Magnetická rezonance u batolete

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
oukidouki
18.12.12 21:01
@kvaček píše:
No právě to bylo v Brně :mrgreen:
Ráno jsme dojeli nalačno po dvou hodinách se pak jedlo a poušteli nás týž den odpoledne..
Možná jsem napsala, že za dvě hodiny se jede, což jsem zblbla, ale týž den odpoledne nás pustily vždy..

Tak to zírám…jsme z Blanska, což je kousek a nikdo nám takovou možnost nenabídl. S jak starým dítětem jsi tam byla?

• Citovat
  • Upravit
1219
18.12.12 21:09

Dělali nám to v brně a opdoledne
jsme byli s prckem doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
18.12.12 21:14

@oukidouki tak poprvní s 2 měsíčním..
ráno jsme dojeli, už vyšetření měl, jenom jsme šli na pokoj, kde mu dali - něco na uspání, byl malátný, pak usnul, hned ho vzali, byl tam tak zhruba do 15 min a už mi ho dávali, už se budil.. to bylo asi d 10 dopoledne a asi ve 4 nás pustili..
Ale přesně ty hodiny nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oukidouki
19.12.12 07:38

Hmmm, já právě taky chtěla dojet s malou na lačno, bála jsem se té noci tam, často se v té době budila a řekla mi Mudr., že to nejde… :nevim:, pak že jsme tam musely zůstát, chápu, u nás to bylo trochu jiné, čekalo se, zda tam něco není a dělali ještě videoeeg…no aspoň vím, kdyby někdy něco…:D

• Citovat
  • Upravit
17565
6.2.13 12:56

Tak já se podělím o čerstvé zkušenosti z MR - do nemocnice jsme s dcerou nastoupily v pondělí, rovnou na ni koukli při velké vizitě (hlavní doktor dost nepříjemný, ale to je asi úkol hlavních doktorů), pak ji ještě vyšetřoval neurolog, kterého jsme měli předem domluveného.
Od půlnoci už musela být na lačno, ráno v osm zavedli kanylu a dali ji premedikaci (sestřička dost nepřesvědčivě tvrdila, že je to ňaminka do pusinky, ale Anežka na to neskočila a vyplivala, co se dalo :-D), po půl deváté dorazila převozová sanita a jelo se o ulici dál na tu MR. Jely jsme dvě maminky s dětma a s náma jela i ošetřující lékařka, byla tam s námi celou dobu a na vše dohlížela.
Anežka šla na řadu jako první, anestezioložka s doktorkou mi popsaly, co jak probíhá, šla jsem dovnitř s malou a jakmile začala usínat, tak jsem se vypařila (jsem těhotná, takže jsem tam u těch magnetů nechtěla zbytečně otálet). Samotné vyšetření trvalo asi 20 minut, pak mi přinesli spící batole, položili na lehátko, přikryli a šli vyšetřovat druhou holčičku. Doktorka Anežku pravidelně kontrolovala, malá se docela prospala :-) Po probuzení byla úplně v pohodě, ta druhá holčička se probudila hned po vyšetření a byla pak ještě chvíli taková „zblblá“ - takže každý reaguje trochu jinak. Okolo jedenácté jsme byli zpátky na dětském, jíst a pít se mohlo hned, pokud dítě chtělo. Pak jen celý den chodili pravidelně kontrolovat, jestli je všechno v pořádku. Bylo, zvládly jsme odpoledne i konzultaci u místní paní rehabilitační, návštěvu mediček i neurilogické konsilium (dejte Anežce neurologické kladívko a naprosto profesionálně vám ukáže, jak a kam se s ním klepe :mrgreen: ). Ve středu přišly výsledky MR, které potvrdily, co už doktoři tak nějak očekávali, takže potvrdili diagnózu a odpoledne jsme šly domů. Docela to tam uteklo, všichni byli milí a příjemní, stěžovat si nemůžu. Anežka byla plna zážitků z nových hraček a dětí, zvládla to krásně, jen já jsem si odtamtud přitáhla nachlazení, takže teď bojuju s rýmou :-)
Byly jsme v pražské VFN, dvoulůžkové pokoje pro maminky s dětmi, na pokoji umyvadlo s teplou vodou, hračky a dost prostoru na hraní, taky tam byla herna s dalšíma hračkama. K dispozici mikrovlnka a rychlovarka, jídlo holt takové nemocniční, ale zas jsem ho nemusela vařit, ani mýt nádobí :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.17 08:35

Máte někdo zkušenosti s MR s tříletým dítkem v Hradci Králové?

