Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Na mě to dělá dojem, že jíš hrozně málo! Co zelenina? Celozrnné pečivo? Kolik toho vypiješ? A co? Jestli chodíš na delší procházky, tak si myslím, že takový pohyb pro začátek stačí
.
@Anonymní píše:
@micelinka Musím to jíst o to nejde, nevaří tučné bomby ,ani se nepřejídám asi dělám chybu v tom, že mám dlouhé intervaly mezi jídly.. Popíšu: Vztáváme s děckama kolem 9 ráno snídám housku s žervé, někdy jogurt bez zavařeniny
Oběd je kolem 12-13h knedlíky jedině houskové, žádné párky, sladká jídla nic.
večeře je na každým já ji mám kolem18-19hodiny, když jsou děti v klidu
spát jdu tak ve 23h když mi nejmladší (4m.) spí
Denně lítam kolem dětí, sedím jen když mi nejmladší spí jinak si hrajeme, chodíme ven, všude máme kopce..
Tohle si musíš vybojovat. Jíš málo a tělo si dělá zásoby. Můj manžel je taky schopen jíst i klidně dvakrát denně a furt měl průpovídky, že to stačí a stačí nežrat, že tlustí jsou jen ti, co se přežírají apod. Přesvědčila jsem ho činy. Zhubla jsem 7kg tím, že jsem jedla pravidelně maximálně po třech hodinách, jedla vyváženě (toho Havlíčka si fakt stáhni, není potřeba držet to přesně, to ani nejde, ale dá se z toho docela dobře odvodit správný poměr živin - sacharidy-bílkoviny-tuky a taky nápady na to co jíst). Samotný jogurt je hloupost. Vždycky k němu musíš jíst nějakou vlákninu, jinak to tělo strašně mučíš. Takže jasně vláknina blokuje střebávání vápníku ze střev )protože ten jogurt se posunuje příliš rychle), ale to doženeš jinak. Jinak během dne mezi jídly můžeš pojídat zeleninu, dopoledne oříšky (cca hrst)… A hlavně se nevyhýbat přílohám. Zkus navrhnout tchýni, že by mohla dělat knedlíky s podílem celozrnné mouky. Ta mouka se dá normálně koupit a stačí, když jí přidá trošku, na knedlíkách se to neprojeví, ale tvůj organizmus to velice dobře pozná!
@kissi Jinak koukám, že chodíš spát až v jedenáct, ale naposledy jíš v sedm hodin. Dej si ještě druhou večeři. Třeba schroupej dvě mrkve nebo tak něco lehčího cca dvě hodinky před spaním, jinak tělo do rána strašně vyhládne.
A klidně to dělej tajně, pokud ti do toho ostatní kecají!!! A nebo můžeš s ostatními koukat na pořad Jste to, co jíte a pak jim ukázat ten Havlíčkův jídelníček. Třeba uznají, že to funguje i na základě tohoto!
@micelinka Vypiju tak 3litry denně kvůli mlíčku. Zeleninu jím většinou k véče
@Amabilis77 Určitě skusím děkuju za tip ![]()
Jinak u prvního dítěte to taky moc nešlo, zhubla jsem vše po necelých dvou letech a zase otěhotněla
Budu ráda když budu mít s kým diskutovat ![]()
Ještě v těhoteství jsem jedla zdravě, teď už to flákám. Měla jsem to 8,00 snídaně jogurt + něco sladkého, 10,00 svačina - většinou celozrnné pečivo+sýr nebo šunka, 12,00 oběd - někdy celozrnné pečivo, snažila jsem se o teplé jídlo, takže libové maso + příloha, ne knedlíky, 16,00 - svačina celozrnné pečivo s něčím lekým, šunka, sý, lučina linie, mezi 17-19 večeře obvykle salát. Mezi tím neomezené množství zeleniny - rajčata, papriky, mrkev, většinou dle aktuální sezóny. jasně, že jsem si někdy dala sušenku, nanuka nebo zákusek, ale v rozumné míře:-)
No já mám v těhu a po porodu taky problém jíst jen zdarvě.Jím zdravě + porci nezdravě.Dobré je cvičit pak jsou chutě na nezdravé omezené sami od sebe.S tím jíst vyváženě - musí na to být prostor se v klidu najíst což já třeba nyní nemám.Aspon cvičím a kila dolů jdou pěkně když tedy nejím večer. ![]()
@micelinka Ok, no a co když ani po 3-4 hodinách po obědě necítím hlad?
To je zásadní chyba - jíst, když máš hlad. Musíš jíst tak, abys ho nikdy neměla
.
@kissi píše:
@micelinka Ok, no a co když ani po 3-4 hodinách po obědě necítím hlad?
tak máš zpomalený metabolismus. Je potřeba ho rozhýbat právě tím pravidelným jídlem. Jinak tělo nebude chtít pustit kila, co jsi nabrala.
Ahoj,
jak už psaly holky-jíš prostě strašně málo. Jak říkají např. ve Jste co jíte a podobných pořadech - obézní lidé jsou podvyživení. Čím víc si budeš ubírat jídlo, tím víc přibereš.
Jedla bych hlavní chody podle tchýně, ale svačiny a zeleninu si přidávej podle sebe. a určitě si přidej 2. večeři.
Znáš časopis dieta?Jsou tak skvělé tipy a recepty.
Drž se, určitě to dolů půjde! ![]()
mimochodem chapu, ze nektere tchyne toto nechapou. ja se te sve snazim uz nekolik let vysvetlit, ze vsechna zelenina se nemusi varit a sparovat, nicmene, kdyz uz je syrova tak ani solit. ze spenat se nemusi varit hodinu, ale staci mu chvilka, ze jidlo neni jen maso a brambory nebo knelik nebo testoviny, ze do omacky nemusi davat slehacku a čtyri lzice mouky. Ona je tak zvykla a veskere pokusy o zmeny odmita s tim, ze chlapi by to nechteli a ona ma vic zkusenosti nez ja a ja ji nebudu ucit varit.
@omites píše:
Chtělo by to vysvětlit ti zásady správného stravování a pohyb. Pokud nehubneš, zřejmě někde děláš velkou chybu. Ale to se takhle odhalit moc nedá.
Je potřeba vědět tvoje míry, stravovací návyky, pohyb. Zda dostatečně spíš, relaxuješ.
Diskuzí o hubnutí je tady hodně. Pokud však hledáš každodenní podporu, tak mám skupinu na FB. Jmenuje se „hubnutí bez blbnutí“. Je tam i výživová poradkyně. Třeba bude zrovna tohle, co ti pomůže do začátku!!!
Jinak třeba tady jsou rady od Havlíčka http://ulozto.cz/…havlicek-pdf?…
ráda bych taky byla ve vaší skupině.Ale jak se k ní dostanu?