Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
mě tenkrát po porodu pomohlo (cca tři čtvrtě roku, co jsem nemohla zhubnout - bo jsem dojídala po malým co se dalo) držet kořínkovou - tedy dělenou stravu
ale dobrá otázka je: co ti brání abys jedla zdravě, jak psala micelinka
Bydlím u přítelovo rodičů a nemůžu si vybírat co kdy bude, všechny mé pokusy tchýně odsuzuje
Chtělo by to vysvětlit ti zásady správného stravování a pohyb. Pokud nehubneš, zřejmě někde děláš velkou chybu. Ale to se takhle odhalit moc nedá.
Je potřeba vědět tvoje míry, stravovací návyky, pohyb. Zda dostatečně spíš, relaxuješ.
Diskuzí o hubnutí je tady hodně. Pokud však hledáš každodenní podporu, tak mám skupinu na FB. Jmenuje se „hubnutí bez blbnutí“. Je tam i výživová poradkyně. Třeba bude zrovna tohle, co ti pomůže do začátku!!!
Jinak třeba tady jsou rady od Havlíčka http://ulozto.cz/…havlicek-pdf?…
@omites Ok klidně můžeme v téhle diskuzi o mě pokračovat, jestli mi dokážeš poradit, zdělím ti své míry
Chápu to tak, že přítelevo rodiče kupují jídlo, vaří a ty to pak „musíš“ sníst? Nebo tomu moc nerozumím, co s tím mají přítelovo rodiče společného?
V první řadě si musíš uvědomit, že to děláš pro sebe a na tchýni se vykašlat!!!
@omites píše:
Chtělo by to vysvětlit ti zásady správného stravování a pohyb. Pokud nehubneš, zřejmě někde děláš velkou chybu. Ale to se takhle odhalit moc nedá.
Je potřeba vědět tvoje míry, stravovací návyky, pohyb. Zda dostatečně spíš, relaxuješ.
Diskuzí o hubnutí je tady hodně. Pokud však hledáš každodenní podporu, tak mám skupinu na FB. Jmenuje se „hubnutí bez blbnutí“. Je tam i výživová poradkyně. Třeba bude zrovna tohle, co ti pomůže do začátku!!!
Jinak třeba tady jsou rady od Havlíčka http://ulozto.cz/…havlicek-pdf?…
zažádala jsem o členství
Zakladatelko, zřejmě máš nevyváženou stravu, proto ta chuť na sladké a možná jíš i málo a tělo hlady hledá alternativy (vím u sebe, když si nenajdu čas se najíst, tak pak uzobávám blbosti a nevím, co bych snědla). Pokud to jde se jen trošku překonat, tak poradím - začínej den vydatnou snídaní a nejlépe takto - vezmeš misku, do ní dáš velkou hrst ovesných vloček, velkou hrst hrozinek či dalšího ovoce a pro začátek si to s klidem doslaď dle libosti cukrem. hoď to na minutu a půl do mikrovlnky a pak nech další cca minutu stát, aby to nabobtnalo. Zasytí tě to. Cukr dodá tu rychlou energii (později bych ubírala a ubírala, až to zvládneš bez cukru, ono mlíko i ovesný vločky jsou docela sladké, jen si zvyknout) a ovesné vločky tu pomalou. Budeš nacpaná a vydrží ti to dlouho. Pak už stačí vynechat jen jídlo typu párky a salámy a paštiky a máš vystaráno. Lepší si dát chleba máslem a ktomu rajče a okurku než chleba bez másla a k tomu dva párky ![]()
Držím palce!
chceš tím naznačit, že sama nevaříš ??? pro sebe, své dítě a svého přítele???? ![]()
Otázka je kolikrát denně jíš? Co jíš? Jaký máš pohyb? Co motivace??
anonymní, přidala jsem tě.
Je potřeba se do začátku představit, říct, kde máš problém. Holky už pak rády pomůžou, vysvětlí. Hlavně se nás neboj, my nekoušeme ![]()
Zakladatelko, tak to chce si hlavně promluvit s tchýní. Ono záleží na tom, co ona považuje za zdravé atd. Pokud ti říká, že musíš jíst, tak to má pravdu určitě, ale pokud ti několikrát denně maže chleba se sádlem (doplň si, co chceš), pak už je to fakt na draka ![]()
@micelinka Musím to jíst o to nejde, nevaří tučné bomby ,ani se nepřejídám asi dělám chybu v tom, že mám dlouhé intervaly mezi jídly.. Popíšu: Vztáváme s děckama kolem 9 ráno snídám housku s žervé, někdy jogurt bez zavařeniny
Oběd je kolem 12-13h knedlíky jedině houskové, žádné párky, sladká jídla nic.
večeře je na každým já ji mám kolem18-19hodiny, když jsou děti v klidu
spát jdu tak ve 23h když mi nejmladší (4m.) spí
Denně lítam kolem dětí, sedím jen když mi nejmladší spí jinak si hrajeme, chodíme ven, všude máme kopce..
Ahoj… Lžu si a nalhávám, mám problém schodit po porodu sebemenší kg. Už 4měsíce, piji neperlivé vody, čaj pro kojící matky, cvičím tak jak se dá, spíše dělám okolo dětí a právě v jídle začíná to mé lhaní. Nejím zdravě a vím to pořád mám hroznou chuť na něco sladkého a občas to nejde překonat. Nezhubla jsem ani kg. Dr mi napsal HA, ale ty jsem přestala brát, protože jsem přibrala 3kg za týden ( pokračovat v nich tak je za chvíli nepotřebuju protože kdo by chtěl velrybu?) před těhu jsem měla 62kg a těd mám 88… Najde se někdo, kdo mě nebude odsuzovat, ale poradí mi jak mam postupovat? Poslední pokus pak asi půjdu za odborníkem a to se mi nechce
Klidně se ptejte dál odepíšu