Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, potřebují radu. Rozešli jsme se s přítelem. 19.10 jdu na soud abych si naší dcerku vzala do péče (ex přítel s tím problém nemá) jenomže pravděpodobně příští týden se už od nás bude stěhovat. A chce si vzít bez gauce všem má na to pravo? Věci jsme kupovali v našem vztahu, většinou jsou bazarove.je nějaký zákon nebo necobze tady musí nechat věci a nábytekco se týče malé? Nebo si prostě jen tak všechno může vzít a nás s malou nechat vlastně v holobyte? Děkuji moc. Popřípadě nějaká rada co udělat? Děkuji.
![]()
Pokud jste to kupovali spolu tak ne, půlka je tvoje, ale měla bys na to mít „důkaz“-účtenky…Podle mě je to hnusné, nedá se s ním nějak rozumně domluvit? Pokud se nedohodnete, měl by rozhodnou soud.
@terinka4444 ano mám být je sice psány na me, ale má ho tady…a pochybuji o tom že mi rekne den či hodinu kdy se chce stěhovat. abych tu třeba někoho mohla mit.
@BaMaK jsou to bazarove věci, nemáme na to nic. a domluvit se. sním nedá..a na soud čekat nemůžu, ten jen tak neprobehne
@Miruska S Hmmmm, já bych se bránila, ale nevím, neznám ho. Buď bych poprosila někoho, aby byl se mnou, nebo bych proistě vyměnila zámek a nepustila ho domů…ani jedno není ideální, ale pokud nemáš peníze a nákup základního vybavení, tak ti moc nic jiného nezbude.
A nebo bych ho předběhla, až bude pryč tak bych někoho poprosila a základní věci na chvíli někam odstěhovala, aby ti je nemohl vzít.
@BaMaK ex přítel je uživatel drog, a agresivní člověka nic za jeho zády si netroufnu udelatm jen něco conje podložené nějakým zákonem nebo tak.
Hlavně si vse nafot, at je vidět, co jste spolu měli, kdyby došlo na nějaké spory a jemu se podařilo to fakt odvézt. A fotky si zazalohuj-např. posli mailem kamaradce.
@Miruska S No, může si vzít to co je jeho a nechat ti tvoje, tolik asi tak zákon… problém bude to, co je vlastně koho.
@BaMaK v podstate ji radis udelat to same, s cim nesouhlasi… ![]()
@jita22 píše:
Hlavně si vse nafot, at je vidět, co jste spolu měli, kdyby došlo na nějaké spory a jemu se podařilo to fakt odvézt. A fotky si zazalohuj-např. posli mailem kamaradce.
A upřímně - k čemu ji to bude? Jediná šance, je odlifrovat to jako první nebo vyměnit zámek a pro věci pustit pouze pod dohledem a při tom se dohodnout, kdo bude mít co.
@j.a.n.i1 expritel tu má trvale bydliste. Nemůžu jen tak vyměnit fabkum ![]()
@Miruska S Trvalé bydliště nezakládá žádný nárok na bydlení…
Pokud to platil on, tak je to jen jeho. Nejste manžele, tak zadne SJM.
Pokud jste to platili napůl, pak mas narok na polovinu.
Pokud je být tvůj dojdi co nejdříve na úřad a zrus mu trvalý pobyt.