Magnetická rezonance u batolete

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
43028
17.12.12 21:02
@Mišanila píše:
Ty jsi ale nějaká hrrrr. Nikoho nepoňoukám k ničemu 8o, zakladatelka je snad svéprávná a rozhodne se podle svého.
Důvěřovat lékaři ano, ale ne vždy, těch špatných zkušeností s přílišnou důvěrou má taky pár lidí. Není špatné se neinformovat, jestli nechceš vědět nic, tak je to tvoje volba, důsledky poneseš ty, neříkám, že je to nezodpovědnost!

O dulezitych rizich pri vysetrenich a vykonech jsou pacienti informovani automaticky. Urcite se nestane, ze chlapovi nikdo nerekne, ze po operaci prostaty muze zustat impotentni.
Rezonance nebezpecna neni, jeji benefit je doslova obrovsky. U toho batolete je osemetna jedine ta narkoza - vysetreni trva 20 minut, to zadny decko neulezi. Rizika narkozy u batolete ja sama presne neznam, nepochybuji o tom, ze budou matce sdeleny (ostatne jak to zna kazdy, kdo byl v poslednich letech uspan).
jestli chce nekdo zvazit osobne rizika vs benefity, myslim, ze lze zcela pravdive rict, ze oduvodnene vcasne provedeni rezonance muze zachranit zivot. To myslim jako zakladni informace uplne staci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
17.12.12 21:03
@Pudloslava píše:
jistě, tak když se chceš informovat, tak se ptej, ale nepoňoukej k tomu jiné lidi, jako by bylo nějak zásadně nezodpovědné se neinformovat. Důvěřovat svému lékaři je podle mě vcelku rozumný přístup.

ale já téhle dr. nevěřím, nic mi nechce vysvětlit, když se ji ptám a strasne si protiřečí, jednou tak a po druhé tak :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
17.12.12 21:03
@Pudloslava píše:
ty jo, co chceš vysvětlovat? Dítě se nevyvíjí, nebo příliš pomalu, nebo má nějaký nález. Rezonance se dělá, jestli na mozku něco není. Rezonance vidí téměř vše (vyjma infekce a epilepsie). Jakékoli podrobnější vyšetření akorát rodiče šíleně vyděsí, obvykle chce lékař na prvním místě vyloučit takové diagnózy, o kterých rodič ani snad nechce vědět, že existují.To je já nevím, přijdeš k doktorovi, že tě bolí břicho, on ti nabere krev. Když se budeš ptát proč, zajímá tě explicitně, že chce vyloučit, jestli rakovinu slinivky? jak se asi budeš cítít v mezičase, než ti dojdou výsledky, když ti něco takového řekne? Jak se bude cítit vyděšený rodič, než si vyčeká měsíc do termínu na MR?

Pudlo, jo díky, napsalas to krásně a děsně jsi mě, coby vyděšeného rodiče, uklidnila :lol: :lol: Připomínat existenci diagnóz, o kterých ani nechci vědět, že existují :mrgreen:

Myslím, že tím „vysvětlováním“ bylo myšleno spíš to, že nám dneska třeba doktorka řekla, že se jí nelíbí výsledky oklepání kladívkem, že oproti minule tam vidí zvýšené napětí atd., a proto by chtěla magnetickou rezonanci, aby získala víc informací.
Kdežko zakladatelka neví, proč je tam doktorka najednou posílá, jestli na základě konkrétního výsledku vyšetření, nebo (ne)postupujícího vývoje… tak proto neví a tápe :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
17.12.12 21:05

@Pudloslava Podstatné slovo ale je to „odůvodněné“ včasné provedení. Zakladatelka v první řadě vůbec neví proč má na MR jít a nevypadá to, že to extra spěchá, lékařka má najednou 3 měsíce čas.

• Citovat
  • Upravit
47759
17.12.12 21:06
@Mišanila píše:
A doufám že moje názory to nebereš jako poňoukání, nebo nepřípustné ovlivňování :D

neboj neberu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oukidouki
17.12.12 21:08

Tak mě teda o riziku narkózy u malé nikdo neinformoval. Příjde mi, že většinou lékaři říkají jen to, co musí, aby rodiče zbytečně nestresovali :(. Asi záleží od lékaře a rodiče, třeba působím jako vyplašená matka a zrovná já mám ráda věci na rovinu, ať jsou jakékoliv, lépe se s tím vyrovnávám, než s nejistotou a informacema, které si pak sháním sama nebo se později sama dotazuji lékaře…

• Citovat
  • Upravit
14335
17.12.12 21:09

Pokud bych byla v tvé siutaci že bych nějakou dobu něco řešila - lékaři a dítě by se nevyvíjelo jak by mělo a nabídli mi a nebo doporučili mi magnetickou rezonanci, tak bych šla..
Nevím přesně čeho se bojíš, je jasné, když nevíš do čeho jdeš, ale můj syn byl na ni asi 3 krát a nikdy jsem to jako něco dramatického neviděla - průběh.. Prostě dostal léčet, byl omámený, vyšetření trvalo nevím, 10,15 min, přivezli mě ho a už se probouzel.. pak se za dvě hodinky mohlo najíst napít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
17.12.12 21:15
@ivana-domca píše:
ale já téhle dr. nevěřím, nic mi nechce vysvětlit, když se ji ptám a strasne si protiřečí, jednou tak a po druhé tak :think: :nevim:

tak alespon ver tomu, ze k tomu nemuze mit zadnou pokoutni motivaci. ledaze by nejakou MR masinu vlastnila :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
17.12.12 21:20
@kvaček píše:
Pokud bych byla v tvé siutaci že bych nějakou dobu něco řešila - lékaři a dítě by se nevyvíjelo jak by mělo a nabídli mi a nebo doporučili mi magnetickou rezonanci, tak bych šla..
Nevím přesně čeho se bojíš, je jasné, když nevíš do čeho jdeš, ale můj syn byl na ni asi 3 krát a nikdy jsem to jako něco dramatického neviděla - průběh.. Prostě dostal léčet, byl omámený, vyšetření trvalo nevím, 10,15 min, přivezli mě ho a už se probouzel.. pak se za dvě hodinky mohlo najíst napít.

