Má smysl dětský psycholog a logoped ve 2,5 letech?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
162
8.2.21 22:25

Ahoj máme to samé za sebou

Poradím snad…máš doma mladší dítko než je syn? Já mám doma dvě děvčata osvojená jedna má 2 roky a druhá rok a zázrakem jsem otěhotněla takže teď i 3 měsíční holčičku. Ta dvouletá je šílená Kouse hračky nábytek kamení polštáře dokonce to umí potrhat a ji výplň šílený pije saponáty jako nic prostě děs a hrůza vztekáni ani nemluvím kolikrát se vzteká jen tak z nudy mluvení katastrofa dělá celý den wua wua wua a pořád dokola jídlo do ní nedostanu atd atd atd pozvali jsme si psychologa a chtěla jsem jít i na neurologii ona si nehraje neumí to a nechápe mě a nenechá se nic naučit takže jsem myslela že je pako :roll: ale přišel psycholog a hned po hodině conji sledoval mi oznámil že starší holčička vidí jak se starám o mladší děti a snaží se být menší a min samostatná proto abych se o ní starala úplně stejně poradil nám se jí věnovat hodinku denně jen ji!!!nikomu a ničemu jinému!!!a věřte nebo ne po 14 dnech nám slečna začala mluvit a krásně začala papat sama přestala bezdůvodně křičet a pomáhá mi snad se vším psycholog mi řekl že tohle je chyba pomalu všech maminek prý automaticky chceme aby nejstarší dítě bylo samostatné a to to dítě cíti a tak se snaží být na pozici miminka vrátí se ve vývoji i o rok zpět což se u nás stálo ale hodina denně pomohla opravdu snad to pomůže jako rada:) :) mě to doslo až když o tom psycholog mluvil že má pravdu že od ní čekám moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
8.2.21 22:28

Teď mi došlo že si mě tady podate za to přirovnání,,pako,,není to tak myšlené jen se tak vyjadřuju :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.2.21 14:27

@Darluska rozhodně ne já Vás chápu. Ono je to někdy fakt vyčerpávající.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
9.2.21 17:50

@hanabenešová tarjei má potřebu každého strašit autismem, jak vám vyšel ten test na 18 měsících?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.2.21 19:19

@Klara178 žádný problém jsme u dětské neměli. Ten autismus mi vrtá v hlavě, ale syn je dost kontaktní, do očí se dívá, na jméno slyší, hodně s rád se rechta, tak nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.2.21 14:35

@Klara178 no, ale úplná absence nocniku, kdy je schopnej bez pleny se vyprázdnit a rozmazat vše po sobě, podlaze atd… Olizování všeho, většinou pořád něco žužlá a je mu jedno, co říkám. Vždy se na mě podiva a stejném to udělá, tak u něj čekám nižší inteligenci. Osobně, je mi do pláče ze sebe i z něho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.21 15:49
@hanabenešová píše:
@Klara178 no, ale úplná absence nocniku, kdy je schopnej bez pleny se vyprázdnit a rozmazat vše po sobě, podlaze atd… Olizování všeho, většinou pořád něco žužlá a je mu jedno, co říkám. Vždy se na mě podiva a stejném to udělá, tak u něj čekám nižší inteligenci. Osobně, je mi do pláče ze sebe i z něho.

Rozmazávání stolice, kousání a vkládání věcí do úst je pro některé formy autismu skutečně typické. Na pediatra bych se v tomto také úplně nespoléhala.

• Citovat
  • Upravit
10.2.21 16:07
@Anonymní píše:
Rozmazávání stolice, kousání a vkládání věcí do úst je pro některé formy autismu skutečně typické. Na pediatra bych se v tomto také úplně nespoléhala.

Já na dětskou na 100% nespoléhám. Jen, syn je dost kontaktní atd… Tak tápu a vlastně doufám, že pokud to je, že to bude mírné, aby mohl být jednou samostatný. Jinak na vyšetření nejdřív v červnu, tak musím hledat jinde. Ty čekací doby jsou šílene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.21 16:26
@hanabenešová píše:
Já na dětskou na 100% nespoléhám. Jen, syn je dost kontaktní atd… Tak tápu a vlastně doufám, že pokud to je, že to bude mírné, aby mohl být jednou samostatný. Jinak na vyšetření nejdřív v červnu, tak musím hledat jinde. Ty čekací doby jsou šílene.

Autisté mohou být až příliš kontaktní. Autisté bývají také často zobrazování stereotypním způsobem. Na internetu, mezi širokou veřejností a často i u lékařů, kteří se této problematice nevěnují podrobně, koluje spousta mýtů ohledně autismu. Třebaže autisté nemají oční kontakt.

• Citovat
  • Upravit
10.2.21 16:32
@Anonymní píše:
Autisté mohou být až příliš kontaktní. Autisté bývají také často zobrazování stereotypním způsobem. Na internetu, mezi širokou veřejností a často i u lékařů, kteří se této problematice nevěnují podrobně, koluje spousta mýtů ohledně autismu. Třebaže autisté nemají oční kontakt.

Neporadila jste mi psychologa, který objedna i samoplatce. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect