Mám dceru v jesličkách - výčitky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81500
19.5.15 21:27

HLavní je, aby sis to srovnala sama. Možná s tím sama sroznaná zatím nejseš, necháš se tak snáz zvyklat okolím.
Podle mě je dítěti nejlíp s matkou, zvlášt takle malému. Bohužel u měto to už u druhého nebylo tak, že by mě bylo nejlíp s dítětem. Už mi to lezlo na mozek, nejsem matka rodu, takže jsem la na částečný úvazek do práce, holka ve dvou do školky. Spokojená tam byla. Nebudu si nalhávat, jak je to pro ní super, co všechno se naučí a jak tam má vrstevníky, spoustu činností a bla bla. Dvouletému dítěti to dokáže máma zařídit taky, otázkou je jestli chce ) já už po pěti letech doma nechtěla) nebo nemůže ( třeba z finančních důvodů).
Samo je rozhodující i povaha dítěte a správně vybraná školka, p

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
19.5.15 21:30
@MiraMoo píše:
Děkuji!! Ona je tam spokojená, ale já si začala říkat, jestli doopravdy nemůže trpět. Třeba že si to neuvědomuje, ale chybí ji maminka a bude z toho mít trauma. Už se na to nedokáži dívat s nadhledem. Zase jen tento týden jsem si musela vyslechnout 2×, že dvě známé by todle vživotě nejdělaly, milion otázek na to, jestli mě to trápí a prostě pak už jsem z nich cítila, že mnou opovrhují. To vycítíte.

No, a on je někdo nutí, aby to dělaly? (to bych se jich zeptala)
16 měsíců už není tak málo, jestli se tam dcerce líbí, tak není o čem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
19.5.15 21:31

@MiraMoo tak určitě si můžeš pomoci tím, že to nikomu říkat nebudeš.

Ale jestli jsi z toho psychicky na dně, zkus popřemýšlet, jestli to nejde změnit - s tvou prací a jesličkami.

Osobně bych tak malé dítě a na tak dlouho do jeslí nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
19.5.15 21:31

Určitě ti je líto, že nemůžeš být s malou a proto ti ty řeči tak ubližují. Kdyby ses rozhodla jít do práce dobrovolně (ve smyslu chci pracovat a ne být na mateřské), bylo by to asi jiné, ale když musíš kvůli penězům, tak jsi to asi úplně nechtěla, spíše děláš co je třeba. :hug: A ty ostatní maminky to asi vnímají tak, že jsi chtěla pracovat, že tě to na mateřské nebaví a proto útočí. Kdyby byly ve tvé situaci, mluvily by jinak. To neovlivníš, prostě podle sebe soudí tebe a šmitec. Nedostatek empatie světem vládne.
Navíc si pak připadají, že jsou lepší matky, než ty a to ji dělá moooc dobře (nejsou!!) taky pár takových znám.
Příště si v duchu řekni (nebo i nahlas) " dělám pro svou holčičku to nejlepší a vy o mé situaci nic nevíte, nemáte právo mě soudit".
Drž se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.15 21:33

@MiraMoo Ani nevis jak ti rozumim :hug:. Nas to ceka od zari :zed:. Berusce budou 2 roky, materska mi skonci, do jesli proste bude muset. Deti miluje, ale porad pokukuje jestli jsem nablizku :oops:. Vycitky, ze ji budu muset dat do jesli se stridaji s pocitem, ze jsem s tim srovnana snad ob hodinu :oops:

• Citovat
  • Upravit
2133
19.5.15 21:37

Zakladatelko bud vubec rada ze nejake jesle k dispozici mas. Ja bydlim v 15 tisicovem meste a jsou tu jenom skolky, kam berou jenom ctyrlete nebo petilete deti. Tady je bez babicek navrat do prace hola utopie :x ja mam 4 mesicni mimco, ale delam z domova uz od narozeni, ale jesle bych ocenila uz ve chvili kdy ditko prestanu kojit, protoze co nevidet budu muset aspon jednou tydne do prace zajet… A jak rikam bez hlidaci babicky by to neslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.5.15 21:38
@Menora píše:
@MiraMoo
Ty řeči o traumatu, to je také argument. Vis, co lidi na světe by bylo v traumatu, protoze jako děcka chodili do jeslí. To je nesmysl, pokud se ji tam libi, vůbec bych se tim nezabyvala.

Tak ony tie reci o traumatu tiez nie su tak celkom len kecy. Ja som dala prvorodenu najprv do statnych jasli… a po troch dnoch ‚na skusku‘ sa ma mala nechcela pustit krku, a vydesene podskakovala, ked pocula stuknut kluc v zamku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
19.5.15 21:41
@Bábi Zlopočasná píše:
Tak ony tie reci o traumatu tiez nie su tak celkom len kecy. Ja som dala prvorodenu najprv do statnych jasli… a po troch dnoch ‚na skusku‘ sa ma mala nechcela pustit krku, a vydesene podskakovala, ked pocula stuknut kluc v zamku :nevim:

souhlas. podle mě mít trauma může. ale fakt je to o ppovaze dítěte a školce.
třeba naše dvouletačka trauma fakt nemá, ale třeba čtyřleták ten první rok ve státní nesl fakt blbě. a když ted měl při horečkách halucinace a i tam ho honila učitelka Alena po zahradě, tak mi ho fakt bylo líto. :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2968
19.5.15 21:48

Já si myslím, že bys mohla mít výčitky jedině v případě, že bys dala takhle malou dceru do jesliček jedině, pokud bys byla doma. Ale protože musíš do práce, tak si s tím netrap hlavu. Z přečteného, co taky ostatní maminky psaly mě zaujaly 2 věci a s těmi naprosto souhlasím:
Daleko horší by bylo, kdybys sice byla s dcerou doma, ale byla v neustálém stresu, že nemůžeš malé koupit ani lízátko nebo s ní někam vyrazit.
To, že malá chodí do jeslí je jenom tvoje a manželova věc, žádným dalším matkám na pískovišti do toho nic není, tak s nimi o tom prostě nemluv.

Na závěr ještě jednu radu zkušenější ženské - manželovi nic nevyčítej, to je cesta do pekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
19.5.15 21:49

Anonymni-neboj, určitě to zvládne dobře! Z této mé zkušenosti musím potvrdit, že jesličky zvládají hůř maminky než děti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005

@MiraMoo Důležité je, aby jste byli spokojení vy jako rodina. To znamená ty, manžel a dcera. Pokud je pro tebe větší zlo poslouchat kecy okolí (ale to za tebe účtenk nezaplatí), vyprdni se na práci a buď s dítětem doma. Pokud Tě pálí finance nebo Ti z toho doma kape na karbit, tak není co řešit, zvlášť pokud se malé v jeslích líbí.
Já se vracela do práce od sedmiměsíčního, taky jsem zaslechla pár pomluv (do očí mi teda nikdo nic neřek, asi protože věděli, že bych s nima byla hotová raz dva), ale bylo mi to dost putna, protože pro mojí rodinu (já, manžel a dítě) byl prostě v dané situaci nejlepší scénář máma v práci, táta doma s dítětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3364

NA řeči ostatních nedej, záleží jen na vás, jak se s jeslemi srovnáte. Buď ráda, že je tam malá spokojená. Já jsem od roku malého chodila na 1 den do práce a hlídal tatínek. Od roku a půl jsem k tomu ještě přidala několik dopolední a to byl malý v miniškolce. Pak tam chodil víc a víc a od 2,5 let už tam byl na klasickou celodenní docházku.
O to intenzivnější byl čas, kdy jsme byli spolu.
Jsou země na západ od nás, kde se matky běžně vracejí do práce už se 4-6 měsíčními dětmi. To mi už přijde až moc brzy, ale taky se s tím nějak musí srovnat.
Skoro rok a půl staré dítě, které není přehnaně fixované na maminku, už by žádné trauma mít nemělo. Hlavně musíš být v pohodě ty a partner :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
19.5.15 21:51

@Bábi Zlopočasná
Však jsem také proto psala, pokud se ji tam libi. Jasne, že to také nektere deti mohou nést spatne, ale podsouvat někomu, že diteti ubližuje, protoze dava dite do jeslí a chodi do prace misto aby s nim byla doma, tak to uznej, že to není v pořádku, protoze to nesmysl opravdu je. Kazda matka snad zna svoje dite nejlepe a jsou i situace, kdy není jina možnost, než do prace jít i když to dite nesnáší nejlépe.

• Citovat
  • Upravit
13503
19.5.15 21:52

@MiraMoo neblazni!!! Pokud je tam dcerka spokojena a to ty urcite vycitis, tak bych nikoho neresila a hlavne ne lidi kolem sebe!!
U nas v usa se zeny vraceji do prace po sesti tydnech a miminka jdou k chuvam nebo do center!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
19.5.15 21:56

@sloninka i já si z toho vzala to co zmiňuješ. A hrozně mi pomohlo číst příspěvky od mamin, lteré situaci chápou. Ja jsem už byla zblblá z okolí a nevěděla co je a není správně a co si vůbec JÁ myslím :zed:.
Teď to mám s manželem špatné, hodně jsem na něj poslední dobu útočila a vyčítala :roll:,mrzí mě to, ale háhela jsem na něj tu odpovědnost za to, že malá je v jeslích-a správně by měla být se mnou do 3let doma. Je mi to líto, jsme na domácnost dva:(,vím.
Musím se omluvit a dát i to dopořádku, byla jsem příšerná!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí