Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Tarjei No zakladatelka psala, ze mají problém s jídlem. Náš stejně starý syn má pro změnu problém s jídlem takový, ze nekouse. A logopedka nás naučí jak posílit ty orofacialni svaly.
Upřímně, nevím jak to zvládneme. Já se té diagnózy bojím, autismus se vyléčit nedá a no, no vůbec nevím a je mi do pláče.
@hanabenešová to hryzani veci je tak na urovni roku no, byva to u autismu nebo u retardace..syn ma oboji..
Doporucuju vysetreni, je dulezity vedet, o co jde a jak k takovymu diteti pristupovat. Klasicka vychova nefunguje.
@hanabenešová Ahoj,
já jsem s dcerou začala chodit na logopedii když ji chyběly 2měsíce do 3tích narozenin. Dle logopedky jsme byli jedno z nejmladších docházejících dětí, ale zase jsme měli spousti času si hrát. Brala jsem to jako „kroužek“ ![]()
@Anonymní píše:
Autismus mě také napadl, ale tebou doporučovaná zařízení bych ze svého pohledu nedoporučila vůbec. Momentálně spolupracuji s více organizacemi, které se autismem zabývají. Ty jsi předpokládám pouze rodič dítěte s autismem.
A proc jses anonym? Ze by zamestnankyne Nautisu?
@hanabenešová vysetreni nejdriv a pak se uvidi. Da se s tim zit, synovi je skoro 14 a spousta veci se zklidnila…
@Tarjei píše:
A proc jses anonym? Ze by zamestnankyne Nautisu?
Mimo NAUTIS u nás existují i zkušení pedopsychiatři, kteří mají specializaci v oblasti této problematiky. Tebe bych, jako odborníka na cokoliv, nebrala vůbec vážně. A to že máš neustálou potřebu špinit organizaci, se kterou nemáš osobní zkušenost, vypovídá více především o tobě. Matka samoživitelka se třemi dětmi, která se z neznámých důvodů zaměřila na šíření pomluv.
@Anonymní píše:
Mimo NAUTIS u nás existují i zkušení pedopsychiatři, kteří mají specializaci v oblasti této problematiky. Tebe bych, jako odborníka na cokoliv, nebrala vůbec vážně. A to že máš neustálou potřebu špinit organizaci, se kterou nemáš osobní zkušenost, vypovídá více především o tobě. Matka samoživitelka se třemi dětmi, která se z neznámých důvodů zaměřila na šíření pomluv.
Posledni dobou je to tu vazne prehlidka ustepacnosti a marnosti.
@hanabenešová muzu poradit s ledascim ale vnucovat se nebudu. Ano, tohle jsou tezky situace, to bezpochyby.
@hanabenešová píše:
@Kipa22 víte, ono toho je fakt hodně, dnes tu vše stěhují, protože nesmí tady být ani hračky pro mladší ho. Starší vše žužlá a pak válí po zemi. Ono tady nemůže být nic na zemi, vše padne do pusy, kouše i sedlo rotopedu. Skládat kostky a vůbec si společně hrát nejde. Jakýkoliv pokus je mizérie. Láhev jen se savičkou a to ještě jen něco pije. Knihy vezme a kouse a kouše. Když mu je vezmete či vezměte něco jiného, nastane hysterie. Pořád jen řve, neposlouchá, vše ničí, půd sebezáchovy nula. Abych mohla v poklidu ven s oběma, musím si pořídit takové kšíry. Jinak jen na zahradu. I tak to je procházka o ničem.
Ale chová se podle věku normálně. U někoho je vzdor a zkoumání okolí výraznější, někdo je naopak klidnější, ale za tím bych asi nic patologického nehledala. Samozřejmě bych opatření udělala, ale podněty mít musí, aby se dítě vyvíjelo, nemůžeš před ním vše schovat. A snaž se hodit do klidu, dítě potřebuje hranice a klidnou vyrovnanou matku. Prostě batolecí věk je někdy záhul.
@Tarjei já bych to tak černě neviděla, zakaldatelku zbytečně nestrasila. Syn se v tom věku choval takřka stejně, možná hůř, teď se chová vlastně taky dost podobně a tezkej autista není, MR snad taky nemá. Má asi adhd, dal budeme řešit, jestli ještě něco, ale i kdyby ano, na nic vážného to nevypadá.
@hanabenešová Ja bych počkala do tříleté prohlídky, tam se uvidí. Buď dobrý, nebo odejdete s pár zadankama.
Autismus mě také napadl, ale tebou doporučovaná zařízení bych ze svého pohledu nedoporučila vůbec. Momentálně spolupracuji s více organizacemi, které se autismem zabývají. Ty jsi předpokládám pouze rodič dítěte s autismem.