Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Má smysl řešit odborně problémy u 2,5 leteho? Decko odmítá nočník, mluví tak, že mu nikdo nerozumí, má extrémní záchvaty vzteku a v tu chvíli je zlý i na sourozence, s jídlem to také není lehké. Chtěla bych mu pomoci, ale nevím jestli se někdo bude zabývat 2,5 kterým.
Na logopeda je ještě brzo, psycholog otázka no, jak dlouho toto trvá, jestli to není jen období vzdoru atd. Popřípadě bych se poradila s obvodním dr.
Já ti nevím, ale mně nepřijde, že by to bylo „tak hrozné“. Nočník no - některým dětem to zkrátka trvá déle, počkala bych do jara a pak ho nechala běhat na naháče - možný místo nočníku bude rovnou chodit na záchod.
S tím mluvením - rozumím on vám? Poslechne?
Vztek je normální - období vzdoru, nezbývá nic jiného, než to vydržet a lpět na dodržování nastavených pravidel, je to náročné, ale pomáhá to.
Nepíše v čem konkrétně je zlý na sourozence? Co jim dělá? Jak řešíte ty záchvaty vzteku? Kvůli čemu jsou? ![]()
Nic divného podle popisu tvé dítě nedělá. Chce to trpělivost a nespěchat. Spěchem se vše jen pohnojí.
Já byla s dcerou před 3 narozeninami u psychologa, přežila to, psycholožka to neviděla jako problém.
Na logopedii jsme šly poprvé ve 3,5 a bylo mi řečeno, že je to pozdě, protože to s čím jsme přišly, měla už dávno umět, stačilo rozhýbat svaly a jazyk a vše naskočilo
na logopedii potřebuješ doporučení od dětské
@Kipa22 víte, ono toho je fakt hodně, dnes tu vše stěhují, protože nesmí tady být ani hračky pro mladší ho. Starší vše žužlá a pak válí po zemi. Ono tady nemůže být nic na zemi, vše padne do pusy, kouše i sedlo rotopedu. Skládat kostky a vůbec si společně hrát nejde. Jakýkoliv pokus je mizérie. Láhev jen se savičkou a to ještě jen něco pije. Knihy vezme a kouse a kouše. Když mu je vezmete či vezměte něco jiného, nastane hysterie. Pořád jen řve, neposlouchá, vše ničí, půd sebezáchovy nula. Abych mohla v poklidu ven s oběma, musím si pořídit takové kšíry. Jinak jen na zahradu. I tak to je procházka o ničem.
@Májovka1234 rozumí, ale poslechne jen chvíli a pak už zase je v tom stavu „mimo“. Včera rozkousat obal od mouky, ovesných vloček, kočičí kapsicku. Prostě co neschovate, to zničí.
@kotaska91 tak na by asi vytasila neurologa než psychologa, ale možná i tak zkoncime, jestli tam není vada.
@hanabenešová tak zkus to pořešit s obvodním lékařem, dá ti doporučení, pokud byl nějaký problém u porodu, měli jste chodit na neurologii od narození, pokud nebyl, tak ať tě pošle
@hanabenešová nechci strasit, vyhledala bych detskyho psychologa. Mam dite s tezkou formou autismu a vypadalo to podobne v tom veku…
@hanabenešová dobryho detskyho psychologa hlavne…doporucuju thomayerku nebo motol…
Urcite bych šla i k tomu logopedovi, ten pomůže s tím jídlem, nás to teď taky čeká.