Má právo mi po rozchodu vše vzít?

101
8.10.15 19:11

Má pravo mi po rozchodu vše vzít?

Dobrý den, potřebují radu. Rozešli jsme se s přítelem. 19.10 jdu na soud abych si naší dcerku vzala do péče (ex přítel s tím problém nemá) jenomže pravděpodobně příští týden se už od nás bude stěhovat. A chce si vzít bez gauce všem má na to pravo? Věci jsme kupovali v našem vztahu, většinou jsou bazarove.je nějaký zákon nebo necobze tady musí nechat věci a nábytekco se týče malé? Nebo si prostě jen tak všechno může vzít a nás s malou nechat vlastně v holobyte? Děkuji moc. Popřípadě nějaká rada co udělat? Děkuji. :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
8.10.15 19:22

Prostě mu to nedovolit, má tam trvalé bydliště?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
8.10.15 19:24

Pokud jste to kupovali spolu tak ne, půlka je tvoje, ale měla bys na to mít „důkaz“-účtenky…Podle mě je to hnusné, nedá se s ním nějak rozumně domluvit? Pokud se nedohodnete, měl by rozhodnou soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
8.10.15 19:30

@terinka4444 ano mám být je sice psány na me, ale má ho tady…a pochybuji o tom že mi rekne den či hodinu kdy se chce stěhovat. abych tu třeba někoho mohla mit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
8.10.15 19:31

@BaMaK jsou to bazarove věci, nemáme na to nic. a domluvit se. sním nedá..a na soud čekat nemůžu, ten jen tak neprobehne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
8.10.15 19:36

@Miruska S Hmmmm, já bych se bránila, ale nevím, neznám ho. Buď bych poprosila někoho, aby byl se mnou, nebo bych proistě vyměnila zámek a nepustila ho domů…ani jedno není ideální, ale pokud nemáš peníze a nákup základního vybavení, tak ti moc nic jiného nezbude.
A nebo bych ho předběhla, až bude pryč tak bych někoho poprosila a základní věci na chvíli někam odstěhovala, aby ti je nemohl vzít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
8.10.15 19:39

@BaMaK ex přítel je uživatel drog, a agresivní člověka nic za jeho zády si netroufnu udelatm jen něco conje podložené nějakým zákonem nebo tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11364
8.10.15 19:41

Hlavně si vse nafot, at je vidět, co jste spolu měli, kdyby došlo na nějaké spory a jemu se podařilo to fakt odvézt. A fotky si zazalohuj-např. posli mailem kamaradce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101919
8.10.15 19:42

@Miruska S No, může si vzít to co je jeho a nechat ti tvoje, tolik asi tak zákon… problém bude to, co je vlastně koho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
8.10.15 19:43

@BaMaK v podstate ji radis udelat to same, s cim nesouhlasi… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101919
8.10.15 19:43
@jita22 píše:
Hlavně si vse nafot, at je vidět, co jste spolu měli, kdyby došlo na nějaké spory a jemu se podařilo to fakt odvézt. A fotky si zazalohuj-např. posli mailem kamaradce.

A upřímně - k čemu ji to bude? Jediná šance, je odlifrovat to jako první nebo vyměnit zámek a pro věci pustit pouze pod dohledem a při tom se dohodnout, kdo bude mít co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
8.10.15 19:48

@j.a.n.i1 expritel tu má trvale bydliste. Nemůžu jen tak vyměnit fabkum :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101919
8.10.15 19:50

@Miruska S Trvalé bydliště nezakládá žádný nárok na bydlení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45739
8.10.15 19:52

Pokud to platil on, tak je to jen jeho. Nejste manžele, tak zadne SJM.
Pokud jste to platili napůl, pak mas narok na polovinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1675
8.10.15 20:06

Pokud je být tvůj dojdi co nejdříve na úřad a zrus mu trvalý pobyt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí