Mám dceru v jesličkách - výčitky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56
19.5.15 22:10

@MiraMoo netrap se tím. U nás je samozřejmě jiný model, většina matek je doma do 3 let dítěte, tak zkrátka na to má obecně společnost trošku jiný názor. Ve většině západních zemí jsou matky s dětmi doma jen pár měsíců a z dětí žádní neurotici nerostou, naopak jsou spokojení v dětském kolektivu. je to vše jen o zvyku. Já sama jsem přemýšlela, že bych už šla o práce (naštěstí nemusím, jen jsem se bála, že vypadnu z tempa), ale pak mě tlak okolí a přesně ten pocit, který popisuješ, přesvědčil, že ještě budu doma. Asi je to tím, že si říkám, když tu možnost být doma mám, tak toho využiji, abych pak nelitovala. Ale tvůj případ je jiný, do práce jsi musela a nemáš si absolutně co vyčítat. 3 dny v týdnu není řádná hrůza, kamarádka žije v zahraničí, na mateřské byla 3 měsíce a o té doby její syn chodí do jeslí Pro ni původně nepředstavitelná věc, ale teď si to pochvaluje, prý tam dělají spoustu zajímavých věcí, výtvarka, písničky… a že ten kolektiv je k nezaplacení.
Sama víš nejlíp, jak se tma tvoje dcera cítí a nakonec věřím, že se jí i věnuješ s větší energií a elánem, když se k ní vracíš z práce a ne, že jsi s ní celý den. Sama to znám, když musím někam na půl dne odejít, tak pak se synem celý večer blbnu kolikrát mnohem více, než po celém dni doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
19.5.15 22:12

Jestli je malá spokojená, tak bych to neřešila a na matky bych se zvysoka vy… Vaše situace je taková a nikdo nemá právo vám do toho kecat. Malý se věnuješ po práci a určitě je spokojená holčička.

Znám spoustu mamin, které daly děti do jeslí a nikdo je nezatracuje. Naše chodí od cca 21m na jedno, dvě dopo v týdnu jen na zvykačku a hlavně na ní vidím, že děti potřebuje a že se tam trochu otrká. Ačkoli jsem doma, tak výčitky nemám. Jedině tchýně s tím nesouhlasí, ptž je podle ní malá chudinka a kdesi cosi, ale nedbáme na to.

• Citovat
  • Upravit
5826
19.5.15 22:16

@MiraMoo Nechápu… Odkud jsi, že se na tebe takhle koukají? Já jsem naopak pyšná na mojí malou, jak to v jesličkách krásně zvládla a všem se tím naopak chlubím. Já dělám na plný úvazek v 8 až 24 h směnách a všechno v pohodě zvládáme. Jediný rozdíl mezi námí je ten, že já do práce nemusela, ale chtěla. Já nechápu ženský, který jsou doma s dítětem 3,4 i více let. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
552
19.5.15 22:24

Nic si z toho nedělej… je to Váš život… Výčitky chápu, měla jsem to podobné s tím rozdílem, že já se musela vracet do práce po 6-ti měsících ( ne kvůli financím, ale kvůli tomu, že moje místo mi podle zákona drží jen půl roku a pak by mě mohli v rámci kraje šoupnout kamkoliv, což je docela děsné ). Taky jsem to děsně řešila, obrečela jsem to, byla zralá pomalu na psychiatra z těch blbých řečí lidí, kteří nás pomalu ani neznali, ale když vidím, že malé nic nechybí, je šťastná a v pohodě, to je pro mě to nejdůležitějsí. U nás teda naštětí pomáhá s hlídáním moje mamka, tak je u nás max 2 x týdne, ale i tak to byl záhul. Toto Ti píšu hlavně pro to, abys věděla, že nás je takových víc. Malé v jesličkách nic nechybí, sama by jsi přece poznala, že není v pohodě, navíc nebude na Vás tak fixovaná, což si myslím, že je taky velké plus…
Hlavu vzhůru, buď silná a co nejdřív v pohodě :)… věř, že bude už jen líp :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.5.15 22:39
@Menora píše:
@Bábi Zlopočasná
Však jsem také proto psala, pokud se ji tam libi. Jasne, že to také nektere deti mohou nést spatne, ale podsouvat někomu, že diteti ubližuje, protoze dava dite do jeslí a chodi do prace misto aby s nim byla doma, tak to uznej, že to není v pořádku, protoze to nesmysl opravdu je. Kazda matka snad zna svoje dite nejlepe a jsou i situace, kdy není jina možnost, než do prace jít i když to dite nesnáší nejlépe.