bojím se té narkozy u něj, co to s ním provede, měl 2× špatnou reakci na hexu, proto odsouvam priorix, jakýkoliv kontakt s lékařem ho rozhodí a máme prorvany večer :nevim: Jak už jsem zmínila, dr. mi neřekla ani to, že nejde o klasickou narkozu :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
17.12.12 21:24

@ivana-domca tak se poptej, nevím, kde ale rozhodně to neni nějaké uspání na dlouho, spíš mi to přijde jakoby omámení a opravdu na 10,15 min..
u nás to je byla záležitost na dvě hodiny.. udělali, dvě hodiny jsme počkali a mohli jsme jít, žádná hospitalizace a tak..
Ale jako samozřejmě je to na tobě, jenom píšu, jak jsme to měli mi.. Malý byl v jeho 2 měcícíh a pak ještě dvakrát..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
17.12.12 21:25
@Pudloslava píše:
tak alespon ver tomu, ze k tomu nemuze mit zadnou pokoutni motivaci. ledaze by nejakou MR masinu vlastnila :-)

jo to máš pravdu, mě šlo taky o to, jestli je to tak akutní, že by to nevydrželo do 3 let odložit, pak už by to mohlo jít bez narkozy :think: :nevim: teď už to dr. po druhé odsunula, že za 3 měsíce uvidíme, ale je fakt, že nejsem dr. a vím prd, co všechno jsou za poruchy mozku, jsem jen matka, která vidí, že se vyvíjí pomalejším tempem, ale vyvíjí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
17.12.12 21:27
@kvaček píše:
@ivana-domca tak se poptej, nevím, kde ale rozhodně to neni nějaké uspání na dlouho, spíš mi to přijde jakoby omámení a opravdu na 10,15 min..
u nás to je byla záležitost na dvě hodiny.. udělali, dvě hodiny jsme počkali a mohli jsme jít, žádná hospitalizace a tak..
Ale jako samozřejmě je to na tobě, jenom píšu, jak jsme to měli mi.. Malý byl v jeho 2 měcícíh a pak ještě dvakrát..

určitě se zeptám, děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
17.12.12 21:27

@ivana-domca si myslím, že bez narkozy to nejde.. ani u toho 3 letého.. teda myslím, protože většinou tam děti musí ležet nehnutě v tom tunelu a to nehrozí
A navíc.. dítě neví nic.. takto ho tam někdo bude nutit nehýbat se v tunelu, který se nad ním pohybuje nevím, i mě osobně by to moc příjemné nebylo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
17.12.12 21:31
@kvaček píše:
@ivana-domca si myslím, že bez narkozy to nejde.. ani u toho 3 letého.. teda myslím, protože většinou tam děti musí ležet nehnutě v tom tunelu a to nehrozí
A navíc.. dítě neví nic.. takto ho tam někdo bude nutit nehýbat se v tunelu, který se nad ním pohybuje nevím, i mě osobně by to moc příjemné nebylo..

no já někde četla, že tam můžu být s ním přímo v tom tunelu, nevim jestli to není kec :nevim:
jsem myslela, že ve 3 letech už mu to dokážu vysvětlit a že když tam budu s ním, tak snad vydrží v klidu, ale možná jsem jen naivní :nevim:
Mám sice silnou klaustrofobii, ale tak pro něj to zvládnu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
17.12.12 21:35
@ivana-domca píše:
jo to máš pravdu, mě šlo taky o to, jestli je to tak akutní, že by to nevydrželo do 3 let odložit, pak už by to mohlo jít bez narkozy :think: :nevim: teď už to dr. po druhé odsunula, že za 3 měsíce uvidíme, ale je fakt, že nejsem dr. a vím prd, co všechno jsou za poruchy mozku, jsem jen matka, která vidí, že se vyvíjí pomalejším tempem, ale vyvíjí :kytka:

Já myslím, že asi málo tříleťáků by to zvládlo bez narkozy a možná se to tak nedělá. Jde o to nehnutě ležet a v tom tunelu je docela hukot a semtam rány. Byla na tom nedávno i ségra a říkala, že příjemné to rozhodně není zvlášť pro lidi co moc nesnesou menší prostory.

Dcera ale třeba teď ve 3 letech tu hospitalizaci (od 7 večer do oběda druhého dne) zvládala v pohodě, až na tu kanylu. Před rokem a půl by to byla katasrofa, ve starším věku to může probíhat líp, ale taky hůř, záleží na dítěti.

Můžeš si i zavolat do nemocnice kam spadáte, jak to tam přesně u takhle malých dětí probíhá, pokud by to bylo ambulantně jak psala kvaček, tak by to bylo super a mohli by sjte to se snyem zvládnout v pohodě.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty