, a mám děti a koníčky. Ona u otce neplatí nájem logicky jen energie takže tím, že odešla do svého od nýmanda co jí propleskl když nedostal co chtěl si v mnohém polepšila a má můj obdiv protože v tom ve společnosti žijí stále tisíce ženských. A jelikož i na mateřské byla schopna si pletením dek do dvou do rána vydělat dvacet tisíc měsíčně po tom co on 30 prochlastal a jí dal pět tisíc měsíčně mě fakt na prachy nemá, nikdy si o žádné neřekla, ale já nejsem idiot abych si žil po svém a je v tom nechával koupat, a jak vím, že si to nevymyslela? Jednoduše je to holka z mého bývalého sousedství, která běhala po bytě ve dvě ráno když já jsem vstával do práce a zajímalo mě vždy co tam dělala, tak dnes to vím. Vydělávala sobě a dětem na jídlo mezi tím co její spal zhulený a nalitý pod ořechem na zahradě. To, že občas někdo spadne vlivem okolností do pochyb nebo až beznaděje neznamená nutně absolutní nefunkčnost vztahu, to bychom spolu už asi nebyli a já bych se nesnažil to řešit.

• načítám...
522
28.9.25 22:02

@Pamaro kde ty jsi se vylíhl “člověče”. To je vychování.

• načítám...
1383
28.9.25 22:05

@Alwin no vidíš, podle toho co píšeš je i máš rád. Když s nimi budeš, prostě musíš počítat s tím že ten „náhradní otec“ budeš. Ať chceš nebo ne.

Ať budete spolu bydlet nebo ne. Prostě ona samotná nebude…a ty vzácné chvilky si musíte domluvit přes tu hlidačku.

Ale řekla bych ji že potřebuji taky chvilku ať třeba po mě furt nelezou. A ať se také snaží žena něco navrhne. Otec toho pro ni už udělal dost a má tu semetriku.

Hodně lidí tu píše vyprdni se na to. Najdi jinou ( jenže vždy budou něco mít).
Jenže to je vždy jednodušší. A tobě na nich fakt záleží, je vidět.

Víš co, podle mě rozejít se můžete vždy, dokud nebudete finančně úplně spojení.
Jediné co, že si ty děti k tobě tvoří vztah.
Tak podle mě dej si čas pro sebe a užívejte si to víc nezávazně.

• načítám...
522
28.9.25 22:09

@LunaP děkuji :srdce:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria