Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Labuť19 Hele můj otec měl nehodu s autem, údajně srnka z boku při stovce. Moc se mi to nezdá. Je vidět, že to chytl vepředu blatník u spolujezdce a taky kolo. Měnil chladič. Na kole je slušně rozbitej disk, ale to nic, že jo. Jenže když jedeme, tak to kolo dělá to, že máme pocit, že jedeme po pražcích. Otec tvrdí, že je to probržděná pneu, že to nevadí. Jenže jsme tu pneu kontrolovali ručábo, chlap pocouvával, já ji objela rukama a nikde žádná ploška. Co by to tedy mohlo být? Tlumič? Poloosa? Čepy? Otec nám auto dal, že je bezpečné a můžeme s ním jet přes půl Moravy k doktorovi. Nám se to nezdá. Brzdí dobře, chlap s ním teď odřídil cca 80 km a dobrý, prý neklepe řízení a nic, ale prostě ten pocit je jako když jedete po pražcích. Máme strach s tím jet.
@sunshinegirl píše:
@Labuť19 Hele můj otec měl nehodu s autem, údajně srnka z boku při stovce. Moc se mi to nezdá. Je vidět, že to chytl vepředu blatník u spolujezdce a taky kolo. Měnil chladič. Na kole je slušně rozbitej disk, ale to nic, že jo. Jenže když jedeme, tak to kolo dělá to, že máme pocit, že jedeme po pražcích. Otec tvrdí, že je to probržděná pneu, že to nevadí. Jenže jsme tu pneu kontrolovali ručábo, chlap pocouvával, já ji objela rukama a nikde žádná ploška. Co by to tedy mohlo být? Tlumič? Poloosa? Čepy? Otec nám auto dal, že je bezpečné a můžeme s ním jet přes půl Moravy k doktorovi. Nám se to nezdá. Brzdí dobře, chlap s ním teď odřídil cca 80 km a dobrý, prý neklepe řízení a nic, ale prostě ten pocit je jako když jedete po pražcích. Máme strach s tím jet.
EDIT rozbitá je poklice NE DISK. Dle manžela to klepe jen na určitém povrchu a při určité rychlosti.
Přítel řiká, že to může být ulítlý závaží, že se musí kola vyvažovat nebo čep.
@Labuť19 píše:
Tak to je prej určitě závaží, nejvíc je to znát v 80km/h.
No ono to prý je spíš, když jede pomaleji. Čím rychleji jede, tím méně to drncá.
Do pneuservisu a kola nechat vyvážit ![]()
Tak jak to popisuješ, tak se projevuje špatně vyvážený kolo. Při pomalejší jízdě se točí pomaleji, tím pádem je to nevyvážení víc cítit.
Ahoj holky. Mám na vás dotaz, respektive na vaše automechaniky
Manžel by si chtěl koupit autodiagnostiku, nejlépe na všechny vozy, a to i na ty nejnovější, má vyhlídnutou od delphi DS150e, nemá někdo? Kde jste kupovali? Jak jste spokojeni? Předem díky za odpovědi ![]()
@sunshinegirl píše:
EDIT rozbitá je poklice NE DISK. Dle manžela to klepe jen na určitém povrchu a při určité rychlosti.
Buď ulítlé závaží, takže dát kola znovu vyvážit, nebo mohl dostat ránu přímo disk…
Přesně tohle dělá nevyvážené kolo.
Pokud auto dostalo náraz z boku na přední nápravu, tak ještě zkontrolovat/seřídit geometrii
Ahoj holky, je tu někdo, kdo má manžela automechanika, který by dokázal poradit? Resp. jen sdělit názor na určitou problematiku dle popisu?