Má vaše dítko náušnice z bílého zlata?

Jajvy
29.5.15 08:48

Ma vase ditko nausnice z bileho zlata?

Ahoj. Planuji koupit dceri nausnice. Zlute zlato nechci, pry casto cerna. Zajima me, jestli vasim dcerkam delalo neplechu nekdy i bile zlato nebo je v pohode.Dik

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2075
29.5.15 08:51

Že by opravdové zlato černalo? U nás se tedy nosí pouze bílé zlato a v pohodě, žádný problém nikdy nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
29.5.15 08:52

Davali jsme dcerce náušničky se žlutého zlata a v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
29.5.15 08:53

Bílé zlato obsahu nejvíce niklu, takže pokud je alregie na nikl, hrozí alergická reakce. Bílé zlato, aby zůstalo bílé je rhodiované, pak nezajde. Ano žluté zlato může změnit barvu, ale mě se ta patina právě líbí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jajvy
29.5.15 08:54

Tak ale casto tu pisou ze cerna tak nevim.Jako dala bych i zlute ale nechce se mi ji to cistit.

• Citovat
  • Upravit
2529
29.5.15 08:56

@Jajvy máme bílé už 1,5 roku a naprosto v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
29.5.15 09:07

My máme taky bílé a zatím žádný problém :-) šli sme do bílého protože tatínkovi se nelíbí žluté :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1927
29.5.15 09:09

Naše má taky bílé a už skoro 3 roky :) a taky úplně v pohodě. spíš jí trochu hnisalo jedno ouško po nastřelení. asi jí úplně neseděla ta nastřelovací náušnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
29.5.15 09:13
@JayLee píše:
opravdove zlute zlato nikdy necerna ;) mala ma od narozeni nausnicky tzn. 6 let a teprve tedka jsem ji je dala poprvé cistit ale ne proto ze by byly cerne ale aby zase měli ten spravny lesk ;)

Co to je podle tebe „opravdové žluté zlato“? Můžeš to definovat? Podle mě je to opravdová hovadina. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
29.5.15 09:16
@JayLee píše:
jakoze prave zadne smejklé nicim jako prodavaj Turci např apod proste to co ma cejch v ofiko kramu koupene :kytka: ja nosim jeidne zlato a dost ho a nikdy mi teda nezcernalo :andel:

Mě zase černá úplně všechno. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
29.5.15 09:23
@JayLee píše: :think: :nevim: me to rikal prave zlatnik pac jedzime hodne často do termalu do Madarska a vždycky jsme si zlato sundavali pricemz ty nemci ho vždy meli na sobe coz jsem v te době nechapala - ja jsem taky zila v domeni, ze nam to zcerna a jednou jsme to neudelali a opravdu nezcernalo a prave on rikal, ze kvalitni zlute zlato nikdy nezcerna a pokud ano, tak je něco spatne :think: :nevim: a jako asi mel pravdu pac fakt nam nikdy nic :nevim:

Je to nesmysl, protože mám zlato z různých zdrojů. Jak staré po babičce, tak komunistické, tak novější. Je to rakce na pot, nebo prostředí.

http://www.sperky-janovsky.cz/…o-cerna.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
29.5.15 09:26
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
29.5.15 09:28

Kdyz se koupí poctivé, 24 karatove zlato, tak necerná. Navíc bílé zlato vypadá jako stříbro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
29.5.15 09:36

@Jajvy dcera ma z bileho zlata a problem neni. Zlute se mi nelibi, proto jsme se rozhodli pro bile

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7266
29.5.15 10:01

Malá bude mít naušnice ze žlutého zlata, které jsou po mě (nosila jsem je od pár měsíců až do 13 let) a opravdu nezčernalo. Sice jsem je nechala vyčistit, ale to spíše aby se blejskaly jako nové, když byly takovou dobu schované :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák