Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj maminky,
inspirovala mě Stensa se svým tématem o vítězstvích a tak zakládám další pozitivní téma ![]()
Co se vám v běžný všední den stane za maličkost, která vám ale zvedne náladu o několik stupňů?
Za mě např.:
Já se raduju jak tydýtko, když po pár týdnech hledání a naprosté rezignace naprosto náhodou při běžném úklidu najdu v mezeře kdekoli zatoulanou kuličku ze zatloukadla, dudlík co mi dlouho chyběl, dřevěnou rybičku do skládačky a jiné další " vzácné" předměty, o kterých jistojistě vím, že někdo doma musí být, ale nejsou k nalezení..
![]()
Procházím se potom bytem a zvučným hlasem všem oznamuji vítězoslavně: JÁ VĚDĚLA, ŽE TO TU NĚKDE JE!!!!
![]()
Jo jo život je o maličkostech.. ![]()
Mě zaručeně pokaždé zvedne náladu úsměv malýho
…no a vzhledem k tomu, že se culí většinu dne, tak se neustále vznáším na křídlech radosti ![]()
Mě asi cokoliv, co se zrovna netýká mateřský, což je ovšem málokdy
, takže běžně každý den mám radost z našeho raubíře, jeho úsměvů, úšklebků, pokroků.
moje největší radost, snad až pýcha je, když se vypravím ven s 2 dětma (4. patro bez výtahu) a v klidu zavřu vstupní dveře do domu, aniž bych se musela pro něco vracet ![]()
taky pociťuji ohromnou úlevu, když jsou obě děti před osmou v postelích a usnou ještě než je stihnu zakrýt ![]()
a ještě, když se ráno probudím, hezky vyspaná a děti ještě nevstaly ![]()
Mě většinou udělá radost nějaká nová dovednost malého,byť jen malinká.
Jediné,co mě dnes opravdu potěšilo bylo to,že se pře plaváním vyčural do nočníku.
Jo a ještě mám největší radost, když si dám výborný oběd a je zcela v poklidu, bez odbíhání a prostě se najim, jak to čuně a nikdo a nic mě neruší
Ono totiž když zrovna spí Adam, tak většinou někdo volá, zvoní ![]()
Jsem šťastná, když se najím v klidu. Ale to se podaří tak jednou týdně, když jsme u rodičů na návštěvě
.
Bezva pocit, když obě holky snědí oběd, to je jednou - dvakrát za týden
.
A jsem blahem bez sebe, když dávám večer holky spát a ani jedna nemá nové zranění
.
Já už teda nejsem na mateřské, ale snad nevadí když přidám svou dnešní radůstku. ![]()
jedu z práce- v hlavě buší permoníci- vyzvedávám staršího syna ze školy- dokázel celou cestu autem domů mlčet!!
Nádhera. ![]()
Hanulínek píše:
Já už teda nejsem na mateřské, ale snad nevadí když přidám svou dnešní radůstku.
jedu z práce- v hlavě buší permoníci- vyzvedávám staršího syna ze školy- dokázel celou cestu autem domů mlčet!!Nádhera.
har.
Tak já jsem momentálně blahem bez sebe z každého zavolání „mamííí čůrat“. Pak si ještě vychutnávám takové ty chvilky klidu, kdy si večer sednu s hrnkem čaje, starší už spí a ta mladší ještě v bříšku mě začne pěkně okopávat ![]()
Já jsem šťastná, když si můžu jen tak sobecky sednout a v klidu vypít kávičku. Když po mě nikdo nic nechce
Když chvilku neslyším „máámííííííííííí, Mája mi to bouráááááááá!“
harpyje píše:har.
- sex, aniž by během akce někdo řval (myslím děcka), když si během akce ještě navíc rozcvičím záda, tak jsem blahem bez sebe.
- různý ňuf ňuf s dětma taky, jasně.
Hanulínek píše: … dokázel celou cestu autem domů mlčet!! …
Umačkala bych ho láskou
Tohle mě se asi nikdy nepoštěstí
![]()