Magnetická rezonance u batolete

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
7.2.23 12:09
@stinga píše:
přítel je hlupák

Ještě jsem chtěla říci, že obojí je v lehčí formě 🙏 jak ta hypotonie a i ten mozečkový, to nám řekla dneska. Něco se jí zkrátka nepozdává a raději ho chce zkouknout.
Nesmí 5 hodin před vyšetřením jíst. Jak jste to dokázali u kojeneho miminka? 8o

• Citovat
  • Upravit
3139
7.2.23 12:10
@Anonymní píše:
Chci oživit diskuzy. Malý má 8 měsíců a čeká nás to :( byl někdo s takto malým miminkem? Přítel si to nepřeje a chce, abychom to odmítli a zrušili. :think:
Dle neuro má malý mozečkovy syndrom a hypotonii.
Poradíte, uklidnite?🙏

Chcete zjistit, co dítěti je? Chcete, že. Je přítel expert neurolog nebo pediatr? Není. Takže proboha poskytněte dítěti, co se nemůže bránit hlupákům, potřebou lékařskou péči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.23 12:22
@annlady píše:
Chcete zjistit, co dítěti je? Chcete, že. Je přítel expert neurolog nebo pediatr? Není. Takže proboha poskytněte dítěti, co se nemůže bránit hlupákům, potřebou lékařskou péči.

On teda tvrdí, že ještě máme počkat, nějakou dobu.

• Citovat
  • Upravit
76526
7.2.23 12:29
@Anonymní píše:

znova otázka - přítel je neurolog?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
7.2.23 12:34
@Anonymní píše:

A proc? Pokud dr. naznal, ze je to potreba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.23 12:34
@stinga píše:
znova otázka - přítel je neurolog?
:mrgreen: není samozřejmě :oops:
Děkuji, potřebuji na něj nějak rázněji :potlesk:
  • Citovat
  • Upravit
517
7.2.23 12:45

Zvládnout 5 hodin před zákrokem nejíst se dá… Ideální je, když jde dítko hned ráno např. v osm… Poslední kojení ve tři v noci (klidně vzbudit) a pak při probuzení jen mazlit a nosit… Znám to z vlastní zkušenosti, postupovala jsem s dcerkou, když měla sedm měsíců… Jedno ráno měla CT v narkoze a o dva dny pozdeji operaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
7.2.23 12:49
@lelulanda píše:
Zvládnout 5 hodin před zákrokem nejíst se dá… Ideální je, když jde dítko hned ráno např. v osm… Poslední kojení ve tři v noci (klidně vzbudit) a pak při probuzení jen mazlit a nosit… Znám to z vlastní zkušenosti, postupovala jsem s dcerkou, když měla sedm měsíců… Jedno ráno měla CT v narkoze a o dva dny pozdeji operaci…

Ano "🙏 👍 děkuji mockrát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
7.2.23 12:55
@Anonymní píše: :mrgreen: není samozřejmě :oops:
Děkuji, potřebuji na něj nějak rázněji :potlesk:

Já vám dám informaci, kterou mu můžete předat. Známých dvouletá dcerka zemřela na nádor na mozku. Díky vyšetření a lékařské péči tu mohla být o půl roku déle. Stačí? Pokud ani to ne, poslala bych partnera do oběhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10922
7.2.23 13:15
@Anonymní píše: :mrgreen: není samozřejmě :oops:
Děkuji, potřebuji na něj nějak rázněji :potlesk:

Tak asi nemáte doporučení na MR jen tak pro zabavení personálu v nemocnici. Ja bych se o tomhle s přítelem asi vůbec nebavila. Zvládnout se to dá. Oni ty děti berou zpravidla dle věku, aby ti nejmenší byli hned ráno. Ja byla s dvouletým a vím, že jsme čekali asi do 11 dopo, než na nás přišla řada, bylo ten den víc miminek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
7.2.23 13:22
@Anonymní píše:

A zeptám se znova, on je neurolog, pediatr, nebo vůbec nějaký druh doktora?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
7.2.23 14:06

Jděte se zeptat osobně lékaře, který to indikoval. On totiž jeden z důvodů pro vyšetření může být to, že lékař chrání sám sebe. Možná vám narovinu řekne, že to ještě počká, ale dá vám podepsat papír, že to odmítáte vy - aby byl krytý. To víš, dnešní doma, žaloby a stížnosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
7.2.23 14:31
@Ivaneska píše:
Ahoj maminky :kytka:
Mám na vás dotaz. Se synem chodíme od 8mi měsíců na rehabilitaci a neurologii. Začal pozdě lézt a sedět pozdě. Teď je mu 15 měsíců a ještě pořád nechodí. Neurolozce se pořád něco nelíbí, že nedělá paci a pod. Nejsem odborník, ale podle mě je pouze pomalejší a jede si svým tempem. Na magnetickou rezonanci by musel pod narkozu a to se mi nelíbí. Prostě prozatím nechci, aby to to vyšetření podstupoval. Podle rehabilitační dr. má lehkou hypotonii, ale to snad není důvod k takovému vyšetření :nevim: Epilepsii ani nic podobného nemá.
Starší kluk má adhd, ale to se řeší až nástupem do školky, většinou speciální skolkou a dochazenim na psychologii, jinak 100 % se snad diagnóza určuje až nástupem do školy.
Nebyla jste některá v pod. situaci?
Moc děkuji za pripadne reakce :kytka:

Máme, náš syn se narodil předčasně, vše jako miminko zvládal plus ty měsíce co přišel dřív. Ale po operaci tříselné kýly se jeho vývoj zastavil a dokonce vrátil zpět.
Na magnetické jsme byli, když mu bylo 13 m (operace v 10.m).
Taky jsem se bála, přeci jen operace, narkóza a zase narkóza?
Ale na magnetické byl uspaný fakt jen lehce, krásně se z toho vyspal.
Tam nezjistili nic, mozek v pořádku, po letech, že má nějaký druh DMO, který nejde vidět na mozku (často tam lze vidět změny).
Já být vámi na tu magnetickou jdu. Znám případy, kdy včasná léčba zdravotní stav o dost zlepšila a urychlila uzdravení.
Jedna maminka jen se synem cvičila, ona sama si vyžádala magnetickou a zjistili právě zasažení jedné části mozku DMO.
Jiná maminka šla se synem na magnetickou, zjistili mu nějakou cistu.
Když máte anamnézu, tak máte nárok třeba na lázně a různé pomůcky.
A i kdyby to dopadlo dobře bez nálezu, zjistíte že prostě jen musíte cvičit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty