Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Tak evidentně se rozešli v dobrém. Kdyby spolu chtěli být, tak spolu jsou
To se všichni ex musí hádat?
Šmarjá, co já bych dala za to, kdyby vycházeli dobře. Že bych žárlila - ani omylem. Tak snad ví, proč je ex ex. Jeslti ne, tak je prostě blbej.
Blbé vztahy jsou fakt vo.ser, furt nějaký problém, furt do něčeho ex hází( házela) vídle, věčně soudy, nervy, sr. ačky…
Já s ex vycházím dobře, taky si voláme. Je mi teda uplně fuk, co na to nextka, to je její problém. Já rozhodně o ex nestojim. Což neznamená, že se s ním ráda nebavím o našich dětech ( ostatně kdo jiný na světě považuje našs děti za uplně nej na světě, že jo) nebo že si v něčem prostě normálně rozumíme.
Ja vzdycky nechapu, proc si zenska najde chlapa s detma, z cehoz vyplyva, ze minimalne do jejich 18 let bude s jejich matkou komunikovat, a pak ji to vadi a nemuze se pres to prenest. Pro ty deti je 100× lepsi, ze spolu rodice normalne vychazeji. Mas moznost si najit nekoho bezdetneho.
A btw - maceska je kytka. Ty ses macecha.
Co bych já dala za to, aby se exmanžel nechoval jak zhrzená hysterka… všem by se nám moc ulevilo, hlavně dětem. A to jsem ho opustila, protože on podváděl a on se ke mně choval strašně.
Takže si vytáhni hlavu z pozadí a přestaň žárlit. Nejsou spolu, je s tebou.
Nechápu co řešíš.
Nebo se s tebou nebaví a nesměje?
Nebuď jak malá, nebo o něj brzo přijdeš ![]()
@Eowyn01 píše: VíceŽe by to bylo tím, že v určitém věku se limitně blíží 100%, že partner bude mít nějaké deti?
Vztah partnera s ex neresim, bavi se s ni dle situace, nekdy je to v pohode a i se zasmeji, je videt, ze se proste znaji leta a nekdy na sebe jen „syci“, kdyz se nemuzou shodnout. Moc jejich rozhovoru jsem ale neslysela, protoze se bavi vetsinou po zpravach. Partner mi obcas nejakou precte, aby nemusel delat „tlumocnika“, a jeji zpusob komunikace mi neni blizky, myslim, ze si „nevidi do ust“, ale nijak vic se tim nezabyvam.
Co ale nemam rada je, kdyz se dozvim od ditete, ze ji neco vadi, nebo naopak, kdyz s ni dite resi neco o nasi domacnosti a ona nam sama neda vedet.
Obecne, pratelsky vztah partnera s ex mi prijde fajn kvuli diteti. I na domluvu je jednodussi, kdyz si za kazdou otazkou ten druhy nepredstavuje osoceni. Ale aby si na mne sve ex partner stezoval, to by mi vadilo take.
Můj muž své ex nemůže přijít na jméno. Dřív spolu vycházeli, i s její rodinou. Kvůli dítěti. Teď už je to jedno, 18 je za námi.
Já si s mým ex volám pravidelně jednou týdně, někdy častěji, když to je potřeba. Někdy to je krátce, někdy pokecáme. Manžel je rád, že máme dobrý vztah a v podstatě žádné konflikty a vycházíme si vstříc. Kdybychom byli všichni na nože, tak se zblázníme.
11 let je v kontextu celeho zivota prd. Bohužel pro tebe spolu byli v plodna leta, tak si to budes vyzirat porad.
Muj manzel ma se svoji ex dobre vztahy, mají společného syna, takže spolecne téma do konce života. Je fakt, ze čím je kluk starší, tím méně je konverzaci a kontaktu s ex. Mě to nikdy nevadilo, já se svým prvním manželem s kterým mám dceru, taky dobre vycházím. Nám, ale do toho bohužel řádně zasahovala jeho současná žena a povedlo se jí dost narušit jeho vztah s dcerou. Zakladatelko buď rada, ze spolu vychází, lepší než hádky a rozbroje. Zarlit nemusíš, rozvedli se, tak asi k tomu měli dost důvodů..
@Anonymní píše: Více
Zapracuj na své srbeucte. Samozřejmě, že je fajn pro všechny, když ex spolu vycházejí dobře. Nebo bys chtěla být každý měsíc na soudu?
Maceska se mi teda fakt nelibi, ale co uz, spadam tez do teto kategorie a ver mi, ze mnohem lepsi varianta (pro deti primarne, ale nakonec pro vsechny!!!) je ta, kdyz se ti dva minimalne normalne bavi a kdyz jsou pratele, tim lip. Prestan zarlit. Varianta opacna je fakt opruz a ocistec. Mam z praxe uz 8 let (porad vsechno delame blbe, dite je vyslychano co a jak a proc, porad nejaky vycitky a kecy v kleci a je to priserne umorny, dite tu pak breci, ze nevi, na ci strane ma stat) a milerada bych si to s tebou vymenila v tomto smeru a mrzi me, ze treba proste muj partner a jeho ex nikdy nebudou schopni pratelskeho vztahu, bohuzel opravdu to odnasime vsichni.
Ja se svym ex mam normalni vztahy, popovidame si, vetsinu veci vyresime, teda nijak extra se nesverujeme, ale rozhodne nemam nutkani se k nemu vracet
tak zkrot tu zarlivost, ve vysledku ti nepomuze ![]()
Pokud je komunikace věcná, tak mi to nevadilo…pokud ale byla emočně zabarvená, což ze začátku byla, tak mi to vadilo a několikrát jsem se vůči tomu důrazně ohradila…Pak to nějak ustalo, ale jak probíhá jejich komunikace při osobním setkání, netuším…Taky záleží, co řeší…pokud jenom dítě, je to ok, pokud se svěřují s kde čím, je krajně nevhodně to řešit před partnery. To stěžování si na partnerku exce je podle mě přes čáru. Jinak teda ohledně toho, že by spolu byli, kdyby chtěli…někdy prostě těm dvěma společné soužití neklape, ale sex třeba jo, klidně tam mohou být pořád i city…
Záleží taky, jak často se mají možnost vídat osobně…
@Theli píše: Více
NO, tak pokud budou spolu chtít mít sex, tak ho mít budou. Nikdo je neuhlídá. ![]()
@Lama Lama píše: Více
Netvrdím, že se to dá uhlídat…to byla reakce na to, že „kdyby spolu chtěli být, tak jsou“, což asi mělo zakladatelku uklidnit…ale to neznamená, že spolu fakt nespí, nebo že k sobě nemají city. Aspoň by ten partner měl být ohleduplný a komunikaci řešit věcně s ohledem na partnerku.
Ahoj holky, ráda bych znala Váš pohled na věc.
Vy co jste macešky, jak zvládáte vztah svého partnera s jeho ex?
Můj partner má s ex přátelský vztah. Porad mi rika, že spolu byli 11 let, jsou kamarádi a mají si tendenci říkat všechno. Dokonce si ji párkrát stěžoval na mě… což mi nepřijde úplně v pořádku aby s ex probíral současnou partnerku.
Asi to moc řeším, ale nemůžu si pomoct. Vadí mi když si volají, nebo když se sejdou a to třeba řeší jenom děti. Nedávno jsme se potkali ve městě a oni se začali bavit, smát se a mě to vadilo. Nebo když ji volá, tak se směje do telefonu a já to nějak nemůžu překousnout.
Když jsem to s ním probirala, řekl mi že jsou prostě kamarádi a že je za to rád.
Jak to máte vy s ex svého partnera?