Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Je dost velká, pokud chce, rodina ji bere v pohodě, tak proč to řešit za ni? ![]()
Víte taky mám spíš strach aby to zvládla je to její první pohřeb i když chápu že jí před tím nemohu chránit do 18let a je fakt že jedna moje dcera z toho prvního manželství ji tam výslovně chce jako oporu
Jestli chce ona a i tvoje druhá dcera by si ji tam jako podporu přála, tak bys ji vzít měla - zkus se vžít do její role, určitě se také chce rozloučit, i když to nebyla pravá babička, ale píšeš, že spolu se občas viděly a vycházely dobře
a opravdu ji nemůžeš chránit od pohřbů navždy
mohlo by se taky stát, že se rozhodneš ji nevzít a může ti to v budoucnu mít za zlé
Myslím, že v jejím věku to je ideální příležitost, kdy jít na první pohřeb. Aspoň to s ní třeba „nezamává“ tolik, jako kdyby šlo o vlastní milovanou babičku.
@Anonymní píše:
Víte taky mám spíš strach aby to zvládla je to její první pohřeb i když chápu že jí před tím nemohu chránit do 18let a je fakt že jedna moje dcera z toho prvního manželství ji tam výslovně chce jako oporu
Bratr byl na pohřbu vlastní babičky ve 13, brečel jak všichni, ale zvládl to naprosto bez problémů. Sestřenka měla 15, já 17… Nebála bych se, že to nezvládne, nevím proč by neměla. Zas tak blízké si asi nebyly, aby to nerozdýchala.
@Mylena já byla poprvé na pohřbu ve 14ti (pohřeb vlastního dědečka) a zamávalo to se mnou dost ![]()
@MarkétkaBeruška to si právě myslím. Alespoň to nezažije hned napoprvé tak na tvrdo.
A to jako pokud chce jít, tak bys jí to zakázala, nebo co? ![]()
Také si říkám, že jako první pohřeb je to ještě dobré. Záleží na tom, jakého je ražení, já byla na prvním pohřbu v 16, šlo o stejně starou sestřenici, ke které jsem měla velmi blízko a ani jsem neplakala, nezamávalo to se mnou nijak. Každý je jiný ![]()
Mám doma patnáctiletou dceru a zítra je pohřeb moji bývalé tchyně
Já na něj jdu protože s touto rodinou stále dobře vycházím i když vím že bych se k nim nevrátila tedy přesněji k bývalému!
Moje dcera už je z druhého manželství ale protože mám děti i z prvního tak ty brali na návštěvy k bývalému i mojí dceru z druhého stávajícího manželství
Můj bývalý NEvychází dobře s mým novým manželem ale mou patnáctiletou dcerou už od mala naprosto normálně a bere jí že ona za nic nemůže! Prostě tam chodila na návštěvy s jeho pravými dětmi a někdy tam i spala jako u ´´strejdy´´
Tím zná moje dcera z tohoto manželství i rodinu mého bývalého a tudíž se znala i s mojí bývalou tchyní----viděli se asi tak 10× a normálně se spolu bavili atd! Tak se ptám mám vzít s sebou dceru na tento pohřeb tak trochu nepravé babičky?
Ona chce já vůbec nevím! Jak by jste to udělali vy? PS doufám že jste to pochopili je to zamotanější