Vsak som pisala ze som mala malu od roka v jaslickach, a ked som ju potom stiahla, tak mala mala trauma, ze nie je medzi detickami :jazyk:

Ale proste z tych troch dnov v statnej skolke sme s manzelom spatni dodnes. :oops: Skoro sa bojim prechodu od septembra do statnej skolky, ale ked cela statna skolka nas nebude na mesiac stat ani tolko, co v sukromnej len stravne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
19.5.15 23:07

Jé, pokud je tam malá spokojená, neřeš! :pankac: Ty nosíš domů nejen penízky, ale i díky tomu, že vypadneš z toho stereotypu jsi na malou pak určitě mnohem příjemnější a trpělivější. Dala jsem děti také do jeslí, mladšího jen nepatrně později, než ty malou a když jsem viděla, jak to tam miluje, nekitovala jsem ani vteřinu! Hrozně mu to prospělo, na rozdíl od staršího, kterému jsem se věnovala na 110% jsem na mladšího už neměla čas, ani nervy. I tchýně a známí, kteří byli proti dání do jeslí uznali, jak tam syn vyspěl a rozkvetl. Neřeš ty, jenž ti akorát závidí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.15 23:31

@MiraMoo Moc dekuji za utechu :hug:, urcite mas pravdu. Maminky to vetsinou snasi hur. Je skvele, ze tva dcera jeslicky snasi dobre!!! Je to proste tim, ze chceme pro ta nase zlaticka jen to nejlepsi :srdce:. Nekdy behem tehu jsem cetla uzasnou vetu, ze nejvic svym detem pomuzeme, kdyz jim nebudeme pomahat :mrgreen:. Sice to bylo mysleno v souvislosti s pohybem, ale obcas to v duchu pouzivam i pro jine situace. Ty jeslicky budou dalsi takova zkusenost. Kontakt s ostatnimi detmi jim jen prospeje. Za tuhle diskusi moc dekuji!!! Pomohla mi :hug:. A snad mi ten pocit zustane :*

• Citovat
  • Upravit
1867
20.5.15 09:55

@MiraMoo Já jsem řešila podobné v únoru. Jen jsem malého tenkrát 20m k babičce a 3,5 letého do školky. A začala chodit do práce. A normálně se mi v práci po nich tak stýskalo, že jsme si říkala, že to snad nedám. Ale pak jsme si zvykla. Pomohlo mi i to, že kluci byli v pohodě. Dnes už máme zajetý režim a funguje to. Netrap se s tím. Všechno si sedne. A na okolí nedej a ani se kvůli tomu nehádej s manželem. Pokud chodí do práce a jeho příjem nestačí, ještě to neznamená, že je to špatný manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
552
20.5.15 10:00

A přesně tak, jak tady navíc někdo psal… i Tobě to prospějě, já když kolikrát vidím, jak jsou některé maminky, které jsou uvázané x-let doma a pomalu se nikam nedostanou, nevrlé kvůli prkotinám na ty svoje bobišky, hrůza…já si s malou užívám každou minutu, ať už je v jakékoliv náladě :)… uvidíš, prospěje to Vám všem :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
20.5.15 10:07

@MiraMoo všechny co tě soudí pošli někam a řekni jim, ať se podívají za hranice :jazyk: Česko je jediná země, kde se zůstává tak dlouho doma.
Ve 33.tt jsem se vracela z NL zpátky do Čech, abych si mohla malého aspoň chvíli vychutnat a v klidu vyřešit jeho zdravotní potíže. Kdybych tam zůstala, musela bych se vrátit 10 týdnů po porodu do práce…ten systém je tam prostě tak nastavenej :nevim: A všem to připadá normální. Naopak si ťukali na čelo, když jsem řekla, že se tady dá zůstat doma třeba do 4 let. Prý co je to za blbost :cert:
Osobně bych to nedala vrátit se po 10 týdnech. Jednak jsem bojkovala o miminko 3 roky, navíc malému je 5 týdnů, čeká ho operace a bylo by to i nereálné se vracet do práce tak brzo :think:

Ale jinak přemýšlím o tom, že pokud to půjde a naskytla by se šance, chtěla bych do práce kolem roku (taky i z fin. důvodů) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí