Malá výplata
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Reknu ti to takhle: ja mam bc., nedodelanyho magistra, VOS a budu brat relativne malo, protoze kvuli detem pujdu po skonceni pobirani RP do skolstvi (aktualne jsem nezamestnana, v zamestnani pred detma jsem byla zaskok za MD na dobu urcitou). Proste je to neco za neco.
Ale je pravda, ze u nas o tom byla dohodna a tu cast „uzivit rodinu z normalniho platu“ ma na triko manzel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katastrofaobecna píše:
@david74 A světě div se, jsou lidé co ty velké platy majíA někteří zde ztrácí spoustu času.
Zakladatelko je otázka jestli by jsi se tam dostala, když tam nechceš. Možná jsi dobrá herečka. Já jsem to zkusila, protože jsem chtěla vypnout, tehdy jsem začala druhou VŠ a týpek se mě na tu školu zeptal a byť jsem odpovídala opatrně, tak mé nadšení z mého oboru a nenadšení z práce v obchodě bylo výrazné.
Sama jsem měla v životě velké štěstí, ale já jsem si věřila a když jsem něco neuměla, nezastavilo mě to, tvářila jsem se že pohoda a dost rychle jsem se to doučila. Možná si zkus prvně rozšířit své schopnosti?
Máš pravdu, nejspíš bych to asi dobře nezahrála. Zkušenosti nemám žádné a neláká mě to. Když jsem naposledy hledala práci, tak jsem se překonala. Taky jsem jim vysvětlovala, že není problém se cokoliv doučit. A co děláš teď?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Nemusím ho tajit, ale o to mi v této diskuzi nešlo - o to, jestli mám ve svém oboru dost peněz - nemám. Ale má to své výhody a těch využívám. Mám teda úvazek 0,8. Skoro žádný stres. Ale těch peněz je prostě málo. Zjišťuji možnosti a sleduji nabídky v okolí. Práce mě baví, ale měla bych trochu jinou představu.
Vidíš. Ta práce má i své váhody.
Jo, manažer třeba bere 60 tisíc a bonusy. Ale taky je v práci třeba 60 hodin týdně, věčně na telefonu, po týdnu dovolené ho čeká vyřídit 300 e-mailů, má zodpovědnost za firemní výsledky, lidi, dělá rozhodnutí.
Pečení holuby prostě nelítají do huby zadarmo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Talitha píše:
Z čeho ti pocitaji ty odmeny? Myslela jsem, ze jsou to odměny z prodeje. Za co jsou odměny pri reklamacich?
bože…
existují i jiné KPI než prodej přece…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sakota píše:
Reknu ti to takhle: ja mam bc., nedodelanyho magistra, VOS a budu brat relativne malo, protoze kvuli detem pujdu po skonceni pobirani RP do skolstvi (aktualne jsem nezamestnana, v zamestnani pred detma jsem byla zaskok za MD na dobu urcitou). Proste je to neco za neco.Ale je pravda, ze u nas o tom byla dohodna a tu cast „uzivit rodinu z normalniho platu“ ma na triko manzel.
Co pro tebe znamená brát relativně málo? Já mám jen VOŠ. Ale strašně jsem zblbla na mateřské. Mozek…
No a jak mám na starosti celou domácnost, vše s dětmi, každý den až do večera, tak prostě nejsem schopná tolik myslet jen na práci, abych vše pobrala. Jako bezdětná jsem teda fungovala mnohem lépe /ale tak to nikomu samozřejmě neříkám/. Občas je překvapím nějakými informacemi, tak to neví, že jsem uplně blbá. Dělám jednu věc, kterou ve firmě nikdo neumí a přitom je to taková jednoduchá banalita. A dělám občas i chyby. Ale nejsem jediná a jsem schovívavá k chybám ostatních, vše ochotně vysvětlím. Už al neumím ty grafy a tabulky tolik, jako jsem je uměla. Jiná verze wordu a excelu a jak to nepoužívám, tak mi to trvá dlouho. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Svistice píše:
Jo, manažer třeba bere 60 tisíc a bonusy. Ale taky je v práci třeba 60 hodin týdně, věčně na telefonu, po týdnu dovolené ho čeká vyřídit 300 e-mailů, má zodpovědnost za firemní výsledky, lidi, dělá rozhodnutí.
No já mám kolem sebe lidi, kteří mají těch 60 tis. tak základ. A zrovna ten jeden si libuje, že teď je na tom dobře, pracuje tak půlku času doma na HO. Pohoda, každou chvilku venku. Je fakt, že je chytrý a hlavně všechno okecá. Takovou prořízlou pusu fakt nemám.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Co pro tebe znamená brát relativně málo? Já mám jen VOŠ. Ale strašně jsem zblbla na mateřské. Mozek…![]()
![]()
![]()
No a jak mám na starosti celou domácnost, vše s dětmi, každý den až do večera, tak prostě nejsem schopná tolik myslet jen na práci, abych vše pobrala. Jako bezdětná jsem teda fungovala mnohem lépe /ale tak to nikomu samozřejmě neříkám/. Občas je překvapím nějakými informacemi, tak to neví, že jsem uplně blbá. Dělám jednu věc, kterou ve firmě nikdo neumí a přitom je to taková jednoduchá banalita. A dělám občas i chyby. Ale nejsem jediná a jsem schovívavá k chybám ostatních, vše ochotně vysvětlím. Už al neumím ty grafy a tabulky tolik, jako jsem je uměla. Jiná verze wordu a excelu a jak to nepoužívám, tak mi to trvá dlouho.
Uprimne nevim zatim, protoze se neorentuju v tabulkach.
Ale pred MD jsem mela 15k cisteho (v soukromem sektoru, po detech se chystam do statniho a tma jsou tabulky, ale zatim se v nich neorientuju), ale porad pocitam, ze budu brat v cistem mene nez tretinu toho, co ma/mel muj muz v zakladu.
Takze ano, na Prahu mi nekde kolem 20 cisteho (snad) neprijde mnoho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zumpa píše:
A co děláš teď?
ono už je to nějaký ten rok zpátky, teď jsem na rodičáku.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vulpes píše:
bože…![]()
existují i jiné KPI než prodej přece…
Pracuju ve zdravotnictví. Odmeny telefonních tentononc jdou mimo mě. A to, jake to jsou pozice zrovna tak.
Vim, ze se setkavam s „nabizeci“ a pak s temi, kteri mi poradi na infolince. Tim to pro me končí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Máš pravdu, nejspíš bych to asi dobře nezahrála. Zkušenosti nemám žádné a neláká mě to. Když jsem naposledy hledala práci, tak jsem se překonala. Taky jsem jim vysvětlovala, že není problém se cokoliv doučit. A co děláš teď?
To co bylo obsahem druhé VŠ..
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Kamarádka říkala, že vychází vstříc maminkám, že mají jen ranní směny.Je strašně spokojená, i když říkala, že je to fyzicky namáhavé a měnit nechce. Co konkrétně jsi dělala? Taky jsem malá a nemám zrovna velkou sílu. A problémy se zádama.
dělala jsem vše, hlavně záživné pro mě bylo skládání beden s ovocem a zeleninoi v 5 hodin ráno.. ![]()
Nebo vyskladávání palet.., měla jsem problém dosáhnout úplně nahoru, to samé při doplňování zboží.. ![]()
Prostě jsem cítila, že na to nestačím, ale za zkušenost jsem ráda.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@david74 píše:
@Katastrofaobecna Nepsal jsem, že neexistují lidé s vysokým příjmem. Ale není to nic běžného. Medián znamená člověk přesně uprostřed a u nás to dělá těch 23.400,– Kč měsíčně čistého. Kolem této částky se to pohybuje. Samozřejmě 1. a 10. decil jsou jiné částky, obojí jsou ale zkrátka už extrémy.
Z mé vlastní zkušenosti je to krátce a jednoduše o tom, jak moc chci dělat náročnou práci - pozice, o které je vysoký zájem (např. kamarádka z kanclu velkého hotelového komplexu), budou vždy za méně než pozice např. v automobilce ve výrobě, kde by nikdo nebyl, kdyby to netahaly nahoru peníze. Takže tam je to jak známo kolem 40 tisíc hrubého.
Nevím o kterém regionu mluvíš(asi Praha?) ale z automobil. výroby jsem prchla před 3mi lety, kde jsem měla 16 tis. Už jsem to fin. neutáhla. Kamarádka je tam teď 10tým rokem a bere 20 čistého. Jednou za rok jsou odměny tak max.22. Víc nemá. Takže těch 40 hrubého mají možná tak mistři. Jihomoravský kraj.
Prosím anonym.
- Citovat
- Upravit
@Svistice píše:
Můj drahý přestal maily číst, jednou týdně se podívá kolik tisíc mailů aktuálně má a tím končí ![]()
A jede od rána do noci, jednou ho něčím praštím, ani na HO si to nenastaví tak, aby měl čas na oběd, jak je starej, tak je… Nezodpovednej
- Citovat
- Upravit
@Katastrofaobecna píše:
Můj drahý přestal maily číst, jednou týdně se podívá kolik tisíc mailů aktuálně má a tím končí
A jede od rána do noci, jednou ho něčím praštím, ani na HO si to nenastaví tak, aby měl čas na oběd, jak je starej, tak je… Nezodpovednej
Jenže spousta těch nízkopříjmových tohle nevidí. Že má někdo v pětatřiceti nakročeno na koronární jednotku, děti a ženu vidí jen spící, na nic nemá čas, rozhoduje o milionových částkách či osudu lidí… Vidí jen tu all inclusive dovolenu, hezké bydlení, služební auto…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamarádka říkala, že vychází vstříc maminkám, že mají jen ranní směny.
Je strašně spokojená, i když říkala, že je to fyzicky namáhavé a měnit nechce. Co konkrétně jsi dělala? Taky jsem malá a nemám zrovna velkou sílu. A problémy se zádama.