Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Vrchnivrsta kuze je pryč, a spálenina je asi 2cm ctverecni =2% povrchu těla… 155 je dobré volat aby o vas věděli že jedete.
Tak maminky žádnou rychlou jsem nevolala s manželem jsme se domluvili ze pockame do rána.. Ráno jsem šla k dr a řekla ji co se stalo a ukázala to.. taky jsem hned řekla ze jsem se ptala maminek na netu
.. řekla mi ze rychlá by byla úplně zbytečná te stejně by mě hned poslali dom a ze takový popáleni se řeší doma a s dr.. Vse jsem udělala správně osetrila to a ráno šla k dr.. takže chci vás jen poprosit aby jste mi nepsali jak jsem nespolehlivá ze jsem nesla do nemocnice atd nejsem na to zvědavá chtěla jsem jen radu.. i tak všem moc děkuji.. a jsem rada ze jsem nebyla jediná kdo neviděl nutnost nemocnice.. o
@Anonymní píše:
Tak maminky žádnou rychlou jsem nevolala s manželem jsme se domluvili ze pockame do rána.. Ráno jsem šla k dr a řekla ji co se stalo a ukázala to.. taky jsem hned řekla ze jsem se ptala maminek na netu.. řekla mi ze rychlá by byla úplně zbytečná te stejně by mě hned poslali dom a ze takový popáleni se řeší doma a s dr.. Vse jsem udělala správně osetrila to a ráno šla k dr.. takže chci vás jen poprosit aby jste mi nepsali jak jsem nespolehlivá ze jsem nesla do nemocnice atd nejsem na to zvědavá chtěla jsem jen radu.. i tak všem moc děkuji.. a jsem rada ze jsem nebyla jediná kdo neviděl nutnost nemocnice.. o
@Anonymní píše:
Tak maminky žádnou rychlou jsem nevolala s manželem jsme se domluvili ze pockame do rána.. Ráno jsem šla k dr a řekla ji co se stalo a ukázala to.. taky jsem hned řekla ze jsem se ptala maminek na netu.. řekla mi ze rychlá by byla úplně zbytečná te stejně by mě hned poslali dom a ze takový popáleni se řeší doma a s dr.. Vse jsem udělala správně osetrila to a ráno šla k dr.. takže chci vás jen poprosit aby jste mi nepsali jak jsem nespolehlivá ze jsem nesla do nemocnice atd nejsem na to zvědavá chtěla jsem jen radu.. i tak všem moc děkuji.. a jsem rada ze jsem nebyla jediná kdo neviděl nutnost nemocnice.. o
tak se příště neptej na radu, když žádnou nechceš
@stinga nikdo neřekl ze jsem žádnou radu nechtěla.
Jen mě docela překvapilo některé reakce maminek.. Manžela jsem vzbudila a jet do nemocnice jsem chtěla byla jsem tak zoufalá z toho co tu maminky píšou.. Jen to manžel vyhodnotil trochu jinak než některé maminky tady.. Jen jsem tím chtěla říct ze jsem moc rada, ze manžel o proti mě má nejspíš více rozumu ![]()
@Anonymní píše:
Jakou diagnozu na to doktorka napsala? vrchní vrstva kúže je podle fotky pryč, to je druhej stupeň navic to moc nebolí to ukazuje na poškozené nervy ve spodní vstvě a to nastává při popáleninách 3 stupně, jedná se o dítě a protože je to dítě, a ty podle metodického pokynu MZd ČR č. 20/1987 to můžou ošetřovat jen popáleninová centa.
@MartinKa36 Dr mi řekla ze to mám převazovat a mazat říkala ze je jen pryč ta vrchní kuzicka ze to není nic hlubokého ta fotka hodně skresluje nevypadá to tak hrozně ve skutečnosti.. v noci nad ránem si začal stěžovat na bolest.. rucicku mu prohmatala všechno skontrolovala a říkala ze je vše v pořádku ze není potřeba jezdit do nemocnice ze do pondělka by se to mělo sloupat a v pondeli mám zase dojít.
@MartinKa36 podle me by to bylo naprosto přehnané i to že je pošlou na popaleniny do Ostravy.. Jednala bych naprosto totožne jako Anonymni
Příspěvek upraven 06.03.20 v 14:36
@modravlocka tak my byli na pohotovosti s klíštěte v hlavě dcery taky, ale na naší obranu jen proto že bylo tak napište že jsme se Bali ho vyndat sami… Bylo šíleně veliké… A s triskou jsem byla taky po 4 dnech marneho vytahnuti ale zase byls 1.5cm dlouhá, hluboko a po vydání jsem tam měl 2 stehy ![]()
Promin, tvůj 2,5 letý syn má tak chlupaté záda? to mě teda zaujalo více než popálenina..
dcera byla popálená hodně..tohle bych vůbec neřešila…mazat, nenamáčet, překrýt čtverecem a zalepit. to samé co by vám dali v nemocnici…
Dcera tam teda ležela, ale za 4 dny nás pustili domů, mazat, nenamáčet, nechat zakryté..mi jsme teda ještě svítili takovou tou lampou…co by asi s takovým kouskem dělali v nemocnici jak tu někdo radí nebo dokonce volat rychlou…ženské neblázněte boha ![]()
jo jinak po propuštění z nemocnice jsem chodili na převazy do nemocnic a pak nás po cca 3× převazech převzala normálně pediatra - jen na kontroly..
Jo a určitě jsem nebyli v nějakých popáleninových centrech nebo co to píše paní nahoře…
@smurfka No fotila jsem to v noci s bleskem
chlupatý trosku je ale vidět to tak normálně není
jinak si myslím ze doktorka kdyby viděla ze je to důležité ze by mě do nemocnice poslala.. taky jsem se ji několikrát ptala jestli opravdu do nemocnice nemusím. S úsměvem na tváři mi řekla ze do nemocnice se jezdí z úplně jinými popáleniny a ze by mi tam stejně udělali to samy co ona v ordinaci a poslali mě dom..
@Anonymní píše:
@smurfka No fotila jsem to v noci s bleskemchlupatý trosku je ale vidět to tak normálně není
jinak si myslím ze doktorka kdyby viděla ze je to důležité ze by mě do nemocnice poslala.. taky jsem se ji několikrát ptala jestli opravdu do nemocnice nemusím. S úsměvem na tváři mi řekla ze do nemocnice se jezdí z úplně jinými popáleniny a ze by mi tam stejně udělali to samy co ona v ordinaci a poslali mě dom..
No asi tak.. V nemocnici delali to same co jsem rekla, mazat, zakryt, nekoupat to misto. Takze tak. Jinak teda prvni dny brala prasky na bolest, normalne ibac nebo nurofen, takze kdyby bolelo tak rohle.. Ale jako opravdu kdyz se podivam na fotky te hrůzy co jsme tam byli mi, tak tohle na nemocnici fakt neni, ani na 155.
@kavulenka píše:
@MartinKa36 tak ta dr není snad blbá ne… Proboha klid
V ČR existuje sada metodických pokynů které definují kdo a co může léčit. Ty jsi tu psala že si dítě nestěžuje na bolest… a z fotky je vydět že je to minimálně 2b. absence bolesti je ale příznak popáleniny 3 stupně.
@MartinKa36 píše:
V ČR existuje sada metodických pokynů které definují kdo a co může léčit. Ty jsi tu psala že si dítě nestěžuje na bolest… a z fotky je vydět že je to minimálně 2b. absence bolesti je ale příznak popáleniny 3 stupně.
Víš, jak vypadá popálenina 3.stupne? Je belava. Toto je růžové, i z fotky lze poznat, že se jedná o povrchové zranění. Navíc ještě malickeho rozsahu. Add absence bolesti: když se ti dítě trochu spálí napr. o žehličku, udela se mu pidi puchyr, taky si bude na bolest stěžovat prvních 10 minut. Poté už ne. Přesto se nebude jednat o popáleninu 3 nebo 4 stupně.