Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@renap píše:
@HloupýFlop a jak to udělají, že to mají nealko.,když princip je úplně stejný? Já to neměřila, kolik v tom mám alkoholu, ale nešlo by tedy dát větší množství toho čaje? Aby to bylo víc naředěný? Já si to tedy ještě před pitím ředím napůl s vodou, je to na mě moc sladkýTakže bych snad nenadýchala.
Jejich postup právě neznám, a hádám, že zrovna za tu dealkoholizaci se právě platí. Doma u druhé fáze si to měřím a co má moc, to nechám doslova na ocet. Ale taky chci nastudovat, jak to udělat beze zbytku ![]()
@HloupýFlop píše:
Jejich postup právě neznám, a hádám, že zrovna za tu dealkoholizaci se právě platí. Doma u druhé fáze si to měřím a co má moc, to nechám doslova na ocet. Ale taky chci nastudovat, jak to udělat beze zbytku
Já bych to spíš odhadoval na to, že zatímco ty to doma vyrobíš poctivě ve sklenici, kde kombucha činí slušné procento objemu, tak oni stejný poměr při výrobě někde ve velkých tancích asi mít nebudou ![]()
@HloupýFlop já právě někde postup viděla, připadalo mi to stejný, akorát na to mají větší kádě a potom do toho cpou ty příchutě, jinak postup mi připadal stejný. Samozřejmě něco stojí ty flašky, energie a všechno to kolem, tak to nemůže prodávat za dvacku litr, že jo. Spíš nechápu, že to lidi za ty prachy kupujjí, když to samý se dá udělat s minimálními náklady doma. A tu příchuť si do toho doma přidat. Ale ten alkohol tedy pro někoho asi být problém může, to je fakt.
@Keyllah píše:
a ty jsi to tedy chutnala, nebo ne a jen máš „představu“ o té chuti?
Měla jsem možnost ochutnat u kamarádky ten černý a nechutnal mi, tak jsem doufala, že třeba jiný bude chutnat lépe, ale dle recenzí tomu tak není, ale samozřejmě nemohu říct, zda je to pravda.
@Keyllah píše:
a ty jsi mu tedy odsouhlasila to balení po 24kusech nebo jsi nahlas a jasně řekla, že chceš jen 2kusy a on ti přesto objednal to velké balení?
Bohužel si myslím, že to ani po méně než tom celém balení objednat nejde, jak jsem již psala - myslela jsem si, že si objednávku budu moci upravit, že mi jen dají ten přístup do systému.
@renap píše:
@HloupýFlop já právě někde postup viděla, připadalo mi to stejný, akorát na to mají větší kádě a potom do toho cpou ty příchutě, jinak postup mi připadal stejný. Samozřejmě něco stojí ty flašky, energie a všechno to kolem, tak to nemůže prodávat za dvacku litr, že jo. Spíš nechápu, že to lidi za ty prachy kupujjí, když to samý se dá udělat s minimálními náklady doma. A tu příchuť si do toho doma přidat. Ale ten alkohol tedy pro někoho asi být problém může, to je fakt.
Taky je otázka, zda ten postup, co ukazují je pravdivý. ![]()
@rmot píše:Že by i perlivost dodávali
Já bych to spíš odhadoval na to, že zatímco ty to doma vyrobíš poctivě ve sklenici, kde kombucha činí slušné procento objemu, tak oni stejný poměr při výrobě někde ve velkých tancích asi mít nebudou
@HloupýFlop já ji perlivou mám, ale mně to právě vadí, nepiju nic perlivýho. Tak ji ředim a nechávam chvíli stát, aby to vyšumělo.
@HloupýFlop píše:
Jejich postup právě neznám, a hádám, že zrovna za tu dealkoholizaci se právě platí. Doma u druhé fáze si to měřím a co má moc, to nechám doslova na ocet. Ale taky chci nastudovat, jak to udělat beze zbytku
Já právě viděla rozhovor s panem zakladatelem a říkal, že jejich kombucha zraje 8 týdnů, což když jsem si četla, kolik se tak má nechat zrát, tak to bylo 7-14 dní, tak mi to přišlo takové divné, proč to nechávají tak dlouho.
Ale nikdy jsem to zatím nezkoušela vyrábět doma, tak nevím, co je na tom pravdy.
https://youtu.be/cjZ_vGCfbPM říká to v minutě 4:20 ![]()
@maja123458 píše:
Já právě viděla rozhovor s panem zakladatelem a říkal, že jejich kombucha zraje 8 týdnů, což když jsem si četla, kolik se tak má nechat zrát, tak to bylo 7-14 dní, tak mi to přišlo takové divné, proč to nechávají tak dlouho.Ale nikdy jsem to zatím nezkoušela vyrábět doma, tak nevím, co je na tom pravdy.
https://youtu.be/cjZ_vGCfbPM říká to v minutě 4:20
Záleží na síle “houby” a množství čaje a teplotě. Všichni to musí vychytat. Moje teď byla až po 5 týdnech, dala jsem moc čaje a byla slabá. Další už zvládla za 4 dny. Jsem na ni pyšná jak na děti
Takže když dají slabou na velký objem, tak to bude trvat a nemusí stáčet denně
@maja123458 píše:
Já právě viděla rozhovor s panem zakladatelem a říkal, že jejich kombucha zraje 8 týdnů, což když jsem si četla, kolik se tak má nechat zrát, tak to bylo 7-14 dní, tak mi to přišlo takové divné, proč to nechávají tak dlouho.Ale nikdy jsem to zatím nezkoušela vyrábět doma, tak nevím, co je na tom pravdy.
https://youtu.be/cjZ_vGCfbPM říká to v minutě 4:20
Zajímavé video. Pán v něm mluví o čtyřiceti zaměstnancích, ale v příloze k účetní uzávěrce odevzdané na finanční úřad 22.7.2023 uvádí zaměstnanců pouze osm. Video je rok staré a pán v něm uvádí, že chce za rok udělat 150 milionu tržby. No podle současné účetní uzávěrky je to také jen vlhký sen. Celkově mám problém brát informace z toho videa vážně. Připomíná mi to takový ten americký happy styl „jsme děsně úspěšní, tak se přidejte k nám, kupujte naše produkty a budete se mít také dobře“ ![]()
Mne zrovna dneska prisla ta prvni testovaci varka
a chutove teda super
Cena mi neprijde nijak premrstena, kombucha limonady se dneska prodavaj vsude mozne a ceny jsou kolikrat i vyssi a je tam treba dvojnasobna davka cukru, coz rozhodne zdrave neni (Maga ma necelych 6g na 100ml). Ja bych teda byla lina si to doma sama vyrabet a urcite bych snizila i kvalitu..
Jen me teda zarazilo, ze mi prislo jen 12 lahvi a ta cerna tam treba vubec nebyla. Ale myslim, ze prodejce mi rikal, ze to dorucuji 2× tydne. Taky jsem platila 2000,–. Ty sklenene lahve jsou bozi a daji se i vracet - asi na to ale neni zadna zaloha, nedohledala jsem.
@rmot píše:
Zajímavé video. Pán v něm mluví o čtyřiceti zaměstnancích, ale v příloze k účetní uzávěrce odevzdané na finanční úřad 22.7.2023 uvádí zaměstnanců pouze osm. Video je rok staré a pán v něm uvádí, že chce za rok udělat 150 milionu tržby. No podle současné účetní uzávěrky je to také jen vlhký sen. Celkově mám problém brát informace z toho videa vážně. Připomíná mi to takový ten americký happy styl „jsme děsně úspěšní, tak se přidejte k nám, kupujte naše produkty a budete se mít také dobře“
Taky mi příjde, že to působí tak jako „nafintěně", jak češi neznají pravou chuť kombuchy, a že ta dobrá je jen podle amerického receptu. Celkově mi je ten pán docela nesympatický, nevím proč. Někde jsem i četla, že psal nějakým ženám úchylné zprávy nebo co, ale to nemám ověřené. ![]()
@Marilyn222 píše:
Mne zrovna dneska prisla ta prvni testovaci varkaa chutove teda super
Cena mi neprijde nijak premrstena, kombucha limonady se dneska prodavaj vsude mozne a ceny jsou kolikrat i vyssi a je tam treba dvojnasobna davka cukru, coz rozhodne zdrave neni (Maga ma necelych 6g na 100ml). Ja bych teda byla lina si to doma sama vyrabet a urcite bych snizila i kvalitu..
Jen me teda zarazilo, ze mi prislo jen 12 lahvi a ta cerna tam treba vubec nebyla. Ale myslim, ze prodejce mi rikal, ze to dorucuji 2× tydne. Taky jsem platila 2000,–. Ty sklenene lahve jsou bozi a daji se i vracet - asi na to ale neni zadna zaloha, nedohledala jsem.
Právě, že když si očistnou kůru už nebudete chtít objednat, tak ty lahve nemůžete veátit.
A myslím si, že tím, když si to doma uděláte sama, tak víte, jak to vyrábíte a co si dotoho dáváte. Tady bych si tím nebyla tolik jistá.
Ale dejte určitě vědět, jak je to s účinkama, zda vás to „nakopne" jak uvádějí a pročistí. ![]()
@HloupýFlop píše:
Záleží na síle “houby” a množství čaje a teplotě. Všichni to musí vychytat. Moje teď byla až po 5 týdnech, dala jsem moc čaje a byla slabá. Další už zvládla za 4 dny. Jsem na ni pyšná jak na dětiTakže když dají slabou na velký objem, tak to bude trvat a nemusí stáčet denně
Aha, to jsem vůbec netušila, ale zní to logicky.
![]()