• Citovat
  • Upravit
3694
13.2.17 09:01

V Hradci bohužel neporadím, ale jinak obecně zkušenosti mám. Takto malé děti musejí pod narkózu, protože je nutné, aby se dítě při vyšetření nehýbalo. Do nemocnice je nástup většinou den před a druhý den pokud je reakce na narkózu v pohodě, tak se jde odpoledne domů. Malé děti se všude snaží dávat hned ráno, protože jsou nalačno a asi ať nečekají dlouho. Mě malého vetšinou odvezou kolem půl deváté a tak do půl hodiny je zpět. Jsou děti, které jsou v podstatě hned po zákroku v pohodě. Za dvě hodinky se může najíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.17 09:06

@zejazeja A je to jen přes noc - den před, druhý den udělají, a když je vše ok, můžeme domů?? Vy chodíte nějak častěji? Jedná se mi o MR hlavičky.

• Citovat
  • Upravit
3694
13.2.17 09:15

Ano je to přes noc. My chodíme v Praze, ale myslím, že to bude všude +- stejné. Většinou nástup do deseti hodin den předem. Pak tam celý den člověk jen kouká a nudí se. Druhý den ráno prcek jede. Pak se většinou čeká na reakci na narkózu, ale tu má většina dětí dobrou, nebojte. No a pak na popis nálezu, to docela trvá. Takže většinou pak odcházíme mezi třetí a čtvrtou hodinou domů. Syn chodí pravidelně už od narození po půl roce, také mu dělají hlavičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.17 09:19

@zejazeja A jak to zvládáte vy a dítko? Kvůli čemu? Já jsem totálně vystrašená…ne jen z té MR, ale z toho, proč tam jdeme…

• Citovat
  • Upravit
3694
13.2.17 09:39

No jsou to pokaždé nervy. Pro malého je to teď už lepší, už se zabaví. Budou mu tři roky. Je tam hernička a ten den, kdy není zákrok, tak můžeme ven na procházku, tak už to trochu utíká. Jinak bereme tablet s pohádkami, to u nás docela funguje a hlavně se snažím nebýt já nervozní, protože on to pak cítí a je taky nervní, ale samozřejmě se to lépe říká než realizuje. To že se bojíte je normální, je to hlavička, každej se bojí. Jsou tam maminky, které zažívají to samé a chápou jaké to je, což maminky, které to nezažijí nepochopí. Takže mě vždy pomohlo si normálně s nimi povídat, ono se pak uleví :lol: Mě malej ze začátku strašně špatně snášel narkózu, tak to bylo hrozný, to jsem vždycky když ho přivezli byla úplně v prd…, teď jak je větší, tak už je to mnohem lepší, tak i to je pro mě příjemné, když ho přivezou a je v pohodě. Jinak pokaždé mu koupím nějaké třeba nové angličáky, aby si měl s čím hrát a pak něco za odměnu :lol: Pak je člověk nervózní než mu přijdou říct jak to dopadlo. My většinou ležíme na neurochirurgii a tam je dobré, že ty doktoři vědí, tak se na to kouknou a nemusí třeba čekat na ten popis. Jednou jsme leželi jinde a jak ten doktor nebyl neurochirurg, tak právě na popis musel čekat a to bylo nekonečné. To čekání je prostě dlouhé, budete se muset obrnit trpělivostí. :hug:
Jinak pokud budete chtít, tak mi klidně napište soukromou zprávu s čímkoli, co vás napadne, ráda vám odpovím. O synovi se mi nechce moc psát do veřejné diskuze, tak vám to pak klidně napíšu do té soukromé zprávy. Jen musíme frčet pryč, tak vám napíšu třeba odpoledne. Držte se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.7.20 14:14

Resume

@Martrich
Dobrý den, a jak dopadla? Nejspíš nás čeká také ze stejného důvodu. Ale malá je ještě moc malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
15.9.20 15:08

@Martrich dobry den moje mala ma taky bulku na noze a musíme na Magnetická rezonance kvůli tomu a jsou jo teprve 2 měsíce:( muzu se zeptat co to u vás bylo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.23 11:57

Chci oživit diskuzy. Malý má 8 měsíců a čeká nás to :( byl někdo s takto malým miminkem? Přítel si to nepřeje a chce, abychom to odmítli a zrušili. :think:
Dle neuro má malý mozečkovy syndrom a hypotonii.
Poradíte, uklidnite?🙏

• Citovat
  • Upravit
76280
7.2.23 12:01
@Anonymní píše:
Chci oživit diskuzy. Malý má 8 měsíců a čeká nás to :( byl někdo s takto malým miminkem? Přítel si to nepřeje a chce, abychom to odmítli a zrušili. :think:
Dle neuro má malý mozečkovy syndrom a hypotonii.
Poradíte, uklidnite?🙏

přítel je hlupák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty